Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Κυριακή, 26 Απριλίου 2020

Μια μεγάλη Ιατρική δύναμη ονόματι Κούβα - Ενα άρθρο "ύμνος" για το νησιωτικό κράτος της Καραϊβικής

Πηγή: Mikhail Gamandiy-Egorov, Comité Valmy, 25-4-20

Μετάφραση Μιχαήλ Στυλιανού

Την ώρα της εξάπλωσης του κορωναϊού, της μάστιγας που κυριαρχεί στην παγκόσμια επικαιρότητα και των διαφόρων μεθόδων που ακολουθούν οι χώρες στην αντιμετώπιση της πανδημίας, ένα έθνος εξέχει αναμφισβήτητα ανάμεσα σε όλα.

Πράγματι, όταν γίνεται λόγος για την Κούβα, δεν πρόκειται μόνο για την ομορφιά των τοπίων της, του πολιτισμού της και των ανθρώπων της, αλλά επίσης για την υψηλή επιστημονική και ιατρική υπεροχή της. 
Και όλα αυτά ενώ το Νησί της Ελευθερίας εξακολουθεί να υφίσταται, επί περισσότερο του μισού αιώνα, τον αποκλεισμό των ΗΠΑ. Κάτι  που ωστόσο δεν εμποδίζει αυτήν την χώρα να είναι μια παγκοσμίως αναγνωρισμένη δύναμη για τις ικανότητές της στους τομείς την υγείας και της επιστημονικής έρευνας.

Με νταούλια και ζουρνάδες!

Της Αλέκας Ζορμπαλά

Σφυρίζοντας ο Πρωθυπουργός πανηγυρικά τη λήξη της καραντίνας και πανδημίας συνάμα, με νταούλια και ζουρνάδες!

Πλήθος κόσμου, κανάλια, φωτογράφοι, χωρίς κανένα προστατευτικό μέτρο, αποστάσεις, μάσκες κλπ, που όλοι μαζί βρέθηκαν τυχαία στου Μαξίμου με την Πρωτοψάλτη να τραγουδά από την καρότσα του φορτηγού "είμαστε ακόμα ζωντανοί"...

Αυτή τη φωτό θα επιδεικνύω πλέον σε τυχόν ελέγχους προς απόδειξη της λήξης της καραντίνας!

Αγιορείτες καλόγεροι ... «ΕΣ- ΕΣ» -Σαν σήμερα, 26/4/1941 στέλνουν επιστολή στον Χίτλερ «ικετεύοντες» να τους θέσει «υπό την υψηλήν προστασίαν και κηδεμονίαν» του!

«Εξοχότατε, οι βαθυσεβάστως υποσημειούμενοι Αντιπρόσωποι των Είκοσιν Ιερών Βασιλικών Πατριαρχικών και Σταυροπηγιακών Μονών του Αγίου Ορους Αθω, λαμβάνομεν την εξαιρετικήν τιμήν ν' απευθυνθώμεν προς την Υμετέραν Εξοχότητα και παρακαλέσωμεν Αυτήν θερμώς, όπως, ευαρεστημένη, αναλάβη υπό την Υψηλήν προσωπικήν Αυτής προστασίαν και κηδεμονίαν τον Ιερόν τούτον Τόπον (...)

Οι μοναχοί του Ορους Αθω οθενδήποτε και αν κατάγονται θα διατηρήσουσιν τα κτήματα και τα πρότερα αυτών δικαιώματα και θ' απολαύουσιν, άνευ ουδεμιάς εξαιρέσεως, πλήρους ισότητος δικαιωμάτων και προνομίων (...).

Την διατήρησιν του καθεστώτος τούτου της αυτονόμου μοναχικής πολιτείας, ικανοποιούντος πλήρως άπαντας τους εν Αγίω Ορει ενασκουμένους ανεξαρτήτως εθνικότητος Ορθοδόξους μοναχούς και εναρμονιζόμενοι προς τον σκοπόν και την αποστολήν αυτών, παρακαλούμεν και ικετεύομεν θερμώς την Υμετέραν Εξοχότητα όπως αναλάβη υπό την υψηλήν προστασίαν και κηδεμονίαν Αυτής. Τον Βασιλέα των Βασιλευόντων και Κύριον των Κυριευόντων εξ όλης ψυχής και καρδίας ικετεύοντες, όπως επιδαψιλεύση τη Υμετέρα Εξοχότητι υγείαν και μακροημέρευσιν επ' αγαθώ του ενδόξου Γερμανικού Εθνους. Υποσημειούμεθα βαθυσεβάστως».

Σαν σήμερα 26 Απριλίου – Μια ματιά στην ιστορία του τόπου και του κόσμου

121 Γεννήθηκε ο Μάρκος Αυρήλιος, στωικός φιλόσοφος και αυτοκράτορας της Ρώμης
1564 Γεννιέται ο Άγγλος δραματουργός Ουίλιαμ Σαίξπηρouiliam2
1798 Γεννήθηκε ο Ευγένιος Ντελακρουά, Γάλλος ρομαντικός ζωγράφος («Η σφαγή της Χίου»)

Ο Δημ.Σκοπέλου Σταμάτης Περίσσης ζητα την επαναδραστηριοποίηση του Πρωτέα


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ASTRA TV, Ο δήμαρχος Σκοπέλου Σταμάτης Περίσσης με την πλούσια αυτοδιοικητική εμπειρία αλλά και με τις επαφές που έχει στην Αθήνα

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου