Τρίτη 10 Απριλίου 2018

ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ - ΠΕΣ/ΝΑΤ Όλοι στην 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 18 Απρίλη, με προοπτική κλιμάκωσης

Φωτό αρχείουΝα συμμετάσχουν μαζικά στην 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, από την Τετάρτη 18 Απρίλη στις 06.00 έως την Πέμπτη 19 Απρίλη στις 06.00, «με προοπτική κλιμάκωσης», καλούν όλους τους ναυτεργάτες με ανακοίνωσή τους τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»ΠΕΕΜΑΓΕΝ και ΠΕΣ/ΝΑΤ.

Τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία διοργανώνουν απεργιακή περιφρούρηση την Τετάρτη 18 Απρίλη στις 5.30 το πρωί, στην πλατεία Καραϊσκάκη του Πειραιά.
Παράλληλα καλούν σε οργανωτική σύσκεψη, την Παρασκευή 13 Απρίλη στις 10.30 π.μ., στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ.
Στην ανακοίνωσή τους τα σωματεία αναφέρουν:
«Όλοι στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία την Τετάρτη 18 Απρίλη σε όλες τις κατηγορίες πλοίων με προοπτική κλιμάκωσης.
Να γίνει υπόθεση του κάθε ναυτεργάτη η οργάνωση και επιτυχία της απεργίας και η κλιμάκωση με την απεργία για την 1η Μάη, μέρα της παγκόσμιας εργατικής τάξης, επιθεωρούμε τις δυνάμεις μας ενισχύοντας την ταξική πάλη, τιμάμε όλους όσους έδωσαν την ζωή τους, για να έχουμε δικαιώματα στη δουλειά και στη ζωή, για να ζήσουμε σε ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, σε ένα κόσμο χωρίς πολέμους, προσφυγιά.
Αποτελεί σφοδρότατη επίθεση σε βάρος θεμελιωδών δικαιωμάτων για τους ναυτεργάτες το σχέδιο υπουργικής απόφασης, που δίνει το δικαίωμα να δρομολογούνται πλοία μεταφοράς εμπορευμάτων μεταξύ ελληνικών λιμανιών, ανεξαρτήτου εθνικότητας, μειώνοντας ακόμα παραπέρα τις οργανικές συνθέσεις υπονομεύοντας την ανθρώπινη ζωή στη θάλασσα, διεύρυνση της ανασφάλιστης εργασίας με ναυτεργάτες χωρίς ΣΣΕ και κοινωνική ασφάλιση. Αποτελεί συνέχεια του ν.4150/2013 και των υπουργικών αποφάσεων για τις οργανικές συνθέσεις στα επιβατηγά πλοία, με τους εφοπλιστές να τις καθορίζουν και να τις επιβάλουν, υπονομεύοντας την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.
Απαιτούμε την άμεση απόσυρση του επαίσχυντου σχεδίου υπουργικής απόφασης.
Εφοπλιστές - κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ όπως και οι προηγούμενες, έχουν στο στόχαστρο τους την κατάργηση των ΣΣΕ, της κοινωνικής ασφάλισης, των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, να επικρατήσουν συνθήκες γαλέρας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με ναυτεργάτες χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα.
Παρά την κερδοφορία των εφοπλιστών και την περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης, οι ΣΣΕ στα Ποντοπόρα, Μεσογειακά και Ακτοπλοϊκά Φ/Γ- Δ/Ξ έχουν να ανανεωθούν από το 2010, αλλά και στην Ακτοπλοΐα, τα Μεσογειακά - Τουριστικά, τα Πορθμεία κ.ά., είναι μεγάλες οι μειώσεις των αποδοχών των ναυτεργατών.
Καλούμε τους ναυτεργάτες σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση, οργανώνουμε και υπερασπιζόμαστε την απεργία στους καταπέλτες των πλοίων, καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και στις δυνάμεις του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, να μην τολμήσουν να υπονομεύσουν την απεργία.
Αγωνιζόμαστε για:
  • Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις.
  • Επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ.
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων που υπονομεύουν τις ΣΣΕ και τη κοινωνική ασφάλιση, ενάντια στον ν.4387/2016, τον επανυπολογισμό των συντάξεων και στις περικοπές της προσωπικής διαφοράς.
  • Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, με Συλλογική Σύμβαση, 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο, κοινωνική ασφάλιση, προστασία στη δουλειά, με οργανικές συνθέσεις να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες.
  • Kανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη! Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική - λαϊκή οικογένεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger