Τρίτη, 5 Μαρτίου 2019

Σαν σήμερα πεθαίνει ο Ι. Στάλιν - Το ΚΚΕ για τον Ι.Β.Σ (Βίντεο)


Του Γ.Γ.

Σαν σήμερα το 1953 αφήνει την τελευταία του πνοή  ο Ιωσήφ Στάλιν (Ιωσήφ Βησαριόνοβιτς Τζουγκασβίλι), Γ.Γ της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος (Μπολσεβίκων) και ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης.

Προσωπικά έχω θετική άποψη για το θεωρητικό και πρακτικό έργο αυτού του κομμουνιστή ηγέτη και στην εποχή στην οποία που αρκετοί ορισμένοι απ' τους οποίους αυτοχαρακτηρίζονται και αριστεροί  διαγωνίζονται ποιος θα φωνάξει ποιο δυνατά «Απεταξάμην Στάλιν» δεν θα το θεωρούσα πολυτέλεια να ανοίγαμε μια σχετική συζήτηση κάποια στιγμή.  

Παρακάτω παραθέτω ένα βίντεο με τις απόψεις του ΚΚΕ για τον Στάλιν όπως και κάποιες σχετικές αναρτήσεις μαζί με θεωρητικά κείμενα του Ι,Β.Σ.

«Μεγαλοφυής, ακλόνητος στρατηλάτης, η πιο επιφανής, επιβεβλημένη, αξιοσέβαστη προσωπικότητα, άνθρωπος ασυνήθιστης ενέργειας, πολύ μορφωμένος, πριν απ’ όλα κατείχε σε μεγάλο βαθμό το αίσθημα του χιούμορ και του σαρκασμού, η επιρροή του στους ανθρώπους ήταν ακαταμάχητη, διακατεχόταν από βαθιά, απαλλαγμένης από κάθε πανικό, λογικής και συνετής σοφίας. Ηταν ο άνθρωπος ο οποίος εκμηδένισε τον εχθρό του με την βοήθεια του εχθρού του. Μάλιστα ανάγκασε κι εμάς, που μας ονόμαζε ιμπεριαλιστές, να πολεμήσουμε εναντίον των ιμπεριαλιστών. Οχι, ό,τι και να λένε γι’ αυτόν η ιστορία και οι λαοί τέτοιους ανθρώπους δεν τους ξεχνούν».

Τα παραπάνω λόγια τα είπε για τον Ιωσήφ Στάλιν, ο Ουίνστον Τσόρτσιλ, πατέρας του «Σιδηρού παραπετάσματος» και της αντικομμουνιστικής υστερίας στην ομιλία του στην Βουλή των Λόρδων στις 28 Δεκεμβρίου του 1959.

Διαβάστε επίσης:

Η άποψη των Ρώσων σήμερα για το έργο του Στάλιν

Ο Άγιος Ιωσήφ Στάλιν

Ι.Β. Στάλιν: Αναρχισμός ή σοσιαλισμός;

Οργανώνετε τη μαζική κριτική από τα κάτω ...

Η εμπορευματική παραγωγή στο σοσιαλισμό

Λενινισμός στη θεωρία και την πράξη

Ομιλία για την Οκτωβριανή επανάσταση 1941

Ο Μεγάλος Πόλεμος για την Πατρίδα. Ραδιοφωνικό διάγγελμα του Στάλιν προς το σοβιετικό λαό

Από τον Στάλιν στον Ραφαηλίδη και στη μέση το "θρησκευτικό συναίσθημα"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου

 
NewsAlloy button