Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΟΥΛΑΣ- ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ:



Ημασταν μπροστά στους αγώνες του λαού των Σποράδων

για τις ανάγκες των πολλών, όχι για τα κέρδη των λίγων!

Σκοπελίτη και Σκοπελίτισσα, 

Με τους συναγωνιστές μου, τον Γιώργο Αθανασίου από την Αλόννησο και την Αικατερίνη Κουρκούμπα Δελακουβία  από τη Σκιάθο, απαρτίζουμε το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας στην Περιφερειακή Ενότητα Βορείων Σποράδων.

Οι εκλογές για όλους εμάς δεν είναι  μια περίοδος  όπου εμφανιζόμαστε σαν τους κομήτες για να ψαρέψουμε στα θολά νερά την ψήφο, να βγάλουμε «στημένες» φωτογραφίες και μετά να αράξουμε στον καναπέ! Αντίθετα, η εκλογική μάχη σηματοδοτεί και τροφοδοτεί νέους αγώνες γιατί αποκαλύπτουμε τις αντιλαικές πολιτικές, κάνουμε πιο πλατιά γνωστές τις θέσεις μας, βάζουμε μπροστά τα προβλήματα που βιώνουμε, συναντιόμαστε με ανθρώπους που θέλουν «να πάμε αλλιώς». 

Με αυτόν τον «μπούσουλα» πορευτήκαμε τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια, για να φέρουμε στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης τα αιτήματα του λαού των Σποράδων, τις σύγχρονες ανάγκες του, να πιέσουμε τη νεοδημοκρατική περιφερειακή αρχή του κ. Αγοραστού και μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο με επερωτήσεις, ανακοινώσεις,  παρεμβάσεις του επικεφαλής μας Τάσου Τσιαπλέ και των εκλεγμένων περιφερειακών συμβούλων.

Παραθέτω κάποιες από αυτές που αφορούν τα όλα τα νησιά μας και κάποιες ειδικότερα τη Σκόπελο


-Για την υποστελέχωση και την αποκατάσταση του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου,  ανοιχτή επιστολή προς τη Διοίκηση της 5ης ΥΠΕ για τον ακτινολόγο, για ουσιαστικά μέτρα την περίοδο της πανδημίας

Θυμίζουμε τι είχε πει ο κ. Αγοραστός το 2018: Φέρτε μια μελέτη και θα φτιάξω το Κέντρο Υγείας. Η μελέτη έγινε, η αποκατάσταση χάθηκε στο δρόμο μεταξύ 5ης ΥΠΕ και Περιφέρειας… πέρασε στο ΤΑΙΠΕΔ. «Στις 8 του Μάρτη θα έχουμε ανάδοχο», υπόσχονταν το χειμώνα οι βουλευτές της ΝΔ… Φτάσαμε 8 του Οκτώβρη και η 5η ΥΠΕ ομολόγησε μόλις χτες ότι αγνοεί  το πότε θα βγει ανάδοχος από  το ΤΑΙΠΕΔ… Το Κέντρο Υγείας εξακολουθεί να παραμένει ανασφαλές για εργαζόμενους  και ασθενείς…


-Για το αντιπλημμυρικό του Αγνώντα με δύο  ερωτήσεις

Ζητήθηκε από την Περιφέρεια συμπληρωματική μελέτη… Ο Αγνώντας «πνίγεται» σε κάθε βροχούλα…


- Για τον χειμωνιάτικο ακτοπλοικό αποκλεισμό 

Τι απάντησε ο κ. περιφερειάρχης; «δεν μπορούν να χάνουν κέρδη οι εφοπλιστές»… Ενώ η κ. Κολυνδρίνη μάς είπε ότι μπαίνουν καράβια από το Πάσχα για τον τουρισμό. Οσα είδαμε και φέτος…


-Για μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας, με καταγραφή και ετήσιο  καθαρισμό των ρεμάτων 

Τα ρέματα  της Σκοπέλου έχουν να καθαριστούν 5 χρόνια… 


-Για τη Λιμνοδεξαμενή Πανόρμου που διεκδικεί Βραβείο Κακοτεχνίας 

Πριν λίγους μήνες είχε το θράσος και να το διαφημίζει ότι βοηθάει την αγροτική παραγωγή…


-Για την επιστροφή του νησιωτικού ΦΠΑ, που καταργήθηκε με το 3ο Μνημόνιο, μειωμένου κατά 50%, τη μείωση των ακτοπλοικών εισιτηρίων


-19-05-2021: Πρόταση ψηφίσματος για να καταργηθεί το  χαράτσι στο Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου.

Ο κ. Αγοραστός ψήφισε ΚΑΤΑ- Ο κ. Κουρέτας εξαφανίστηκε…


-Για τη σωστή υλοποίηση της δακοκτονίας και της κουνουποκτονίας


-Για την παράταση του Προγράμματος και τη  μονιμοποίηση των  συμβασιούχων στα Κέντρα Κοινότητας


-Για τη μείωση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαικής κατανάλωσης, την κατάργηση των χαρατσιών σε Ενέργεια και καύσιμα.


-Για τη δωρεάν μεταφορά των μαθητών Ελιους και Γλώσσας στο ΕΠΑΛ


-Για την κατάργηση του Ανταποκριτή του ΟΑΕΔ Σκοπέλου και πολλές άλλες


Σκοπελίτη και Σκοπελίτισσα


Σίγουρα κατάλαβες ότι έρχονται εκλογές, γιατί είδες να ξαναγίνεται η ασφαλτόστρωση της επαρχιακής οδού, όπως και το 2019, λίγες μέρες πριν τις κάλπες… 

Κι έτσι, 

-μπορεί να ξεχάσεις ότι πήραμε «ψίχουλα» από την Περιφέρεια για τις αποκαταστάσεις των καταστροφών το 2015

-να μην αναρωτηθείς πού βρίσκονται τα έργα της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης Βορείων Σποράδων

-να νομίζεις ότι έγιναν τα πεζοδρόμια στο Στάφυλο


Δε χρειάζεται να γράψουμε περισσότερα για τα έργα και τις ημέρες του κ. Αγοραστού ως νεοδημοκράτη περιφερειάρχη. Είδαμε τον τελευταίο μήνα πώς πνίγηκε στα λασπόνερα του Βόλου και της Θεσσαλίας η διαφημιστική του καμπάνια. Πώς χάθηκαν άδικα οι συνάνθρωποί μας, πώς κατέρρευσαν οι γέφυρες, πώς βούλιαξε το βιός χιλιάδων ανθρώπων, που έμειναν αβοήθητοι από Κυβέρνηση, Περιφέρεια και Δήμους. 

Ηταν σε επανάληψη η τραγική κατάληξη μιας πολιτικής που υπηρετεί  τα κέρδη των λίγων, των βιομηχάνων, των μεγαλοξενοδόχων, των κατασκευαστικών εταιρειών. Αυτή που προβλέπει ότι δεν είναι επιλέξιμα τα έργα προστασίας της ζωής και πρέπει να προτιμούνται οι αποκαταστάσεις και οι αποζημιώσεις. Κι αυτές εκεί που υπάρχει μεγάλο οικονομικό μέγεθος. 

Ηταν επιμελής υλοποιητής της λοιπόν και δεν υπέπεσε απλώς σε σφάλματα, όπως είπε ο υποψήφιος ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ  κ. Κουρέτας. Ο οποίος κάλλιστα θα μπορούσε να είναι στο ψηφοδέλτιο του κ. Αγοραστού, αφού ψήφισε το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2021-2025, προυπολογισμούς και τεχνικά προγράμματα. Ο κ. Κουρέτας με πάθος ίδιο με του Αγοραστού συναίνεσε  στην ανεξέλεγκτη σπορά ανεμογεννητριών στα βουνά της Θεσσαλίας και φωτοβολταικών στο θεσσαλικό κάμπο. Καμιά εμπιστοσύνη δεν του πρέπει!

Ούτε φυσικά στην κ. Τζανακούλη, η οποία προσπαθεί να απορροφήσει τη δυσαρέσκεια των ψηφοφόρων της ΝΔ. 

Το μήνυμα που έχει ανάγκη ο λαός μας να  σταλεί από τις εκλογές της Κυριακής είναι να δυναμώσει η αγωνιστική φωνή παντού! Σε περιφέρεια και Δήμους, για να είναι πιο πολλοί αυτοί που θα βάλουν εμπόδια στην πολιτική που μας πνίγει στις βροχές, μας καίει στις φωτιές, μας θάβει στους σεισμούς, μας ξεπαγιάζει το χειμώνα, που μας διαλύει με την ακρίβεια!

Τέτοιες περιφερειακές και δημοτικές αρχές θα δώσουν ελπίδα στο λαό! Γι΄ αυτό πρέπει να είναι εκατοντάδες τα ψηφοδέλτια με το γαρύφαλλο στις κάλπες, πιο πολλοί  και πιο δυνατοί οι εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση στην Περιφέρεια! Πιο ενισχυμένος ο Βάγιος Καρπέτας στη Σκιάθο! Να είναι στο τιμόνι του Δήμου Σκοπέλου ο Βασίλης Ρόδιος! 


ΚΑΛΟ ΒΟΛΙ!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger