Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Επικαλέστηκε το ... «μακρινό 1969» για να υπερασπιστεί την πανεπιστημιακή αστυνομία

!

Εντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η επίκληση του υφυπουργού Παιδείας Αγγελου Συρίγου, κατά τη διάρκεια συζήτησης για την πανεπιστημιακή αστυνομία, που οργάνωσε η «Ελληνική Ενωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου», στο ότι και επί χούντας υπήρχαν αστυνομικά τμήματα μέσα στις πανεπιστημιουπόλεις!

Ο υφυπουργός Παιδείας, προκειμένου να υπερασπιστεί την «ανάγκη» της πανεπιστημιακής αστυνομίας, παρουσίασε για άλλη μια φορά μέσα από την ομιλία του τα πανεπιστήμια - όχι όλα όπως είπε - ως «προσωποποίηση της εγκληματικότητας», επικαλούμενος και τις προσωπικές του εμπειρίες και αξιοποιώντας τη δράση περιθωριακών ομάδων.

Στη ροή της συζήτησης και απαντώντας στην επίκληση του συνομιλητή του, πανεπιστημιακού Ξενοφώντα Κοντιάδη, ότι ακόμα και επί χούντας, το σπουδαστικό της Ασφάλειας δεν έμπαινε μέσα στα πανεπιστήμια και «περίμενε να συλλάβει τους φοιτητές στην έξοδο του πανεπιστημίου», ο υφυπουργός απάντησε ότι... «από το 1969 είχε ιδρυθεί μέσα στα Πανεπιστήμια αστυνομικό τμήμα, τουλάχιστον στις πανεπιστημιουπόλεις. Επομένως, υπήρχε αστυνομικό τμήμα μέσα στις πανεπιστημιουπόλεις», είπε προσθέτοντας ότι το σπουδαστικό της Ασφάλειας ήταν για να χαφιεδίζει...

Μετά το σάλο που ξεσηκώθηκε, ο υφυπουργός ισχυρίστηκε ότι η αναφορά του έγινε στο πλαίσιο μιας συζήτησης για τη... μακρινή δεκαετία του '60(!), του τύπου «ιστορικής αποκατάστασης της αλήθειας», προσπαθώντας να αποκρύψει την ουσία, ότι δηλαδή η συζήτηση αφορούσε ανταλλαγή επιχειρημάτων γύρω από το θέμα της πανεπιστημιακής αστυνομίας, που η κυβέρνηση υπερασπίζεται ακόμα και με αυτές τις επικλήσεις.

ΚΝΕ: Το σχέδιο της κυβέρνησης δεν θα περάσει!

«Το σχέδιο της κυβέρνησης για "εξ αποστάσεως σπουδές και αστυνομία στις σχολές" δεν θα περάσει!», δηλώνει η ΚΝΕ με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της Οργάνωσης, με αφορμή τις δηλώσεις του υφυπουργού Αγγ. Συρίγου και σημειώνει:

«Η υπεράσπιση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, με την κυνική επίκληση στην περίοδο της χούντας, από τον υφυπουργό Παιδείας, Αγγ. Συρίγο, επιβεβαιώνει και το τι θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση στα Πανεπιστήμια και το πώς θέλει να "προστατέψει" την αντιεκπαιδευτική πολιτική της, χτυπώντας τη συλλογική δράση των φοιτητών.

Ολα αυτά, σε συνδυασμό με την αστυνομική απαγόρευση των συγκεντρώσεων άνω των 100 ατόμων, λίγο πριν από τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις φοιτητών, μαθητών και εκπαιδευτικών την Πέμπτη 28 Γενάρη, αποδεικνύουν τον πανικό της κυβέρνησης απέναντι στα δίκαια αιτήματα των φοιτητών για απόσυρση του απαράδεκτου νομοσχεδίου Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη και επαναλειτουργία των σχολών με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Αν η κυβέρνηση πιστεύει πως θα ξεμπερδέψει με τους φοιτητές και τις δίκαιες διεκδικήσεις τους, είναι βαθιά γελασμένη! Αύριο, στα φοιτητικά συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα, θα δώσουν την απάντησή τους, σπάζοντας τις απαγορεύσεις στην πράξη»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger