Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2020

Εγκρίθηκε το σχέδιο προϋπολογισμού του Δήμου Σκοπέλου από την Οικονομική Επιτροπή

Η αιτιολογική έκθεση, σύμφωνα με τη γνώμη του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ, για την κατάρτιση του τελικού σχεδίου του προϋπολογισμού για το οικονομικό έτος 2021, εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σκοπέλου.


Η απόφαση ελήφθη με πέντε θετικές ψήφους και δύο αρνητικές. Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, το σχέδιο του προϋπολογισμού έχει τηρήσει τις οδηγίες που δόθηκαν και είναι ισοσκελισμένο. Το μέλος της Επιτροπής Γ. Αναγνώστου ψήφισε κατά δηλώνοντας ότι και αυτός ο προϋπολογισμός κινείται στον ίδιο αντιλαϊκό δρόμο όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων του κεφαλαίου και των δημοτικών αρχών που τις στηρίζουν. «Ενίσχυση της ανταποδοτικότητας, διπλή φορολογία και παρακρατηθέντες πόροι. Φάνηκε αυτό εξάλλου και στον καθορισμό των δημοτικών τελών, όπου δεν εφαρμόστηκε καμία ελάφρυνση» δήλωσε. Κατά ψήφισε και η Σπυριδούλα Καρβέλη σημειώνοντας ότι δεν είχε προηγηθεί κάλεσμα για διαβούλευση σε επίπεδο παρατάξεων ή με τους επικεφαλής, ούτε είχε κατατεθεί εισηγητική έκθεση με αναλυτικά στοιχεία και το σκεπτικό των επιλογών που περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός. «Στην ουσία δεν είχαμε ως παράταξη καμία συμμετοχή στην κατάρτισή του, ούτε τη δυνατότητα για κάποιες αλλαγές ή συμπληρώσεις» ανέφερε.
Ίδια ήταν η ψηφοφορία και για το Σχέδιο Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης για το 2021, το οποίο θα υποβληθεί στο δημοτικό συμβούλιο προς έγκριση.

Μελέτη για αποκατάσταση οδού στον Άγ. Κωνσταντίνο
Αντιθέτως, ομόφωνη ήταν η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής με την οποία ενέκρινε την παραλαβή της μελέτης για την αποκατάσταση οδού στη θέση Άγιος Κωνσταντίνος συνολικού προϋπολογισμού 305.040 ευρώ που εκπόνησε πολιτικός μηχανικός και θεωρήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου. Επίσης εγκρίθηκε και η μελέτη για τη δημιουργία προσβάσιμων, ολοκληρωμένων θαλάσσιων τουριστικών προορισμών στον Δήμο Σκοπέλου. Η μελέτη εκπονείται στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger