Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Σαν σήμερα γεννιόταν το Σφυροδρέπανο.





Πάνω στα ματωμένα πουκάμισα των σκοτωμένων / εμείς καθόμασταν τα βράδια /και ζωγραφίζαμε σκηνές απ’ την αυριανή ευτυχία του κόσμου / Έτσι γεννήθηκαν οι σημαίες μας».

Ο Τάσος Λειβαδίτης

Σαν σήμερα 25 Απρίλη του 1918, το 5ο Συνέδριο των Σοβιέτ καθιερώνει το Σφυροδρέπανο σαν σύμβολο της Σοβιετικής Ένωσης και του Παγκόσμιου Κομμουνιστικού Κινήματος. Ο δημιουργός του, ο Μοσχοβίτης καλλιτέχνης Γεβγκένι Καμζόλκιν -ο οποίος σημειωτέον όχι μόνο δεν ήταν κομουνιστής, αλλά ήταν και βαθιά θρησκευόμενο άτομο προερχόμενο από ευκατάστατη οικογένεια- επινόησε την σύνθεση σφυριού και δρεπανιού, ως το σύμβολο της ένωσης του προλεταριάτου με την αγροτιά,

Από τότε χιλιάδες κομμουνιστές “στο τίμιο λάβαρο πάντα πιστοί” και στα ιδανικά που συμβολίζει, έδωσαν την ζωή τους παλεύοντας για μια κοινωνία χωρίς καταπιεστές και καταπιεζόμενους, χωρίς εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους.

Και τώρα οι κόκκινες σημαίες με το σφυροδρέπανο, είναι οι δικές μας σημαίες, αυτές που κρατάμε στις διαδηλώσεις μας, που τις κυματίζουμε περήφανα απέναντι από τις δυνάμεις καταστολής και ονειρευόμαστε, παλεύουμε, συγκρουόμαστε να δώσουμε κάτω από αυτές τις σημαίες της απελευθέρωσης, μαζί με τις καταπιεσμένες μάζες, τον αγώνα με κάθε μέσο ως την τελική νίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα.Γράψτε την άποψη σας με κόσμιο τρόπο.Δυστυχώς κάποιοι σε ψηλά γραφεία ενοχλούνται ιδιαιτέρως που δίνουμε σε όλους την δυνατότητα σχολιασμού στα γεγονότα και τις εξελίξεις.
Τις αναρτήσεις και τα σχόλια τα διαβάζουν στα πολιτικά γραφεία.Για αυτό το λόγο χρησιμοποιήστε εύστοχα και έξυπνα,την ελευθερία λόγου που σας παρέχει το παρών μπλογκ,χωρίς ύβρεις και χωρίς χαρακτηρισμούς.
ΥΓ....Παρακαλώ μην γράφετε σχόλια με greeklish,είναι κουραστικό για όσους θέλουν να διαβάσουν το σχόλιο σας και για μένα,γιατί τα πιο πολλά πάνε αυτόματα στα ανεπιθύμητα και πρέπει να τα επαναφέρω.