Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

Η… ηθική, όπως αυτή διδάσκεται στην μητρόπολη του ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού


  Την παραίτησή της δήλωσε η Υπουργός Παιδείας της Γερμανίας, μετά τη δημοσίευση της επιστολικής της… « διερεύνησης » περί των δυνατοτήτων που υπάρχουν να κοπεί η χρηματοδότηση ερευνητικών προγραμμάτων όσων καθηγητών πανεπιστημίων εξέφρασαν υποστήριξη στις φοιτητικές κινητοποιήσεις για τη Παλαιστίνη. Όπως ακριβώς κινήθηκε το αστικό κράτος σε κάθε χώρα που συνταράχτηκε από φοιτητικές κινητοποιήσεις, έτσι και σε μία σειρά πανεπιστημίων της Γερμανίας, την προηγούμενη περίοδο οι καταλήψεις και διαδηλώσεις χιλιάδων νεολαίας και λαού χτυπήθηκαν άγρια από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, με αστυνομοκρατία, πειθαρχικές δίκες, διαγραφές φοιτητών κ.α.

Το πολιτικό προσωπικό κυβερνήσεων, υπουργείων, αστικού κράτους πρέπει να αποτελέσουν άριστοι διαχειριστές. Να ‘ναι άξιος ο μισθός τους. Η νεολαία πρέπει να βάλει το κεφάλι μέσα. Οι σύμμαχοι του συστήματος πρέπει να ευθυγραμμιστούν. Η «ελευθερία της έκφρασης» πρέπει να κοπεί και να ραφτεί στα μέτρα της πολιτικής της επιβολής σιγής νεκροταφείου. Όποιος ανοίγει νέα μέτωπα όπως η υπουργός Ζαμπίνε Ντέρινγκ, καθηγήτρια με ειδίκευση στην «Ηθική» στο Πανεπιστήμιο του Τίμπιγκεν, πρέπει να παραιτείται ώστε ένα δεύτερος διαχειριστής να πάρει την θέση του.

Μήνα με τον μήνα, η βιτρίνα της «ευρωπαϊκής δημοκρατίας» και του δυτικού πολιτισμού ραγίζει όλο και περισσότερο. Όσα ψηφίσματα κι αν καταθέσουν πλέον οι μητροπόλεις της Ε.Ε. οι οποίες ανησυχούν για την παγκόσμια ειρήνη, την ακροδεξιά, την «ελλειμματική δημοκρατία» όπως λέει το ψήφισμα-πίεστρο για το αστικό πολιτικό προσωπικό της Ελλάδας – η πραγματικότητα που επιβάλει το δίκιο του λαού της Παλαιστίνης και της νεολαίας που αγωνίζεται για αυτό, ξεμπροστιάζει την βαρβαρότητα της ίδιας της ύπαρξης και φύσης του ιμπεριαλιστικού-καπιταλιστικού συστήματος.

Καμία φωνή διαμαρτυρίας δεν είναι πλέον ανεχτή. Μέσα σε μία παγκόσμια αναταραχή που τροφοδοτείται από κρίσεις, πολέμους και αδιέξοδα του συστήματος – αλλά και με το συγκλονιστικό ξέσπασμα μετώπων αντίστασης στην επέλαση της επίθεσης και το μαύρο μέλλον που διαμορφώνεται, η φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής απέναντι στα εργατικά και λαϊκά στρώματα πρέπει να σκληρύνει περαιτέρω.

Ε.Κ.

Αναδημοσίευση από Αγωνιστικές Κινήσεις

Ειδησεογραφικό άρθρο: Παραίτηση υφυπουργού στη Γερμανία: Ζητούσε ποινές κατά ερευνητών που υπερασπίστηκαν φοιτητές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger