Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΟΒ ΣΚΙΑΘΟΥ- ΚΟΒ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΕΥΗ ΤΑΛΑΔΙΑΝΟΥ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ -ΠΛΕΥΡΗ



Η ΥΠ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΕΥΗ ΤΑΛΑΔΙΑΝΟΥ ΓΙΑ 

ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ  ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΛΕΥΡΗ

    Η ανθρώπινη ζωή δεν μπαίνει στο ζύγι του κόστους!

Μόνο  οργή μπορεί να προκαλεί η απαράδεκτη  δήλωση του υπ. βουλευτή Ευβοίας της ΝΔ κ. Πνευματικού  που τολμά δίπλα στη λέξη "άνθρωπος" να βάζει τη λέξη «κόστος». Που βαφτίζει ως "ανθρώπινο" τους κόφτες σε εξετάσεις, σε ιατρικές επεμβάσεις, ακόμα και στα φάρμακα των καρκινοπαθών. Από πότε το σώμα και η υγεία του ανθρώπου είναι ανθρώπινο να κοστολογούνται; 

Οι δηλώσεις αυτές, που  έγιναν μάλιστα λίγα μόνο 24ωρα από τους τραγικούς θανάτους μιας γυναίκας στην Κω και μιας εγκύου με το αγέννητο μωρό της στη Νέα Μάκρη, επειδή δεν διακομίστηκαν έγκαιρα σε δομή Υγείας,  δεν αποτελούν μόνο κυνισμό! 

Είναι η ουσία της πολιτικής της εμπορευματοποίησης της Υγείας στην οποία η κυβέρνηση της ΝΔ πρωτοστατεί συνεχίζοντας το έργο όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων με τους χιλιάδες συμβασιούχους, με το νοσοκομείο ΑΕ, με τα πρωτόκολλα - κόφτες σε εξετάσεις κλπ.

Είναι η πολιτική που ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις που πίνουν νερό στην πολιτική του «κόστους - οφέλους», στις «βέλτιστες πρακτικές» της ΕΕ, στον «εξορθολογισμό» των νοσοκομείων, που μετράνε την ανθρώπινη ζωή με ευρώ... Η κοστολόγηση της πάθησης και της θεραπείας των ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία ήδη εφαρμόζεται (και στο «Αχιλλοπούλειο» του Βόλου) μέσω της νομοθέτησης της Κοστολόγησης Ομοιογενών Διαγνωστικών Κατηγοριών (DRGs), με το γνωστό πρόσχημα του εξορθολογισμού των δαπανών. Πρόκειται για νόμο που ψηφίστηκε το 2017 από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και στόχος της ΝΔ είναι να έχουν ενταχθεί σε αυτό το σύστημα «κοστολόγησης» όλα τα νοσοκομεία της χώρας μέχρι το τέλος του 2023.

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΗΣΙΩΤΕΣ Η ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΛΕΥΡΗ

Οι δηλώσεις του κ. Πνευματικού έρχονται ως φυσική συνέχεια της κυνικής ομολογίας του πρώην υπουργού Υγείας της κυβέρνησης της ΝΔ κ. Πλεύρη, με αφορμή το θάνατο μιας γυναίκας στην Κω λόγω έλλειψης ασθενοφόρου πως «δεν μπορούμε να κάνουμε μία δομή για όλο το χρόνο, επειδή έχει αυξημένο κόσμο την καλοκαιρινή σεζόν ένας τουριστικός προορισμός», αποκαλύπτοντας έτσι πως «καλά κρατεί» η λογική του κόστους  οφέλους, σε βάρος της υγείας του λαού και των κατοίκων στα νησιά. 

Ετσι, θα συνεχιστεί η  πρακτική των μπαλωμάτων να καλύπτονται τα κενά στα νησιωτικά  Κέντρα Υγείας –και σε αυτά των Σποράδων – με  μετακινήσεις που γίνονται από την ηπειρωτική Ελλάδα, όπου το καλοκαίρι, όπως είπε, «πέφτει» η κίνηση, αντί να γίνουν  προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.



Σ' αυτήν την ...αρρωστημένη ομοβροντία, ο λαός μπορεί να τα καταφέρει, δυναμώνοντας τον αγώνα του για σύγχρονο, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας για όλους, με ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ στο πλευρό του!

 Για αυτό στις εκλογές της 25ης του Ιούνη χρειάζεται ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ που μπορεί να αποτελέσει τη μοναδική 100% μαχητική, λαϊκή αντιπολίτευση!

ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ!!! ΤΩΡΑ ΚΚΕ!!!


Σκόπελος, 9/6/2023


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger