Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024

Κουβάς ενόψει


 Γράφει ο mitsos175

5 Δεκέμβρη 2021: Διεξήχθησαν εσωκομματικές εκλογές στο ΚΙΝΑΛ. Τα αποτελέσματα γνωστά. Επειδή κανένας από τους υποψηφίους δεν κέρδισε την απαιτούμενη πλειοψηφία, διεξήχθησαν επαναληπτικές εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου, μεταξύ του Νίκου Ανδρουλάκη και του Γιώργου Παπανδρέου, όπου κέρδισε ο Νίκος Ανδρουλάκης με 67,17% και 139.492 ψήφους.

Θυμάστε όλοι ποιος ήταν ο αγαπημένος των δημοσκόπων. Ο Λοβέρδος, τον οποίο οι περισσότερες εταιρείες παραμυθιών παρουσίαζαν πρώτο. 11 δημοσκοπήσεις έβγαζαν Λοβέρδο, 1 έδειχνε ισοπαλία με Ανδρουλάκη, 5 έδειχναν πρώτο τον Ανδρουλάκη και δεύτερο το Λοβέρδο με μικρή διαφορά και μόνο μία έπιασε τη σωστή σειρά. Επομένως δεν επρόκειτο για λάθος, αλλά για οργανωμένο σχέδιο για να βγει ο εκλεκτός του Μητσοτάκη, που σήμερα τον γλείφει για να πάρει καρέκλα.

Ο μέσος όρος του Ανδρουλάκη ήταν 27,36%, πήρε 36,88% στον α’ γύρο απόκλιση δηλαδή 11,52%, ενώ ο Λοβέρδος 29,35% πριμοδοτούμενος κατά 3,37%. Θεωρητικά ο Λοβέρδος ήταν πρώτος. Στην πράξη πήρε τον πούλο βγαίνοντας τρίτος και καταϊδρωμένος.

Τα θυμίζουμε αυτά γιατί οι παραμυθάδες άρχισαν πάλι τα δικά τους. Στο ρόλο του Λοβέρδου η Κεραμέως ή η Διαμαντοπούλου, πείτε την όπως θέλετε, είναι το ίδιο πρόσωπο. Αν δεν είναι το ίδιο πρόσωπο, σίγουρα είναι του Μητσοτάκη. Στη ΝΔ ετοιμάζονται πάλι να ψηφίσουν στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ.
Τον Ανδρουλάκη τον ξέρουν, τον παρακολουθεί ο Μητσοτάκης, δεν ανησυχούν καθόλου. Το καλύτερο για τη ΝΔ θα ήταν να βγει η Κεραμέως – Διαμαντοπούλου. Βέβαια κάτι τέτοιο είναι δύσκολο και το γνωρίζουν. Η Διαμαντοπούλου – Κεραμέως είναι η πιο αποτυχημένη υπουργός των κυβερνήσεων. Τι να θυμηθούμε; Τις φωτοτυπίες; Τις μάσκες – σεντόνια; Την κατάσταση των σχολείων; Τα κενά; Έκανε στην Παιδεία ότι ο Άδωνης στην Υγεία. Τη διέλυσε.

Με το Δούκα ίσως δυσκολευτούν λίγο. Όμως άσχετα με το ποιος θα βγει, θα ακολουθήσει την ίδια πολιτική με τη γαλάζια συμμορία. Μπορεί να διαφέρει στα λόγια, να είναι περισσότερο ή λιγότερο επικριτικός στη χούντα του Μητσοτάκη, όμως το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ χρεοκόπησε τη χώρα μαζί με τους εγκληματίες της ΝΔ.
Ο κουβάς λοιπόν δεν είναι των δημοσκόπων. Είναι αυτών που θα παγιδευτούν νομίζοντας πως το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ είναι διαφορετικό από τη ΝΔ. Όσων παγιδευτούν στο παιχνίδι του δήθεν δικομματισμού, στην ουσία όμως του ίδιου κίβδηλου νομίσματος.

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να βγει από τις εκλογές. Θα βγει μέσα από ίντριγκες και δοσοληψίες. Τα στελέχη που θα κάνουν τη δουλειά, που θα στηρίξουν τον ένα ή τον άλλο, θα ανταλλάξουν τις ψήφους για να κερδίσουν οι ίδιοι, τρώγοντας τους εσωκομματικούς αντιπάλους. Το είδαμε στο ΣΥΡΙΖΑ, δεν το είδαμε στη ΝΔ, παρότι έγινε, γιατί ήταν έτοιμοι να αρπάξουν την κουτάλα.
Ο νέος ή παλιός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα είναι κι αυτός υπό προθεσμία. Αν δεν καταφέρει να κάνει το κόμμα κυβέρνηση ή έστω να αυξήσει θεαματικά τα ποσοστά, θα φύγει κακήν κακώς και το ΠΑΣΟΚ θα γνωρίσει την κρίση του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger