Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018

ΔΗΜΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Νέα έργα Ύδρευσης κι Αποχέτευσης στη Σκόπελο


Έγκριση χρηματοδότησης του Υπουργείου Εσωτερικών για το Δήμο Σκοπέλου

Ακόμη δύο νέα έργα που σχετίζονται με τη δημόσια υγεία των κατοίκων της Σκοπέλου ενέκρινε στις 08 Αυγούστου το Υπουργείο Εσωτερικών μέσω του Προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ», με πλήρη χρηματοδότηση, στο Πλαίσιο των Προσκλήσεων Ύδρευσης κι Αποχέτευσης.
Έτσι, σε σύντομο διάστημα αναμένεται να δημοπρατηθούν τα έργα «Αντικατάσταση δικτύου αμιαντοσωλήνων οικισμού Νέου Κλήματος» (Προϋπολογισμός 1.215.000,00€) και «Δίκτυα αποχέτευσης ακαθάρτων και εγκαταστάσεις επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων Δ.Κ. Γλώσσας Σκοπέλου» (Προϋπολογισμού 4.245.500,00€).

Ο σχολαστικός σχεδιασμός και μελέτη των ως άνω έργων εκ μέρους του Δήμου Σκοπέλου σε συνδυασμό με τις προσεκτικές κινήσεις και σωστό συντονισμό με τα στελέχη του Υπουργείου έφεραν καρπούς στις προσπάθειες του Δημάρχου κ. Χρήστου Βασιλούδη για εξασφάλιση επαρκούς χρηματοδότησης έργων που θα προσφέρουν καλύτερη και ποιοτικότερη διαβίωση των δημοτών της Σκοπέλου.
Ο Δήμαρχος Σκοπέλου κ. Χρήστος Βασιλούδης τόνισε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την ένταξη των δύο έργων σημειώνοντας τα εξής: «Θέλουμε να εκφράσουμε την ικανοποίησή μας, γιατί δυο σημαντικά έργα που σχετίζονται με τις υποδομές ύδρευσης -  αποχέτευσης και το υγιές μέλλον των κατοίκων της περιοχής μπαίνουν σε ρότα υλοποίησης. Μετά την υπογραφή από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Σκουρλέτη της χρηματοδότησης των δύο έργων,  ελπίζουμε ότι πολύ σύντομα θα έχουν δημοπρατηθεί και θα έχει ξεκινήσει η υλοποίησή τους. Από την πρώτη στιγμή δεσμευτήκαμε πως θέλουμε να δημιουργήσουμε σύγχρονες υποδομές για τους κατοίκους του νησιού. Και αυτό το πετυχαίνουμε μέσα από συστηματικές παρεμβάσεις και ενέργειες έχοντας και τη συνεργασία της κεντρικής διοίκησης. Συγχρόνως με τα δυο νέα έργα βελτιώνεται το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων ενώ στηρίζεται η τοπική ανάπτυξη που τόσο έχουμε ανάγκη. Εύχομαι η εν λόγω χρηματοδότηση να λειτουργήσει ως αφετηρία μιας νέας αναπτυξιακής πορείας του Δήμου Σκοπέλου στις διαρκώς αυξανόμενες απαιτήσεις της σύγχρονης κοινωνίας με απώτερο στόχο την ευημερία και παροχή των βέλτιστων συνθηκών διαβίωσης στους δημότες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger