Παρασκευή 2 Αυγούστου 2024

ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΔΕΥΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

 


Προς τους αγαπητούς πολίτες της Σκοπέλου, 

Ως Γενικός Διευθυντής της ΔΕΥΑ Σκοπέλου, θα ήθελα να σας ενημερώσω για τις συνθήκες υπό τις οποίες εργάζεται η υπηρεσία μας και για τις ενέργειες που πραγματοποιούμε για τη βελτίωση του υδρευτικού και αποχετευτικού συστήματος του νησιού μας. 

Η ΔΕΥΑ Σκοπέλου λειτουργεί με μειωμένο προσωπικό, παρά τις αντιξοότητες και δύσκολες καιρικές συνθήκες, με την κατάσταση να δυσχεραίνει λόγω των παρατεταμένων υψηλών θερμοκρασιών και των μειωμένων βροχοπτώσεων.  

Την ώρα που η θερινή τουριστική περίοδος κορυφώνεται, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιλύσουμε τα προβλήματα που προκύπτουν στο υδρευτικό και αποχετευτικό δίκτυο ανεξαρτήτου ώρας και ημέρας . 

Το υπάρχον δίκτυο υδροδότησης και αποχέτευσης είναι παλαιό και αποτελείται από απαράδεκτα υλικά, όπως σιδηροσωλήνες, σωλήνες αμιάντου και pvc χαμηλής αντοχής . 

Αναγνωρίζοντας την ανάγκη για αναβάθμιση και αντικατάσταση αυτών των δικτύων, η ΔΕΥΑ Σκοπέλου έχει ήδη συντάξει μελέτες για την πλήρη αντικατάστασή τους στους οικισμούς της Σκοπέλου, Γλώσσας, Λουτρακίου και Π. Κλήματος. Αυτές οι μελέτες βρίσκονται προς έγκριση και χρηματοδότηση με τις υπάρχουσες πιστώσεις της τάξεως των 9.000.000,00 €. 

Ευχαριστούμε θερμά τους πολίτες της Σκοπέλου για την κατανόηση και τη συνεργασία τους σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την εξασφάλιση ενός ασφαλούς και αξιόπιστου υδρευτικού και αποχετευτικού συστήματος. 

 Με εκτίμηση,


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger