Τρίτη 4 Ιουνίου 2024

Με ‘γεια το δεξιο-εθνικιστικό παλτό

Μετακόμισε στον Περισσό ο Nότης Μαριάς; Προφανώς. Το διατυμπανίζει ο ίδιος από τα social media, με κάθε ευκαιρία: Χαιρετίζει συγκεντρώσεις στις οποίες μιλάει ο Κουτσούμπας, όπως μας ενημερώνει ο 902.gr«Ν. Μαριάς: Πάμε όλοι μαζί δυνατά και αγωνιστικά, στηρίζοντας το ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ (VIDEO) – Στην μεγάλη συγκέντρωση στο Μενίδι, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ,  Δημήτρη Κουτσούμπα, απεύθυνε χαιρετισμό ο Νότης Μαριάς, καθηγητής Θεσμών της ΕΕ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και πρώην ευρωβουλευτής. Παραθέτουμε τον χαιρετισμό του:»

Για στακάτε, ρε παιδιά. Ως ανεξάρτητος εκλέχτηκε ευρωβουλευτής ο Μαριάς; Γιατί δεν του βάζετε πολιτικό πρόσημο μετά από την ιδιότητα του πρώην ευρωβουλευτή; Δεν εκλέχτηκε με το ακροδεξιό μόρφωμα του Καμμένου; Επομένως, είναι πρώην ευρωβουλευτής των ΑΝΕΛ και στη συνέχεια ανεξάρτητος.

Ο Μαριάς ξεκίνησε από το ΠΑΣΟΚ, όπου δεν κατάφερε να γίνει «νοματαίος» του κόμματος, μετά ανακατεύτηκε με τα «αντιμνημονιακά» (πόσες… λαμπρές καριέρες δεν χτίστηκαν τότε) και το 2012 κατέβηκε και στις δύο εκλογές (Μάη και Ιούνη) με το μόρφωμα του Καμμένου. Εκλέχτηκε βουλευτής Ηρακλείου και ο Καμμένος τον όρισε κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο.

Τον Μάη του 2014 παραιτήθηκε από βουλευτής για να γίνει υποψήφιος ευρωβουλευτής (έξυπνη κίνηση). Πάντα με το μόρφωμα του Καμμένου, που ήταν στα πάνω του τότε. Και κατάφερε να είναι ο μοναδικός ευρωβουλευτής που εξέλεξε το ακροδεξιό μόρφωμα το 2014.

Aνεξαρτητοποιήθηκε τον Φλεβάρη του 2015 (οι… κακές γλώσσες έλεγαν πως συγκρούστηκε με τον Καμμένο, επειδή δεν του εξασφάλισε μια υπουργική θέση στην πρώτη κυβέρνηση Τσιπροκαμμένων-ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ). Εφτιαξε δικό του «κόμμα» (το είχε ξανακάνει), κατέβηκε στις ευρωεκλογές του 2019 αλλά πάτωσε (1,24%). Πριν από μερικούς μήνες ανακοίνωσε ότι θα ξανακατέβει με το «κόμμα» του, αλλά φαίνεται πως… το μετάνιωσε και αποφάσισε να… συνταχτεί με το ΚΚΕ (ε, να μην είναι υποψήφιος στις επόμενες εθνικές εκλογές;).

Από το 2014 μέχρι το 2019, που ήταν ευρωβουλευτής (πρώτα του καμμενομορφώματος και μετά ανεξάρτητος) συμμετείχε στην ευρωομάδα των «Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών», της οποίας διετέλεσε και αντιπρόεδρος. Ποια κόμματα συμμετέχουν σ’ αυτή την ευρωομάδα; Κρατηθείτε:

  • Αδέλφια της Ιταλίας, το κόμμα της φασιστο-Μελόνι
  • Βοξ, τα εγγόνια των φαλαγγιτών του Φράνκο στην Ισπανία
  • Νόμος και Δικαιοσύνη, το ακροδεξιό πολωνικό κόμμα των Κατσίνσκι, Μοραβιέτσκι και σίας
  • Σουηδοί Δημοκράτες, το ακροδεξιό, εθνικιστικό, ρατσιστικό κόμμα της Σουηδίας
  • Εθνική Συμμαχία, το ακροδεξιό, εθνικιστικό μόρφωμα της Λετονίας
  • Το ακροδεξιό κόμμα του Βελόπουλου.
  • Και μια σειρά άλλα ακροδεξιά και δεξιά «φυντάνια», όπως θα έλεγε και ο Δ. Κουτσούμπας.

Να μην το ξεχάσουμε: στη συγκεκριμένη ευρωομάδα φιλοδοξεί να ενταχτεί και το ΕΛΑΜ, η Χρυσή Αυγή της Κύπρου, αν εκλέξει ευρωβουλευτή! Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του περασμένου Μάρτη, τα ναζίδια της Κύπρου φιλοξένησαν τους «Ευρωπαίους Συντηρητικούς και Μεταρρυθμιστές» σ’ ένα πολυτελές; τριήμερο στο νησί, με το οποίο ασχολήθηκαν αρκετά ευρωπαϊκά Μέσα.

Η δημόσια ρητορική του Μαριά είναι σκληρά εθνικιστική, αντι-μεταναστευτική, «τουρκοφαγική». «Για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων είναι πως διαφωνούμε κάθετα με οποιαδήποτε χρήση καθώς και με οποιοδήποτε γεωγραφικό προσδιορισμό ο οποίος μπορεί να παραπέμπει και να χρησιμοποιεί τη λέξη Μακεδονία στο όνομα των Σκοπίων»έγραφε, ζητώντας… δημοψήφισμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών.  Δείτε ΕΔΩ και μια «τουρκοφαγική» κοινή δήλωσή του με τον θαυμαστή του Πούτιν, Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Δεν τα ξέρει αυτά η ηγεσία του Περισσού; Ασφαλώς και τα ξέρει. Επομένως, η συμπόρευση με τον Μαριά είναι απολύτως συνειδητή και αποτελεί ένα άνοιγμα προς το εθνικιστικό ακροατήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger