Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Ευκλείδης Τσακαλώτος: Ενα πάμπλουτο εξουσιαστικό παχύδερμο που προκαλεί με τις κυνικές δηλώσεις του


"H κανονική αγορά στέγασης έχει πάντα ένα ρίσκο. Παίρνεις ένα δάνειο και κάποια στιγμή πρέπει να το ξεπληρώσεις. Έχεις και την πιθανότητα κάποια στιγμή να μη σου βγει αυτό το ρίσκο και να το χάσεις".

Πόσο κυνικό παχύδερμο πρέπει να είσαι για να λες τα παραπάνω; Να κάνεις ότι ξεχνάς ότι όσοι συμπολίτες μας πήραν δάνειο για να έχουν "ένα κεραμίδι πάνω απ' το κεφάλι" τους το έκαναν σε άλλες εποχές, τότε που η επέλαση της βάρβαρης-ταξικής πολιτικής δεν είχε ακόμα εκδηλωθεί.
Να παριστάνεις ότι λησμονείς ότι επακολούθησαν Μνημόνια, εφαρμοστικοί νόμοι, τσεκούρωμα μισθών και συντάξεων, ότι δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχασαν την δουλειά τους.
Οτι όλη η ελληνική κοινωνία βρέθηκε μπροστά σε άλλα δεδομένα που δεν μπορούσε να τα έχει προβλέψει.

Για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο όμως αυτά είναι "ψιλά γράμματα". Πήρες δάνειο για να αποκτήσεις σπίτι και δεν μπορείς να το αποπληρώσεις; Ρίσκαρες, έχασες, και σου παίρνουμε το σπίτι.
Τόσο απλή αλλά και ξεκάθαρη η λογική του υπουργού Οικονομικών της "αριστερής" κυβέρνησης.

Και η μεγαλύτερη ίσως πρόκληση απέναντι στους εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας οι οποίοι έχουν πέσει στα νύχια των τοκογλύφων τραπεζιτών και κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους είναι ότι αυτές τις δηλώσεις τις κάνει ένας πάμπλουτος εθελόδουλος εξουσιαστής, όργανο ντόπιων και ξένων "αρπακτικών - κορακιών".

Ας μην ξεχνάμε ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι ένας άνθρωπος που θησαύρισε έχοντας στην κατοχή του «χαρτοφυλάκια» της JP Morgan, και της Black Rock. Μιλάμε για επενδυτικούς κολοσσούς με καταστροφικό για τον ελληνικό λαό ρόλο οι οποίοι «κερδοσκοπούν λεηλατώντας και πτωχεύοντας την Ελλάδα». Διαβάστε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger