Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ Τα δικαιώματα των μαθητών και οι αγώνες τους δεν μπαίνουν σε καραντίνα!



Ανακοίνωση της Οργάνωσης με αφορμή το άνοιγμα των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης


«

Το δικαίωμα σε μόρφωση και υγεία δεν μπαίνει σε καραντίνα! Ούτε οι αγώνες των μαθητών! Μαθητικός ξεσηκωμός!».

Αυτό το μήνυμα στέλνει η ΚΝΕ με ανακοίνωσή της προς τους μαθητές, με αφορμή το άνοιγμα των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σημειώνοντας:

«Οι μαθητές (ξανα)γυρίζουν στα σχολεία τους ακόμα μια φορά μετά από μήνες. Η σχολική χρονιά (ξανα)ξεκινάει τη διά ζώσης λειτουργία της.

Οχι για όλους, αφού στις λεγόμενες "κόκκινες" περιοχές τα Λύκεια και τα ΕΠΑΛ δεν θα ανοίξουν.

Οχι για όλα τα σχολεία και τμήματα, αφού η πείρα του φθινοπώρου δείχνει πως σχολεία και τμήματα θα ανοιγοκλείνουν με την εμφάνιση κρούσματος κορονοϊού.

Το "αλαλούμ" που επικράτησε μέχρι να φτάσουμε την 1η Φλεβάρη είναι ενδεικτικό για το τι θα ακολουθήσει. Ακούς παντού πως "θα ξαναγίνουν τα ίδια", "θα μας ξανακλείσουν", "δεν υπάρχει ασφάλεια" και πολλά, πολλά τέτοια...

Δίπλα σε αυτά η ανασφάλεια για το τι θα γίνει συνολικά δυναμώνει... Για την καπιταλιστική οικονομική κρίση και τις συνέπειές της, για τον εμβολιασμό του πληθυσμού.

Οι μαθητές καλά κάνουν και δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση! Χόρτασαν ψέματα, μισόλογα και κοροϊδία!

Η κυβέρνηση έκανε τις επιλογές της:

  • Τηλεκπαίδευση που σέρνεται για μήνες, με εκατοντάδες μαθητές να μην έχουν ισότιμη πρόσβαση...
  • Τηλετέστ, τηλεδιαγωνίσματα, τηλεβαθμολογίες ήταν ο μεγάλος καημός της κυβέρνησης σε μια σχολική χρονιά που το μόνο που δεν γίνεται είναι... μάθημα διά ζώσης!
  • Νομοσχέδιο αλλαγής του συστήματος εισαγωγής στα ΑΕΙ, 5 μήνες πριν δώσουν οι φετινοί υποψήφιοι της Γ' Λυκείου και όταν τα μισά Λύκεια της χώρας παραμένουν κλειστά, με την κυβέρνηση κυνικά να ομολογεί πως θα μείνουν εκτός AEI γύρω στους 20.000 υποψηφίους...
  • Εφαρμογή φέτος της "Τράπεζας Θεμάτων", δηλαδή ακόμα ένα βήμα για το απόλυτο "σχολείο - εξεταστικό κέντρο", όταν δεν έχει βγει καν η ύλη!
  • Ανοιγμα των σχολείων με μοναδικό - νέο - μέτρο: "Να έχετε ανοιχτά τα παράθυρα", δηλαδή με μαθηματική ακρίβεια να οδηγηθούμε σε κλείσιμο των σχολείων ξανά!
  • Κερασάκι στην τούρτα οι προκλητικές δηλώσεις περί επιβολής προστίμων στους μαθητές αν κάτσουν λίγο στην πλατεία μετά το σχολείο!

Ολα αυτά αξιοποιώντας τη γνωστή δικαιολογία πως "δεν υπάρχουν χρήματα", την ίδια στιγμή που χαρίζονται εκατομμύρια στις μεγαλοεπιχειρήσεις, σε εφοπλιστές και βιομηχάνους, σε μηχανισμούς καταστολής όπως η πανεπιστημιακή αστυνομία, σε πολεμικό εξοπλισμό του ΝΑΤΟ...

Με απλά λόγια... η κυβέρνηση αντί να αξιοποιήσει το χρόνο που τα σχολεία ήταν κλειστά για να πάρει ουσιαστικά μέτρα, τον εκμεταλλεύτηκε για να επιτεθεί ακόμα περισσότερο στα δικαιώματα των μαθητών!

Οι μαθητές, με την πείρα που έχουν, θα κάνουν τις δικές τους επιλογές!

Μπορούν και πρέπει να μην αφήσουν κανέναν να παίζει με τη ζωή, τη μόρφωση, την υγεία τους!

Η ΚΝΕ τούς καλεί σε αγωνιστικό ξεσηκωμό! Να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους!

Οι φετινοί μαθητικοί αγώνες, οι μεγαλύτεροι της τελευταίας δεκαετίας σε όγκο και διάρκεια, στρίμωξαν την κυβέρνηση, που πλέον υπολογίζει τους μαθητές ακόμα περισσότερο!

Φάνηκε καθαρά πως δεν φταίει γενικά η πανδημία, φταίει η καταστροφική διαχείρισή της από την κυβέρνηση.

Φάνηκε πως όση τρομοκρατία, καταστολή και συκοφαντία και αν δεχτεί ένας αγώνας, όταν είναι δίκαιος δεν τον σταματά τίποτα!

Φάνηκε πως ο αγώνας μπορεί να έχει αποτελέσματα μικρότερα ή μεγαλύτερα, αφού οι μαθητές κατάφεραν να κατακτήσουν από την κάλυψη κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό και προσωπικό καθαριότητας έως και τη μη κατάθεση των αλλαγών για λιγότερες επιλογές στο μηχανογραφικό.

Ο αγώνας συνεχίζεται! Μονόδρομος η πάλη για την ανατροπή!

Το μεγαλύτερο αποτέλεσμα είναι πως οι φετινές μαθητικές κινητοποιήσεις ήδη έχουν αφήσει τους μαθητές πιο έμπειρους και έτοιμους να οργανώσουν τον αγώνα τους. Γιατί ξέρουν πως μέσα από τα μαθητικά τους συμβούλια, μέσα από τη συλλογική, μαχητική και οργανωμένη συζήτηση και δράση τους, δίπλα στους φοιτητές που είναι ήδη στους δρόμους, μαζί με τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, με όλο το λαό, μπορούν να επιβάλουν το δίκιο τους!

Γιατί στους μαθητές αξίζει ολόπλευρη και ισότιμη μόρφωση και όχι μισή γνώση, μισή ζωή.

Τους αξίζει να είναι ασφαλείς στα σχολεία τους και όχι εκτεθειμένοι.

Η νεολαία δεν γίνεται να δεχτεί πως οι ανάγκες της το 2021 είναι υπερβολή.

Πόσο μάλλον να δεχτεί πως ο εμβολιασμός των λαών της ΕΕ, ένα από τα πιο σημαντικά επιτεύγματα της ανθρώπινης επιστήμης και εργασίας, έχει υποταχθεί πλήρως στους εμπορικούς πολέμους, στους ανταγωνισμούς, στο κυνήγι του κέρδους των φαρμακευτικών ομίλων και των ισχυρών χωρών της ΕΕ.

Ο αγώνας της νεολαίας μπορεί να δυναμώσει ακόμα περισσότερο και να στοχεύσει στον πραγματικό και ορατό εχθρό: Το σάπιο σύστημα της εκμετάλλευσης και όσους το υπηρετούν και στερούν από τη νεολαία τα αυτονόητα δικαιώματά της!».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger