Τρίτη, 5 Μαρτίου 2019

Σκόπελος η φώτο της ημέρας

Για φρέσκο ψαράκι στο πιο υπέροχο μέρος του κόσμου στον αγνώντα στο καλύτερο μαγαζί στον Παύλο είναι ο Θανάσης με τους φοβερούς μεζέδες του σήμερα μία μέρα με λιακάδα είναι ότι πρέπει για να πάτε μία βόλτα στον αγνώντα σας το προτείνω

Κουνάνε και το δάχτυλο


Με άρθρο τους στην «Αυγή», συνδικαλιστικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζονται ότι πραγματικός στόχος του ΠΑΜΕ σε οργανώσεις όπου «σαρώνουν» η εργοδοτική παρέμβαση και η νοθεία, είναι να ακυρώσει τη δυνατότητα υπογραφής ΣΣΕ, «προκειμένου να επιβεβαιώσει (...) ότι δεν έχουν επανέρθει οι συλλογικές συμβάσεις». Η προσπάθειά τους να ξεπλύνουν τις βρωμιές της συνδικαλιστικής πλειοψηφίας, που γίνονται με την ενεργό συμμετοχή και των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ, βγάζει μάτι. Να τους θυμίσουμε την πρόταση νόμου για τις ΣΣΕ, που υπογράφουν πάνω από 500 συνδικαλιστικοί φορείς, αλλά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ την έχει απορρίψει πολλάκις; Να τους θυμίσουμε την εφαρμογή του μνημονιακού νόμου για τον κατώτερο μισθό, που βάζει ταφόπλακα στη διαπραγμάτευση για την ΕΓΣΣΕ; Να τους θυμίσουμε ότι η ρύθμιση για τη δήθεν επαναφορά των ΣΣΕ δίνει τη δυνατότητα στους εργοδότες να μπλοκάρουν τη διαδικασία όποτε θέλουν; `Η τον νόμο της κυβέρνησης που χτυπά το δικαίωμα της απεργίας; Το αστείο είναι ότι στο ίδιο άρθρο, οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές προσπαθούν να διαχωριστούν από τους εργοδοτικούς. «Ξεχνούν» ότι όλοι μαζί, οι συνδικαλιστικές δυνάμεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ (ομάδα Βασιλόπολου), συγκροτούν ένα «αμαρτωλό» τρίγωνο, όπου η νοθεία και ο εκφυλισμός αποτελούν δεύτερη φύση τους. Τολμούν, μάλιστα, να μιλούν για «υγιή συνδικάτα» σε χώρους όπου οι ίδιοι πρωταγωνιστούν για σωματεία χωρίς καμιά δράση, αλλά με χιλιάδες ψηφίσαντες, με ψηφοδέλτια γεμάτα στελέχη επιχειρήσεων και εργαζόμενους που εξαναγκάζονται από την εργοδοσία να ψηφίσουν τη συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ. Και μετά απ' όλα αυτά, έχουν το θράσος να κουνάνε το δάχτυλο στο ΠΑΜΕ!

Βενεζουέλα Στα άκρα οι κόντρες υπό την απειλή για αμερικάνικη εισβολή


Πηγή: ΚΟΝΤΡΑ

Η κόντρα μεταξύ του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο και του αρχηγού της αμερικανόδουλης αντιπολίτευσης και προέδρου του κοινοβουλίου, που έχει αυτοανακηρυχθεί «πρόεδρος» της χώρας, Χουάν Γκουαϊδό, επικεντρώνεται πλέον στο ζήτημα της «ανθρωπιστικής βοήθειας». Μιας «βοήθειας» που έρχεται (από πού αλλού;) από τις ΗΠΑ, οι οποίες θεωρούν ότι με τον τρόπο αυτό θα διεισδύσουν καλύτερα στη χώρα, αποτελώντας εγγύηση για την καταπολέμηση της πείνας!

Σαν σήμερα πεθαίνει ο Ι. Στάλιν - Το ΚΚΕ για τον Ι.Β.Σ (Βίντεο)


Του Γ.Γ.

Σαν σήμερα το 1953 αφήνει την τελευταία του πνοή  ο Ιωσήφ Στάλιν (Ιωσήφ Βησαριόνοβιτς Τζουγκασβίλι), Γ.Γ της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος (Μπολσεβίκων) και ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης.

Προσωπικά έχω θετική άποψη για το θεωρητικό και πρακτικό έργο αυτού του κομμουνιστή ηγέτη και στην εποχή στην οποία που αρκετοί ορισμένοι απ' τους οποίους αυτοχαρακτηρίζονται και αριστεροί  διαγωνίζονται ποιος θα φωνάξει ποιο δυνατά «Απεταξάμην Στάλιν» δεν θα το θεωρούσα πολυτέλεια να ανοίγαμε μια σχετική συζήτηση κάποια στιγμή.  

Παρακάτω παραθέτω ένα βίντεο με τις απόψεις του ΚΚΕ για τον Στάλιν όπως και κάποιες σχετικές αναρτήσεις μαζί με θεωρητικά κείμενα του Ι,Β.Σ.

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας θα λειτουργήσει στην Σκόπελο από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο


Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου