Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

Με μεγάλη συμμετοχή η Σχολή Γονέων στον Άγιο Ρηγίνο

sxoli goneon

Στα πλαίσια της Σχολής Γονέων του Ιερού Ναού Αγίου Ρηγίνου Λεβαδείας, πραγµατοποιήθηκε η έναρξη αυτής τήν Κυριακή 4 Νοεµβρίου 2018, σε συνεργασία µε την Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής.

Μετά τον αγιασµό ο εφηµέριος του ναού π. Αλέξιος Σαµαρτζής αναφέρθηκε στην υλοποίηση του θεσµού της Σχολής Γονέων της Εκκλησιαστικής Κοινότητας του Αγίου Ρηγίνου για όγδοη χρονιά, µε την ευλογία του Σεπτού Ποιµενάρχου της Βοιωτικής Εκκλησίας κ. Γεωργίου, αλλά και στην σηµαντική συνεργασία µε την Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής.

Στη συνέχεια έδωσε το λόγο στην πρόεδρο της Εταιρείας και οµιλήτρια κ. Ιωάννα Μαρή, η οποία ανέπτυξε το θέµα :<<Η αγωγή του παιδιού αρχίζει από τη σύλληψη>>.
Η κ. Μαρή αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της αγωγής των παιδιών και επικεντρώθηκε στην άγνωστη εν πολλοίς αγωγή κατά τη σύλληψη. 
Στο συγκεκριµένο θέµα έχουν αναφερθεί οι αρχαίοι φιλόσοφοι καθώς και σύγχρονοι αγιοι της Εκκλησίας µας. 
Την ανάλυση του συγκεκριµένου θέµατος ενίσχυσε η οµιλήτρια µε αποτελέσµατα διαφόρων επιστηµονικών ερευνών από το χώρο της ιατρικής, της γενετικής και της ψυχολογίας. 
Τα αποτελέσµατα αυτών των ερευνών τόνισαν την ύψιστη σηµασία της προγεννητικής ζωής κατά τη σύλληψη για την υγεία, την ψυχική ισορροπία και δηµιουργικότητα του παιδιού που θα γεννηθεί, του αυριανού ενηλίκου, σε όλες τις ηλικίες.
Απο αυτό το πρώτο περιβάλλον στο πρώτο µικρό <<σύµπαν>> της µητρικής κοιλίας, από τα υλικά, φυσικά, ψυχικά και πνευµατικά, που ο σχηµατιζόµενος άνθρωπος θα δεχθεί από τους γονείς- την ώρα της σύλληψης- και από τη µητέρα – προπαντός- στους εννέα µήνες της κυοφορίας, εξαρτάται η υγεία του, η ψυχική ισορροπία του, η χαρά του για τη ζωή, η ικανότητα της ψυχής του να προσφέρει και να δεχθεί την αγάπη, η νοηµοσύνη, τα ταλέντα, οι χάρες, οι αρετές του, ή η έλλειψή τους, κατά την µεταγεννητική του ζωή στο µεγάλο Σύµπαν, τον κόσµο, όπου θα ζήσει.
sxoli goneon 2
Η κ. Μαρή ανέλυσε όλες τις παραµέτρους µε επιστηµονικά και πνευµατικά επιχειρήµατα, δίνοντας στους νέους γονείς αλλά και στους υποψήφιους γονείς που προσήλθαν στην πρώτη αυτή συνάντησή µας, αρκετά εφόδια και γνώσεις για την εν γένει συµπεριφορά τους, στο
σηµαντικό ρόλο τους ως γονέων, ιδιαίτερα στο προγεννητικό στάδιο των παιδιών τους.
Ακολούθησε ζωηρός διάλογος µε αρκετά ερωτήµατα προς την οµιλήτρια. Ευελπιστούµε ότι ο νέος αυτός κύκλος σεµιναρίων, που λαµβάνει χώρα στο Πνευµατικό Κέντρο του Αγίου Ρηγίνου Λεβαδείας, θα αποτελέσει ένα εφαλτήριο για προβληµατισµό και αλλαγή στάσης ζωής των γονέων και υποψήφιων γονέων ως αφορά τη στάση τους στην αγωγή των παιδιών.
Απευθύνουµε ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους ενδιαφερόµενους να συµµετάσχουν στον συγκεκριµένο κύκλο σεµιναρίων γιατί η γνώση µας κάνει πιο δυνατούς και αποτελασµατικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger