Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019

«Ανάγκα και οι δεσποτάδες πείθονται»

Αρχικά να σας θυμίσουμε την αντίδραση του σκοταδιστή δεσπότη Ανθιμου, όταν πριν μερικά χρόνια ένας αστός δημοσιολόγος, ο Ν. Δήμου, μίλησε για δήθεν «άγιο» φως. Είχε βγει τότε στον άμβωνα της τηλεόρασης του Σκάι, ο "άγιος" Θεσσαλονίκης και μόνο που δεν αφόρισε το τότε στέλεχος του "Ποταμιού"!

Σήμερα όμως ο αρχιρασοφόρος αυτός καθώς και το σινάφι του έχουν πάθει αφωνία. Κι αυτό γιατί
«ανάγκα και οι Θεοί πείθονται», για να παραφράσουμε μια γνωστή ρήση του Πιττακού του Μυτιληναίου.

Μετά τα όσα αποκαλυπτικά είδαν την δημοσιότητα μέσα απ' το βιβλίο του δημοσιογράφου - ερευνητή  Δημήτρη Αλικάκου «ΛΥΤΡΩΣΗ – Περί του Αγίου Φωτός», για το "θαύμα" με το "άγιο" φως που γινόταν κατά παραγγελία κάθε Μεγάλο Σάββατο στον "Πανάγιο" Τάφο στα Ιεροσόλυμα, δεν βρίσκουν κανένα θεόσταλτο τροπάριο γα να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Την Χριστεμπορία τους δηλαδή που γινόταν και σ' αυτή την περίπτωση.

Σαν σήμερα αντάρτες του Δ.Σ.Ε εξοντώνουν ένα από τα μεγαλύτερα καθάρματα που έδρασαν στον νομό Λακωνίας. Τον Πάνο Κατσαρέα


Σαν σήμερα 22/03/1947 –κατά μια άλλη εκδοχή στις 20/3/47- τμήμα του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας με επικεφαλής τον Τάκη Γεωργόπουλου  εξοντώνουν ένα από τα μεγαλύτερα καθάρματα που έδρασαν στον νομό Λακωνίας. Τον Πάνο Κατσαρέα. Επρόκειτο για έναν απ’ τους πιο διαβόητους εκτελεστές των Ταγμάτων Ασφαλείας στην Κατοχή και τον άνθρωπο που ίδρυσε τις παρακρατικές Εθνικές Αντικομμουνιστικές Ομάδες Κυνηγών (ΕΑΟΚ), που καταδυνάστευαν τον άμαχο πληθυσμό της Λακωνίας.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου