Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020

Κάποιοι εγκληματίες παπάδες βάλθηκαν να μας γυρίσουν στον Μεσαίωνα


Δεσπότης ΜόρφουΚαλύτερα να μείνουν λίγα χρόνια, χωρίς να μάθουν γράμματα τα παιδιά, παρά να πηγαίνουν με μάσκες στο σχολείο και σε 20 χρόνια να γίνουμε κοινωνία Δαιμόνων.

Εξυπακούεται ότι η λογική μας απέχει παρασάγγες απ' αυτή που διέπει το σκεπτικό που διακατέχει τους "καλούς χριστιανούς" οι οποίοι απαιτούν ποινικές διώξεις σε δημιουργούς σκίτσων και κόμικς, τα οποία θεωρούν ότι "θίγουν" την πίστη τους.

Δεν θα μας απασχολήσουν εδώ τα κηρύγματα ανορθολογισμού των εκπροσώπων της επικρατούσας θρησκείας αλλά κάποιες συμπεριφορές ρασοφόρων που εκτός του ότι προκαλούν κατάγματα στην νοημοσύνη μας, είναι εγκληματικές και ποινικά κολάσιμες. 
Εμπίπτουν και σε ένα νόμο που αναφέρετε σε "παρότρυνση διάπραξης αορίστων κακουργημάτων ή πλημμελημάτων". (Γνωρίζουμε αυτή την νομοθεσία γιατί πριν καιρό υπήρχε μια τέτοια έγκληση σε βάρος μας, για ανάρτηση που είχε κάνει σύντροφος, η οποία όμως μετά από εξηγήσεις δεν κατέληξε στο ακροατήριο).

Ποιο συγκεκριμένα: Εχουν δικαιοδοσία οι "λειτουργοί" του Υψίστου", να βγάζουν φετφάδες και να απαγορεύουν στο ποίμνιο τους να φοράει  προστατευτική μάσκα για τον κορονοϊό μέσα στα θρησκευτικά τους μαγαζιά; 
Κι αυτοί ας κάνουν ότι θέλουν. Αν κάποιοι βιάζονται να πάνε να συναντήσουν τον "δημιουργό" τους, είναι ένα ζήτημα, που δεν μας απασχολεί.
Ολοι εμείς όμως τι φταίνε που θα πολλαπλασιαστούν οι υγειονομικές βόμβες που θα κυκλοφορούν δίπλα μας; 

Οσο για το τελευταίο τροπάρι που είπε ο δεσπότης Μόρφου Νεόφυτος τι να σχολιάσεις; Ο παπάς αυτός "έχει κόψει καπίστρι" για να χρησιμοποιήσουμε μια λαϊκή ρήση.

Διαβάστε τι είπε -επί λέξη- ο ρασοφόροα, απαντώντας σε ερώτηση που του έκανε θρησκευόμενος αν πρέπει να στείλει τα παδαιά του του στο σχολείο με μάσκα:
“Τα παιδιά σας και τα μάτια σας! Και τα μάτια και το στόμα, θέλουν πρόσωπο που να βλέπει τον Θεό χωρίς μάσκα! Οι αρχαίοι Ελληνες ξέρεται που έβαζαν μάσκα; Στις τραγωδίες και στις κωμωδίες. Εάν μάθουμε τα παιδιά μας από τώρα, με τις μάσκες, θα γίνει μια κοινωνία μετά από 20 χρόνια, Δαιμόνων.Όχι ανθρώπων.Δαιμόνων. 
Η γνώμη μου είναι να βρείτε τρόπο τα παιδιά σας να μην βάλουν ποτέ τους μάσκα! Αυτή είναι η γνώμη μου. Υπεύθυνα σας το λέω. Είναι προτιμότερο να μείνουνε, λίγα χρόνια, λίγους μήνες χωρίς τα γράμματα, τα λεγόμενα, της Ευρώπης. Σιγά τα γράμματα, «Ο Τοτός και οι Τοτοί»".

Το πρόβλημα δεν είναι τι λέει ο συγκεκριμένος δεσπότης και άλλοι παπάδες που επιδιώκουν να μας επαναφέρουν στον Μεσαίωνα. Το δραματικό της περίπτωσης έγκειται στο γεγονός ότι υπάρχει μια μερίδα κόσμου -έστω και μειοψηφική που αποδέχεται και εφαρμόζει τέτοια εγκληματικά κηρύγματα.

Κι αν προσβάλουμε το "θρησκευτικό συναίσθημα" κάποιων, όπως μας απέδωσαν στο παρελθόν, είναι κάτι που δεν μας απασχολεί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger