Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

Στο κενό οι προσπάθειες συκοφάντησης και τα κρούσματα αυταρχισμού

Στον «Ευαγγελισμό» η αστυνομία εισέβαλε στο προαύλιο και σε άλλες περιπτώσεις έκοψε πρόστιμα έξω από νοσοκομεία!
Οι εκατοντάδες μαζικές παρεμβάσεις στα νοσοκομεία όλης της χώρας από υγειονομικούς καθώς και εργαζόμενους αυτοαπασχολούμενους που δήλωσαν την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή τους δεν χώρεσαν στα δελτία ειδήσεων και τις ενημερωτικές εκπομπές της συντριπτικής πλειοψηφίας των ΜΜΕ. Οπου δε έγινε κάποια αναφορά, αυτή συνοδεύτηκε από ειρωνείες, σχολιασμούς για το αν τηρούνται οι αποστάσεις, για το αν ο αριθμός τους παραβιάζει ή όχι τους περιορισμούς των συναθροίσεων και άλλες τέτοιες γελοιότητες.
Ολοι αυτοί που βρέθηκαν χτες έξω από τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, τις ΤΟΜΥ αλλά και έξω από χώρους δουλειάς, με τα πανό και τις πικέτες στο χέρι, είναι όλοι αυτοί που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, στον αγώνα για την προστασία της υγείας του λαού, στη μάχη ενάντια στην πανδημία, όλοι αυτοί που υποκριτικά ονομάζουν «ήρωες», αρκεί βεβαίως τα καλυμμένα στόματά τους να παραμείνουν και φιμωμένα. Είναι επίσης όλοι αυτοί χωρίς τη δουλειά των οποίων δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει τίποτα, δεν θα μπορούσε να εξασφαλιστεί η τροφοδοσία, δεν θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν κρίσιμες ανάγκες. Ολοι αυτοί χτες βρήκαν γυρισμένες πλάτες από κρατικά και ιδιωτικά ΜΜΕ αλλά και τη συκοφαντία, τη χλεύη.
Δίπλα σε όλα αυτά η κυβέρνηση επιστράτευσε και τον αυταρχισμό, στέλνοντας σε ορισμένες περιπτώσεις αστυνομικές δυνάμεις που επικαλούμενες τους περιορισμούς της κυκλοφορίας επιχείρησαν να «συνετίσουν» τους διαδηλωτές, ή επέβαλαν ακόμα και πρόστιμα σε εργαζόμενους που συμμετείχαν!
Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα στην Αττική ο «Ευαγγελισμός», όπου αστυνομικές δυνάμεις (ειδικοί φρουροί, ΔΙ.ΑΣ. κ.ά.) με πλήρη εξάρτυση και κουκούλες, εισέβαλαν στον προαύλιο χώρο την ώρα ακριβώς που ήταν σε εξέλιξη η μαζική συγκέντρωση υγειονομικών και άλλων εργαζομένων που διοργάνωσε το Σωματείο Εργαζομένων στο νοσοκομείο, ενώ παρόντες ήταν εκπρόσωποι και άλλων συνδικαλιστικών και μαζικών φορέων που δήλωναν τη συμπαράστασή τους.
Οι αστυνομικές δυνάμεις «μπούκαραν» την ώρα ακριβώς που μιλούσε στη συγκέντρωση ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου, Ηλ. Σιώρας, σπρώχνοντας συγκεντρωμένους και απειλώντας με πρόστιμα.
Η ομιλία του συνδικαλιστή διακόπηκε, ενώ άμεση ήταν η αντίδραση των υγειονομικών που απάντησαν με συνθήματα, όπως, «Αυτοί με ΜΑΤ και τρομοκρατία και εμείς με το λαό για δωρεάν Υγεία» και «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει». Τελικά κάτω από τη δυναμική αντίδραση του συγκεντρωμένου κόσμου, αλλά και τις αλλεπάλληλες παρεμβάσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ και μέλους της ΚΕ, Νίκου Καραθανασόπουλου και του Ηλ. Σιώρα στους επικεφαλής, οι δυνάμεις καταστολής αποχώρησαν.
Και στην κινητοποίηση στο ΚΑΤ, αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν να εμποδίσουν τους εκπροσώπους σωματείων και φορέων να φτάσουν στο προαύλιο του νοσοκομείου, στο όνομα της αποφυγής του «συγχρωτισμού». Ο επικεφαλής απείλησε με εισαγγελέα τους υγειονομικούς, ενώ αυτοκίνητο της Ασφάλειας ήταν καθ' όλη τη διάρκεια της συγκέντρωσης μέσα στο χώρο του νοσοκομείου. Σε όλα τα παραπάνω το Σωματείο Εργαζομένων στο ΚΑΤ απάντησε άμεσα.
Κόψανε πρόστιμα για να τρομοκρατήσουν στη Θεσσαλία!
Σε Βόλο, Τρίκαλα, Καρδίτσα και Λάρισα, παρότι οι παρεμβάσεις στα νοσοκομεία έγιναν τηρώντας και όλα τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, οι αστυνομικές δυνάμεις όχι μόνο είχαν προκλητική παρουσία αλλά για να τρομοκρατήσουν έφτασαν στο σημείο να επιβάλουν πρόστιμα για... παράνομη μετακίνηση στον Γραμματέα της ΤΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ, σε δύο ακόμα συνδικαλιστές στον Βόλο και σε 4 συγκεντρωμένους στα Τρίκαλα. Τα κρούσματα αυτά κατήγγειλε με δήλωσή του και ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης.
Οπως καταγγέλλει η ΤΕ Μαγνησίας του Κόμματος, «με το τέλος της κινητοποίησης που πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο του Βόλου με τη συμμετοχή εκπροσώπων σωματείων και φορέων, στήθηκε μπλόκο της αστυνομίας δίπλα από το κτίριο του νοσοκομείου. Παρά τις εξηγήσεις που δόθηκαν, το οφθαλμοφανές γεγονός ότι οι παριστάμενοι συμμετείχαν στη συγκέντρωση (είχαν μαζί τους πικέτες, πανό), το γεγονός ότι δηλώθηκε η ιδιότητά τους, ο αρχιφύλακας με "εντολές ανωτέρων", όπως δήλωσε ο ίδιος μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε, προχώρησε σε αυτήν την απαράδεκτη κίνηση. Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση της ΝΔ ενοχλήθηκε από τη σημερινή κινητοποίηση που εξέθεσε τις εγκληματικές ελλείψεις στο σύστημα Υγείας, εν μέσω πανδημίας. Ο στόχος της φίμωσης των αγώνων και των διεκδικήσεων, εξάλλου, αποτελεί διαχρονικό στόχο τόσο της τωρινής όσο και της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο».
Στα Γιάννενα
Στα Γιάννενα, παρενέβη κλιμάκιο της Ασφάλειας, δηλώνοντας ότι η κινητοποίηση είναι παράνομη και ζήτησαν η διαμαρτυρία να γίνεται ανά δύο άτομα... Μετά από παρέμβαση του ΕΚΙ, το κλιμάκιο αποχώρησε.
Στη Χίο
Στη Χίο πραγματοποιήθηκε συμβολική κινητοποίηση στο προαύλιο του νοσοκομείου με τη συμμετοχή εκπροσώπων μαζικών φορέων κι εργατικών σωματείων. Μια μέρα νωρίτερα η διοίκηση και η διεύθυνση Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου επιχείρησαν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους του νοσοκομείου κάνοντας λόγο ακόμη και για παρέμβαση εισαγγελέα. Ετσι χτες το πρωί από νωρίς στην είσοδο του νοσοκομείου είχαν πιάσει πόστο ένστολοι και ασφαλίτες.
«Ορισμένοι στη Χίο προσπάθησαν να χαρακτηρίσουν αυτήν τη συμβολική εκδήλωση έξω από το νοσοκομείο ως παράνομη ενέργεια που δήθεν παραβιάζει τους περιορισμούς της μετακίνησης! Στο στόχαστρο βρέθηκε ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ και δημοτικός σύμβουλος Μ. Σκούφαλος, που επικεφαλής μιας ολιγομελούς αντιπροσωπείας συμμετείχε στην εκδήλωση. Πριν αρχίσει η εκδήλωση, του ζητήθηκε από όργανα της αστυνομίας να δώσει εξηγήσεις και να δικαιολογήσει την παρουσία του έξω από το νοσοκομείο. Μετά τη λήξη της σύντομης εκδήλωσης καλέστηκε από το τηλέφωνο και θα καλούνταν και μέσω email να μεταβεί στα γραφεία της αστυνομίας με το σκεπτικό ότι "η συνδικαλιστική δράση ενδέχεται να μην περιλαμβάνεται στις σκόπιμες μετακινήσεις"!
Στη συνέχεια και ενώ είχαν μεσολαβήσει διαβήματα διαμαρτυρίας από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ προς κυβερνητικούς παράγοντες, η κλήση της αστυνομίας ακυρώθηκε», καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΤΕ Χίου του ΚΚΕ, καλώντας την κυβέρνηση να πάρει ξεκάθαρη θέση στο αν καταδικάζει την παρέμβαση - απαίτηση, που εκδηλώθηκε από ορισμένους διορισμένους από αυτήν παράγοντες, προκειμένου να χαρακτηριστεί η συμβολική εκδήλωση του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου παράνομη ενέργεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger