Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Η Ζέττα Μακρή στηρίζει τα αιτήματα των δημάρχων για τη θωράκιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στις Σποράδες.




Σε συνέχεια της σημερινής  παρέμβασής της προς την Διοίκηση του ΕΚΑΒ για την παραχώρηση ασθενοφόρου στην Αλόννησο, η πρόεδρος της επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή επανέρχεται,  εκ νέου,  με κοινοβουλευτική της αναφορά προς τον υπουργό υγείας, για τη θωράκιση, συνολικά, της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στα νησιά των Β. Σποράδων.

Η κ. Μακρή, αντιλαμβανόμενη τη δικαιολογημένη αγωνία και το ενδιαφέρον, όπως προβάλλονται χαρακτηριστικά στη σημερινή επιστολή των τριών δημάρχων του νησιωτικού συμπλέγματος των Σποράδων, ζητεί από το αρμόδιο υπουργείο να εξετάσει και να επιλύσει τα εύλογα αιτήματα που ταλαιπωρούν τους
νησιώτες, ιδίως στην παρούσα συγκυρία, που προσπαθεί η χώρα να επιστρέψει στην κανονικότητα. Επιτακτική, λοιπόν, κρίνεται η ανάγκη, μεταξύ άλλων, για τη στελέχωση των Κέντρων Υγείας Σκιάθου και Σκοπέλου και του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Αλοννήσου (ΠΠΙΑ) με την κάλυψη όλων των θέσεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, την αντικατάσταση του ασθενοφόρου του ΠΠΙΑ και την πλήρη στελέχωσή του με πληρώματα, διασώστες και οδηγούς ΕΚΑΒ, την ανακατασκευή του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου και την κτιριακή ανακαίνιση του ΠΠΙΑ καθώς και την προμήθεια και εγκατάσταση τριών προκατασκευασμένων θαλάμων (ένα για κάθε νησί)  εξοπλισμένων και με δυνατότητα λειτουργίας υπό αρνητική πίεση.
Η κ. Μακρή, στηρίζει, σταθερά, με τις παρεμβάσεις της, τα αιτήματα των κατοίκων των Β. Σποράδων προκειμένου να θεραπευθούν οι σημερινές αδυναμίες του δημοσίου συστήματος υγείας στα νησιά αυτά ώστε να παραμείνουν  απρόσβλητα  από την πανδημία και να μην  ακυρωθούν οι  επίπονες προσπάθειες των δημοτών κατά τους προηγούμενους μήνες της έξαρσης της νόσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger