Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ - ΓΟΝΕΙΣ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ Αγωνιστικά ραντεβού με δίκαιες διεκδικήσεις


  • Στη 1 το μεσημέρι, στα Προπύλαια, η συγκέντρωση της Αθήνας
  • Στις 12 το μεσημέρι, στο Αγαλμα Βενιζέλου, το ραντεβού της Θεσσαλονίκης. Κινητοποιήσεις και σε άλλες πόλεις

Τη συνέχιση του αγώνα, σε οποιεσδήποτε συνθήκες, για τα μορφωτικά δικαιώματα, την προστασία της υγείας, ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα, σηματοδοτούν τα σημερινά συλλαλητήρια φοιτητών, εκπαιδευτικών, μαθητών, γονιών, εργαζομένων.

Στην Αθήνα, το ραντεβού έχει δοθεί για τη 1 το μεσημέρι στα Προπύλαια και αντίστοιχες κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται από άκρη σε άκρη στη χώρα, δίνοντας ταυτόχρονα και ένα μήνυμα απέναντι στη νέα αυταρχική απόφαση της κυβέρνησης απέναντι στις αγωνιστικές διεκδικήσεις.

Εκεί, θα βρεθούν φοιτητικοί σύλλογοι που όλο το τελευταίο διάστημα εντείνουν τις αγωνιστικές διεργασίες ενάντια στην πολιτική που θέλει σπουδές εξ αποστάσεως και καταστολή διά ζώσης. Διεκδικώντας με αγωνιστικές συλλογικές αποφάσεις τα απαραίτητα μέτρα για να ξεκινήσουν τα μαθήματα το εαρινό εξάμηνο, μετά από ένα χρόνο κλειστών πανεπιστημίων και δίνοντας απάντηση στην ένταση της καταστολής και των φραγμών στις σπουδές που έρχονται με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνουν Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ΕΛΜΕ, οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες σε συνέχεια των διεκδικήσεων για μέτρα θωράκισης των σχολείων από την πανδημία, ενάντια στο νομοσχέδιο και στο σύνολο της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής.

Κάλεσμα στους μαθητές να δώσουν το «παρών» στο συλλαλητήριο απευθύνει η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας, δυναμώνοντας τη διεκδίκηση για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία ενόψει της έναρξης των διά ζώσης μαθημάτων και ενάντια στα νέα μέτρα που αφορούν την πρόσβαση στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

Τη φωνή τους με εκπαιδευτικούς, φοιτητές και μαθητές ενώνουν οι γονείς μετά από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής και της Πανελλήνιας Ενωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων.

Στα συλλαλητήρια καλεί και η ΟΓΕ, για αποφασιστική συνέχιση του αγώνα για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Παιδεία, που θα εξασφαλίζει την προστασία της υγείας και τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών και σε αγωνιστική απάντηση στη νέα αυταρχική απόφαση της κυβέρνησης απαγόρευσης των συγκεντρώσεων για να χτυπήσει τους αγώνες του λαού.

Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις απευθύνει η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κηρύσσοντας στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του ωραρίου.

Τη στήριξή τους στις κινητοποιήσεις εκφράζουν εργατικά σωματεία, δευτεροβάθμιες και τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Στην υπόλοιπη χώρα

Στη Θεσσαλονίκη, σε συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι, στο Αγαλμα Βενιζέλου, καλούν οι φοιτητικοί σύλλογοι Νομικής, Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, Πολιτικών Επιστημών, Φυσικού, Γεωλογικού, Κτηνιατρικής, Φαρμακευτικής, Ψυχολογικού, Παιδαγωγικού, Ιστορικού - Αρχαιολογικού, Ηλεκτρολόγων - Μηχανολόγων Μηχανικών, Ιατρικής, ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ, ο Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητών Εστιών Θεσσαλονίκης, η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Θεσσαλονίκης και η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας.

Στην Πάτρα, σε συγκέντρωση καλούν οι φοιτητικοί σύλλογοι Μηχανολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Η/Υ, Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Μαθηματικού, Διοίκησης Επιχειρήσεων, ΣΕΥΠ και Οικότροφων Φοιτητών Εστίας.

Στη Λάρισα, συγκέντρωση πραγματοποιείται στις 5.30 μ.μ. στην πλατεία Ταχυδρομείου με κάλεσμα των Συλλόγων Φοιτητών Εστίας, ΣΕΥΠ, Τεχνολογίας, της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών και της Ενωσης Γονέων.

Συγκέντρωση στην Περιφέρεια και πορεία διοργανώνεται στις 5.30 μ.μ. και στα Γιάννενα. Καλούν οι φοιτητικοί σύλλογοι Ιατρικής, Φυσικού, Νηπιαγωγών, Βιολογικών Εφαρμογών και Ιστορικού - Αρχαιολογικού, με τη στήριξη του Εργατικού Κέντρου και άλλοι φορείς.

Στο Ηράκλειο, σε συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας, στη 1 μ.μ. καλούν οι φοιτητικοί σύλλογοι CSD, Βιολογικού και οι Επιτροπές Αγώνα Φοιτητών Μαθηματικού, Ιατρικής, Φυσικού και ΤΕΤΥ.

Στην Ξάνθη, κινητοποίηση πραγματοποιείται στις 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία μετά από κάλεσμα των Συλλόγων Οικότροφων Φοιτητών, Μεταπτυχιακών - Υποψηφίων Διδακτόρων Πολυτεχνικής Σχολής και Φοιτητών Ξάνθης. Στην Κομοτηνή, ο Σύλλογος Φοιτητών Κοινωνικής Διοίκησης καλεί σε συγκέντρωση στην πλατεία Ειρήνης στις 6 μ.μ. και στην Ορεστιάδα, σε συγκέντρωση καλούν οι εκλεγμένοι της ΠΚΣ, στις 12 το μεσημέρι, στο προαύλιο του Πανεπιστημίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger