Κυριακή 24 Μαρτίου 2019

Μήνυμα της υφυπουργού Εσωτερικών Μ. Χρυσοβελώνη με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου


«Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου είναι διπλή γιορτή για την πατρίδα μας. Γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, το χαρμόσυνο προμήνυμα της έλευσης του Χριστού στη γη, αλλά και την απελευθέρωση του έθνους μας από τα δεσμά του τουρκικού ζυγού. 
Επέτειοι όπως η σημερινή τονώνουν το εθνικό μας αίσθημα με την ανάκληση στην μνήμη μας ενός σπουδαίου παρελθόντος για το οποίο έχουμε κάθε λόγο να είμαστε περήφανοι και που είναι χρέος μας να μεταφέρουμε στα παιδιά μας.
Καλούμαστε να αγωνιστούμε, με πράξεις ευθύνης και προοπτικής, προσηλωμένοι στις αρχές και στις αξίες του έθνους μας, όπως αυτές γεννήθηκαν διαχρονικά μέσα από το διάλογο και την εν γένει λειτουργία της Δημοκρατίας. Να διατηρήσουμε ζωντανή την ιστορική μνήμη, να διαφυλάξουμε τις παραδόσεις μας και την ελευθερία της πατρίδας μας. Να καταπολεμήσουμε την διχόνοια και ενωμένοι να αποκρούσουμε κάθε απόπειρα επιβουλής της εθνικής κυριαρχίας της χώρας μας. Να οδηγήσουμε την Ελλάδα στην πρόοδο και την ευημερία.
Τιμώντας σήμερα  τους ήρωες του 1821, ας δώσουμε την υπόσχεση πως εμείς οι νεότεροι θα σταθούμε άξιοι συνεχιστές της ιστορίας μας και της δόξας εκείνων.  
Χρόνια πολλά στην Μαγνησία μας,
Χρόνια πολλά στην Ελλάδα μας!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger