Τρίτη 2 Ιουλίου 2024

Έσπαγαν παράθυρα κι άνοιγαν κλειδαριές οι Γύφτοι στην Σκιάθο, την Σκόπελο και την Αλόννησο, ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΕΜΙΣΑΝ ΤΑ ΝΗΣΙΑ....


Έκαναν διακοπές κλέβοντας από αμάξια τουριστών σε παραλίες των Σποράδων.

Ο λόγος για σπείρα πέντε ρομά, μεταξύ των οποίων και ζευγάρια, που εξαρθρώθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Σκοπέλου και δραστηριοποιούνταν στην διάπραξη κλοπών από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα στην Σκόπελο, στην Αλόννησο και στη Σκιάθο.
Ειδικότερα, προχθές το πρωί στην Αλόννησο, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Αλοννήσου, πέντε ρομά από Αττική, δύο άντρες ηλικίας 19 ετών έκαστος και τρεις γυναίκες ηλικίας 23, 20 και 22 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της διακεκριμένης κλοπής, τετελεσμένης και σε απόπειρα.


Ειδικότερα, από την συνδυαστική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι οι δράστες, αφού ενώθηκαν μεταξύ τους, κατά το διήμερο 28 & 29 Ιουνίου, μετακινούμενοι με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του ενός, διέπραξαν συνολικά οκτώ περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τετελεσμένων και σε απόπειρα, από τις οποίες οι δύο διαπράχθηκαν στη Σκόπελο, οι τέσσερις στην Αλόννησο και οι δύο στη Σκιάθο.

Μεθοδολογία
Οι δράστες, «χτυπούσαν» Ι.Χ.Ε. που ήταν σταθμευμένα σε παραλίες, σπάζοντας είτε τα πίσω τζάμια, είτε παραβιάζοντας τις κλειδαριές αφαιρώντας προσωπικά αντικείμενα και χρήματα. Χαρακτηριστικό ήταν ότι, έκλεβαν ακόμη και αντικείμενα από βαλίτσες που είχαν στα οχήματα οι τουρίστες. Στη συνέχεια ταξίδευαν με το πλοία σε άλλο νησί των Σποράδων, ακολουθώντας την ίδια μεθοδολογία.
Οι δράστες αφαίρεσαν από τρία σταθμευμένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα το συνολικό χρηματικό ποσό των 650 ευρώ και -1- χαρτονόμισμα των 100 κορόνων Σουηδίας, προσωπικά έγγραφα (διαβατήρια κ.ά.) και διάφορα αντικείμενα (φορητούς υπολογιστές, γυαλιά ηλίου, τραπεζικές κάρτες κ.ά.), ενώ προκάλεσαν φθορές σε οχήματα που διέρρηξαν ή αποπειράθηκαν να παραβιάσουν.
Κατασχέθηκαν το προαναφερόμενο όχημα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες, καθώς και χαρτονόμισμα των 100 κορόνων Σουηδίας.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σκοπέλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger