Κυριακή 30 Ιουνίου 2024

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟΚΡΥΨΗΣ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΕΛΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΕΡΙΣΣΗ

Το χαράτσι στο πάρκιν του λιμανιού ανοίγει την πόρτα σε ιδιώτες 

και στη γενίκευση της ελεγχόμενης στάθμευσης χωρίς να λύνει τα προβλήματα


Η Λαϊκή Συσπείρωση Σκοπέλου, πιστή στις δεσμεύσεις της να αντιπαλεύει κάθε αντιλαϊκό μέτρο, αποκάλυψε την απόφαση της Δημοτικής Αρχής Περίσση να επιβάλλει χαράτσι στο πάρκιν του λιμανιού και το έφερε προς συζήτηση στην ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας, για την ενημέρωση του σκοπελίτικου λαού.

Από τη συζήτηση και τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν  βγαίνουν χρήσιμα συμπεράσματα τόσο για τις στοχεύσεις όσο και τις μεθοδεύσεις της Δημοτικής Αρχής:

  1. Πρωτοφανής προσπάθεια απόκρυψης του φορομπηχτικού μέτρου

-Η Δημοτική Αρχή εξαπάτησε προεκλογικά τους Σκοπελίτες! Κρύφτηκε πίσω από τις λέξεις. Στο πρόγραμμά της ανέφερε επί λέξει ««Κανονιστικοποίηση του parking στο λιμάνι της Σκοπέλου», δεν ανέφερε «Επιβολή τέλους στάθμευσης»

- Το θέμα που έφερε προς συζήτηση στη συνεδρίαση του ΔΣ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου είχε τον παραπλανητικό τίτλο «Λειτουργία υπαίθριου χώρου στάθμευσης».

-Δεν στάλθηκε καμία εισήγηση, με ευθύνη του κ. Ξηντάρη,  για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα με σχετικά στοιχεία σε όλους τους συμβούλους, γεγονός απαράδεκτο ακόμη και για τα μέλη της συμπολίτευσης στο ΔΣ.

-Δεν ενημερώθηκε κανένα συλλογικό όργανο ή υπηρεσία  του Δήμου, για ένα ζήτημα που αφορά όλο τον οικισμό -και όχι μόνο- με πιθανές σοβαρές επιπτώσεις στο κυκλοφοριακό.

-Οσο και να ψάξαμε, δε βρήκαμε την απόφαση στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, εκτός και αν είναι με άλλο τίτλο. Ο πρόεδρος υποχρεούται να τη δώσει ΣΗΜΕΡΑ  στη δημοσιότητα, αν μπορεί… Όπως και την εγκριτική της, αφού πρόκειται για κανονιστική απόφαση επιβολής τέλους…

  1. Ασύλληπτη η πρεμούρα για την απευθείας ανάθεση

Η διαγωνιστική διαδικασία ολοκληρώθηκε σε δεκαπέντε ημέρες  (28/5/2024-10/6/2024), με την προσφορά της URBANICA να παίρνει τον ίδιον αριθμό πρωτοκόλλου με το αίτημα. Στην απόφαση ανάθεσης δεν γίνεται επίκληση καμίας άλλης προσφοράς, όπως ανέφερε ο κ. Ξηντάρης. Αν υπάρχει δεύτερη, ας τη δώσει  στη δημοσιότητα με τον αριθμό πρωτοκόλλου είτε του Λιμενικού Ταμείου είτε με σήμανση ηλεκτρονικής πλατφόρμας διαγωνισμών.

      3. Πίσω από το χαράτσι κρύβεται η ιδιωτικοποίηση και η γενίκευση της ελεγχόμενης στάθμευσης χωρίς να λύνεται κανένα πρόβλημα

-Η Λαϊκή Συσπείρωση προφανώς και δεν είναι αντίθετη στο να υπάρχουν όροι στη λειτουργία του πάρκιν, χωρίς όμως καμία επιβάρυνση ντόπιων και επισκεπτών. Στα 15 χρόνια δράσης της έχει κάνει παρεμβάσεις και προτείνει λύσεις.

-Το ζήτημα της στάθμευσης, απαιτεί ολοκληρωμένο σχεδιασμό ανάπτυξης περιφερειακών πάρκιν, αξιοποίησης όλων των κατάλληλων χώρων, πληροφόρησης με τη χρήση όλων των σύγχρονων τεχνολογιών και με τη βοήθεια των επαγγελματιών του τουρισμού στον τομέα αυτόν, για τα οποία δεν έχει γίνει τίποτε, και το κυριότερο με εκπόνηση ουσιαστικών κυκλοφοριακών μελετών για όλο τον οικισμό. Το πιο πιθανό είναι να επιβαρυνθούν αφόρητα άλλες περιοχές, όπως εντός του οικισμού, στον περιφερειακό κλπ. 

-Πρόκειται στην ουσία για εισπρακτικό –φορομπηχτικό μέτρο, «λαγό» της γενίκευσης της ελεγχόμενης στάθμευσης σε περισσότερα τμήματα του οικισμού. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας υπάρχει σενάριο ελεγχόμενης στάθμευσης στον κεντρικό άξονα μέχρι τον Αγιο Ρηγινάκη και στην περιοχή του Μύλου.

-Το χαράτσι ανοίγει την πόρτα της ιδιωτικοποίησης. Είναι γνωστό ότι όπου υπάρχει ζεστό χρήμα από τις τσέπες του λαού (ανταποδοτικότητα) μαζεύονται τα γνωστά εργολαβικά αρπακτικά, τα οποία φυσικά και δεν θα χρεώνουν με 0,65€, τιμή που αποτελεί προπαγανδιστικό «τυράκι» για να πιαστούμε στη φάκα των επιχειρηματικών συμφερόντων. 

        Ο Σκοπελίτικος λαός να ακυρώσει τα σχέδιά τους

Οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι της Σκοπέλου, που επιχειρήθηκε να μείνουν στα σκοτάδια,  ήδη αισθάνονται αγανάκτηση και περιφρονημένοι,  αντιδρούν στην προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να τους φορτώσει ένα νέο επαχθές τέλος, μετά την αύξηση 10% στα τέλη καθαριότητας και φωτισμού!

Η Λαϊκή  Συσπείρωση  θα αξιοποιεί κάθε ευκαιρία να ξεμπροστιάζει τις πολιτικές τους, χωρίς να έχει αυταπάτες για το ρόλο των Δημοτικών και Διοικητικών Συμβουλίων, που έχουν καταντήσει το μακρύ χέρι των κυβερνήσεων του κεφαλαίου. 

Εδώ και τώρα είναι αναγκαιότητα να παρέμβουν οργανωμένα όλοι οι φορείς, για να ακυρωθούν παντού και στην πράξη όλα τα αντιλαϊκά μέτρα της Δημοτικής Αρχής!  

Σκόπελος, 30/6/2024

http://www.chiosnews.com/images/LAS_sima_laiki_syspeirosi.jpg

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΚΟΠΕΛΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger