Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ Σήμερα η απεργία για την υγεία, τη ζωή και τα δικαιώματα του λαού!

 

Σε εργοτάξια στην Πάτρα...
Σε εργοτάξια στην Πάτρα...
Απεργούμε! Για να προστατέψουμε τη ζωή, την υγεία, τα δικαιώματά μας από την εντεινόμενη επίθεση κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων: Το παραπάνω μήνυμα στέλνουν με τη σημερινή απεργία και τις πρωτοβουλίες που σχεδιάζουν στο πλαίσιό της σε όλη τη χώρα Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Απέναντι στην πολιτική που θυσιάζει την υγεία του λαού για να υπηρετήσει τα κέρδη του κεφαλαίου, που οδηγεί τα νοσοκομεία και το υγειονομικό προσωπικό στο «κόκκινο» στις συνθήκες της πανδημίας, που μετατρέπει τους μεγάλους χώρους δουλειάς σε εστίες υπερμετάδοσης του ιού, που φορτώνει τα σπασμένα μίας ακόμα οικονομικής κρίσης στις πλάτες του λαού και ετοιμάζει νέες βάρβαρες ανατροπές με το αντεργατικό νομοσχέδιο που έχει ήδη ετοιμάσει με τα ραβασάκια των εργοδοτικών ενώσεων, η απάντηση εκατοντάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων θα δοθεί σήμερα με απεργία.

Το κάλεσμα στους εργαζόμενους να επιβάλουν το δικό τους απεργιακό lockdown στους χώρους δουλειάς συνοδεύεται με διάφορες συμβολικές παρεμβάσεις, προσαρμοσμένες στις συνθήκες της πανδημίας. Τα σωματεία προγραμματίζουν μεταξύ άλλων παρεμβάσεις σε μεγάλους χώρους δουλειάς, συνεντεύξεις Τύπου για τις διεκδικήσεις των εργαζομένων, αγωνιστικές παρεμβάσεις στις πύλες των νοσοκομείων, με τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας της υγείας.

Κάλεσμα στους μετανάστες εργάτες στα φασονατζίδικα
Κάλεσμα στους μετανάστες εργάτες στα φασονατζίδικα
Την ίδια στιγμή που γυρνάει την πλάτη στα σωματεία και στα δίκαια αιτήματά τους, η κυβέρνηση, με το νέο νομοσχέδιο - έκτρωμα, με την «έκθεση Πισαρρίδη» και με κάθε διαθέσιμο «εργαλείο», σπεύδει να «απογειώσει» το αντεργατικό έργο της ίδιας και των προκατόχων της, κάνοντας πράξη πάγιες αξιώσεις του κεφαλαίου. Συγκεκριμένα, σχεδιάζει: 10ωρη δουλειά, «διευθέτηση» του χρόνου εργασίας και ακόμα περισσότερη «ευελιξία». Κατάργηση της κυριακάτικης αργίας για περισσότερους κλάδους και εργαζόμενους. Παράδοση της Κοινωνικής Ασφάλισης στους επιχειρηματικούς ομίλους. Νέα μέτρα καταστολής και αυταρχισμού, περιορισμούς στα συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες, εμπόδια στη δράση των συνδικάτων, στις Γενικές τους Συνελεύσεις, στην απόφαση και την οργάνωση της απεργίας.

«Ο αγώνας των εργαζομένων δεν αναβάλλεται, δεν μπαίνει σε καραντίνα. Τώρα είναι η ώρα να ενισχυθεί η πάλη», διαμηνύουν δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Δεκάδες απεργιακές αποφάσεις Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών

Απεργία έχουν αποφασίσει τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας, Πειραιά, Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, Σαλαμίνας, Πάτρας, Λάρισας, Λιβαδειάς, Ιωαννίνων, Αγρινίου, Αμαλιάδας, Αρτας, Βόρειου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, Εύβοιας, Ζακύνθου, Θεσπρωτίας, Κεφαλονιάς - Ιθάκης, Κορίνθου, Λαμίας, Λέσβου, Λευκάδας - Βόνιτσας, Νάουσας, Σάμου, Φωκίδας και η Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας.

...και στην Αττική
...και στην Αττική
Αποφάσεις έχουν πάρει επίσης οι Ομοσπονδίες Οικοδόμων, Εργαζομένων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Λογιστών (ΠΟΛ), Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, Εργαζομένων στο Φάρμακο (ΟΕΦΣΕΕ), Ιατρικών Επισκεπτών και Φαρμακοϋπαλλήλων, Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ), Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή (ΠΟΜΕΕΑ), Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ), Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ (ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ), Εργαζομένων στο Θέαμα - Ακρόαμα (ΠΟΘΑ), Μεταλλωρύχων Ελλάδας (ΟΜΕ), Προσωπικού Αεροπορικών Μεταφορών (ΟΠΑΜ), Συλλόγων Εργαζομένων σε Ερευνητικά Ιδρύματα Ιδιωτικού Δικαίου, Ενέργειας (μόνο για την Αθήνα).

Στο Δημόσιο, 24ωρη απεργία έχει αποφασίσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

Απεργιακές αποφάσεις έχουν πάρει οι Ομοσπονδίες Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), Συλλόγων Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας (ΠΟΣΕΥΓ), Υπαλλήλων Υπουργείου Ανάπτυξης - τέως Βιομηχανίας / Ενέργειας / Ερευνας και Τεχνολογίας (ΟΣΥΒΕΤ), Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών (ΟΣΥΑΠΕ), Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΔΠΤΕ), Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας (ΟΣΕΑΔΕ), Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΔΥΕ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger