Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΟΒ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 


ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΑΜΕΣΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΚΟΠΕΛΙΤΩΝ

Η δημοτική αρχή να πάψει να παπαγαλίζει την ατομική ευθύνη

ως αιτία  για την εξάπλωση των κρουσμάτων

και πανάκεια για την εξάλειψή τους

 

Την ώρα που η αγωνία των κατοίκων της Γλώσσας,  του Κλήματος, όλων των Σκοπελιτών  έχει φτάσει στο κατακόρυφο  με το «αλαλούμ» ΕΟΔΥ και Πολιτικής Προστασίας για  την ύπαρξη και αντιμετώπιση κρουσμάτων του COVID-19, η βελόνα της δημοτικής αρχής του κ. Περίσση έχει κολλήσει στην «ατομική ευθύνη», που κλίνεται από όλους σε όλες τις πτώσεις…

Ακολουθεί πιστά τη γραμμή της κυβέρνησης της ΝΔ, που προσπαθεί να καλύψει τις εγκληματικές της ευθύνες για την εξάπλωση της πανδημίας -πότε κουνώντας το δάχτυλο στο λαό και πότε αξιοποιώντας «αρνητές» και συνωμοσιολόγους-χωρίς να έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας και πρόληψης της πανδημίας, αφού τα θεωρεί κόστος την ώρα που  «μπουκώνει» με επιχορηγήσεις τους επιχειρηματικούς ομίλους.

-Είναι χαρακτηριστικό ότι η δημοτική αρχή δεν έχει ψελλίσει κουβέντα για το γεγονός ότι  είναι γεμάτες οι ΜΕΘ της Θεσσαλίας και οι ασθενείς της περιοχής μας διακομίζονται σε Αττική και Πελοπόννησο, ότι το Νοσοκομείο του Βόλου έχει γονατίσει  και η κυβέρνηση αρνείται την επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, των διαγνωστικών κέντρων, την ένταξη σε κεντρικό σχεδιασμό των ιδιωτών γιατρών.

-Δεν αναρωτήθηκε εάν  η κοινή επιστολή των δημάρχων των Βορείων Σποράδων την Ανοιξη για τα τεράστια προβλήματα στον τομέα υγείας των νησιών κατέληξε στον κάλαθο αχρήστων  των υπουργικών γραφείων και δεν κατήγγειλε την αδιαφορία της κυβέρνησης.

-Δεν διαμαρτυρήθηκε που δεν τηρήθηκε η υπόσχεση για μόνιμη παρουσία κλιμακίου του ΕΟΔΥ στο νησί, που θα συνέβαλλε σημαντικά στη λήψη αντιπροσωπευτικών δειγμάτων και την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων, ενώ ακόμη περιμένουμε να… δέσει στο λιμάνι το πλωτό ασθενοφόρο.

 

ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΠΡΙΝ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΡΕΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ, Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

 

ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ:

 

-Αμεση και μόνιμη παρουσία κλιμακίου του ΕΟΔΥ στο νησί, με δράση  πρώτα και κύρια στη Γλώσσα και το Ελιος για την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων, με τη διενέργεια δωρεάν μαζικών τεστ στον πληθυσμό, σε χώρους δουλειάς όπως σούπερ μάρκετ, εργαζόμενοι στο Δήμο κλπ.

- Δέσμευση ξενοδοχείων ή καταλυμάτων στη Γλώσσα και το Ελιος, ώστε ασυμπτωματικοί νοσούντες και επιβεβαιωμένα κρούσματα με ήπια κλινική συμπτωματολογία, που δεν χρήζουν νοσηλείας σε νοσοκομείο, να εντάσσονται σε πρόγραμμα εθελοντικής καραντίνας, όταν αυτή δεν μπορεί να γίνει στο πλαίσιο της κατοικίας τους.

-Αμεση ενίσχυση  με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας-μονιμοποίηση των συμβασιούχων, επίταξη ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων, άμεση προμήθεια εξοπλισμού και άφθονων μέσων ατομικής προστασίας για τους υγειονομικούς, επαναλαμβανόμενα  τεστ.

-Δωρεάν τεστ σε όσους μετακινούνται από το λιμάνι του Βόλου προς τις Σποράδες, επαναλαμβανόμενα για τους ναυτικούς της ακτοπλοΐας.

-Εξασφάλιση μηχανισμού αεροδιακομιδών  λαμβανομένων υπόψη των καιρικών συνθηκών, να γίνονται με πλήρη μέτρα οι διακομιδές με τα πλωτά.

-Λήψη μέτρων για την επάνοδο των εκπαιδευτικών και των μαθητών σε πιθανό άνοιγμα των σχολικών μονάδων, με δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ, εξεύρεση και διαμόρφωση χώρων, ώστε να τηρηθεί η αναλογία των 15 ανά τάξη.

 

 

ΚΑΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ

-Παράδοση τροφίμων, φαρμάκων και άλλων προμηθειών στον εξωτερικό χώρο των σπιτιών νοσούντων ή ατόμων σε καραντίνα, εάν δεν υπάρχει η δυνατότητα άλλου είδους διανομής, από υπηρεσίες  του Δήμου με αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων προφύλαξης για τους εργαζόμενους και τη χρήση των προβλεπόμενων από τα πρωτόκολλα μέσων ατομικής προστασίας.

-Καθημερινή επικοινωνία με μοναχικούς ηλικιωμένους, ΑμεΑ κλπ για καταγραφή αναγκών, της κατάστασής τους, παροχή συμβουλών και ψυχολογικής υποστήριξης

-Εφαρμογή των πρωτοκόλλων στην αποκομιδή και τη διαχείριση απορριμμάτων από οικίες νοσούντων ή πιθανών κρουσμάτων με τη δωρεάν διανομή σακουλών σκληρού τύπου του Δήμου, με χορήγηση και χρήση όλων των προβλεπόμενων μέσων ατομικής προστασίας στους εργαζόμενους.

 

Σκόπελος, 27/11/2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger