Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024

Από τον κυνισμό στις αισχρές απειλές ο Γεωργιάδης

Απειλεί νοσοκομειακούς γιατρούς με μηνύσεις ο υπουργός Υγείας | Δήλωση της προέδρου της ΟΕΝΓΕ

Απειλές για ...μηνύσεις εξαπολύει ο υπουργός Υγείας Αδ. Γεωργιάδης στους νοσοκομειακούς γιατρούς, επειδή μετά τη συνάντηση που είχαν μαζί του την περασμένη Πέμπτη δημοσιοποίησαν με συνέντευξη Τύπου τις αποκαλυπτικές απαντήσεις που τους έδωσε.

Ο «Ριζοσπάστης» μίλησε με την πρόεδρο της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, Αφροδίτη Ρέτζιου, με την ίδια να σχολιάζει τη στάση του Αδ. Γεωργιάδη: «Ας αφήσει κατά μέρος τις απειλές για μηνύσεις ο υπουργός Υγείας και να απαντήσει: Ποιοι αναισθησιολόγοι θα κοιμίζουν τον ασθενή στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία, όταν υπάρχουν 280 κενές θέσεις αναισθησιολόγων σε όλη την Ελλάδα, δηλαδή περίπου το 25% των οργανικών θέσεων δεν καλύπτεται, ενώ στη Βόρεια Ελλάδα μόλις το 50% των οργανικών θέσεων είναι καλυμμένες;

Πώς εξασφαλίζεται ότι θα τηρούνται τα ελάχιστα όρια προδιαγραφών για ασφαλή χορήγηση αναισθησίας, τα οποία προβλέπουν ότι η εντός χειρουργείου απασχόληση δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 25 ώρες πρωινής εργασίας εβδομαδιαίως και ότι στην εφημερία ο μέγιστος ασφαλής χρόνος συνεχούς εργασίας εντός του χειρουργείου δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 12 έως 16 ώρες το 24ωρο, ώστε να εξασφαλίζεται ότι δεν θα κινδυνεύουν οι ασθενείς;».

Τα παραπάνω είναι άλλωστε τα ερωτήματα που τέθηκαν στον υπουργό Υγείας από τους νοσοκομειακούς γιατρούς και κατά τη συνάντησή τους.

Και όπως σημειώνει η Αφροδίτη Ρέτζιου, «η απάντηση του υπουργού Υγείας ήταν ωμή και κυνική: "Είναι ρίσκο. Ετσι και αλλιώς όλα στη ζωή είναι ρίσκο. Ετσι και αλλιώς οι ασθενείς που περιμένουν να χειρουργηθούν χρόνια κινδυνεύουν". "Πάμε και όπου βγει" δηλαδή. Οι απειλές του υπουργού Υγείας κ. Γεωργιάδη θα πέσουν στο κενό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger