Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024

Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής: απαγορευμένη λέξη!

 


Και τι δεν ακούσαμε για την επέτειο των 50 χρόνων από την "αποκατάσταση της δημοκρατίας".
 Για την 7ετία της "χούντας των συνταγματαρχών", για την "προδοσία της Κύπρου", για την 
"εισβολή και κατοχή της Τουρκίας". Αλλά και για την "αντοχή της δημοκρατίας μας", το
"πρωτοποριακό πολιτικό σύστημα" και το "ανάλογο" Σύνταγμα του 1975.

Λόγια, λόγια, λόγια. Από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό, τους αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής. Διακοσμημένους από περίπου 1500 αυστηρά επιλεγμένα άτομα, στην καθιερωμένη δεξίωση. Από όλα τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης και τους αργυρώνητους μεγαλοδημοσιογράφους, οι ειδήσεις καρμπόν! Δεν υπήρξε η παραμικρή διαφοροποίηση. Όλα σχεδόν υπαγορευμένα. Για τέτοια και τόση "πολυφωνία" και ... "δημοκρατία", μιλάμε!!

Η εντολή ήταν σαφής ή, αν προτιμάτε, η συμπεριφορά όλων εθελόδουλη: ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ, επ' ουδενί, ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ή ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ η ΛΕΞΗ-ΚΛΕΙΔΙ: ΗΠΑ!!! Το κράτος αυτό, δηλαδή, που ελέγχει την πολιτική ζωή του τόπου μας. Που οργάνωσε και επέβαλε τις χούντες τόσο του Παπαδόπουλου όσο και του Ιωαννίδη. Που βρέθηκε πίσω από το πραξικόπημα στη Κύπρο, την εισβολή, κατοχή του 37% και την de facto διχοτόμηση του νησιού.

Οι Αμερικανοί ιμπεριαλιστές φονιάδες που βαρύνονται με δεκάδες πραξικοπήματα στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, δεν έπρεπε και δεν πρέπει να αναφέρονται ως οι ενορχηστρωτές τόσο του ελληνικού "γύψου" όσο και της κυπριακής τραγωδίας. Και το "πρωτόκολλο" αυτό τηρήθηκε απαρέγκλιτα από όλους ανεξαιρέτως. Τόσο αυτούς που αποτελούν (με το αζημίωτο) υπηρέτες των αμερικανικών συμφερόντων στη χώρα μας όσο και εκείνους που έχουν απολέσει κάθε ίχνος αριστεροφροσύνης.

Όχι! Δεν θα παραχαράξετε και αυτήν την Ιστορία οσφυοκάμπτες γυμνοσάλιαγκες! Ο λαός μας γνωρίζει πολύ καλά ότι οι Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές έχουν βάλει το χέρι τους σε ότι αντιλαϊκό έχει συμβεί και συνεχίζει να συμβαίνει σε τούτο τον τόπο. Γι' αυτό και ακατάπαυστα 50 χρόνια τώρα διαδηλώνει προς την αμερικανική πρεσβεία κάθε 17 Νοέμβρη! Αλλά και είναι το πρώτο που κάνει σε κάθε νέο διεθνές και τοπικό έγκλημα!

Όσο για την "εδραιωμένη" αστική δημοκρατία, μην ορκίζεστε! Η ψυχούλα σας το ξέρει, κάθε φορά που ετούτος ο λαός αντιστέκεται και διεκδικεί μαζικά τα δίκια του. Όπως το 2010-2012, ας πούμε, που εξαπολύσατε τους πραιτοριανούς σας προς καταστολή των μαζών. Τα αφεντικά σας, άλλωστε, δεν (θα) έχουν τον παραμικρό ενδοιασμό στην "αναστολή της δημοκρατίας", αν απειληθούν τα συμφέροντά τους.

Δεν τελειώσατε μαζί μας! Δεν τελέψατε με το λαό μας! Δεν θα τελειώσετε με την πάλη των λαών!!

Σ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger