Παρασκευή, 14 Απριλίου 2017

Το ελληνικό Πάσχα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΗΘΟΓΡΑΦΙΑ

Ὁ μπαρμπα-Πύπης, ὁ γηραιὸς φίλος μου, εἶχεν ἑπτὰ ἢ ὀκτὼ καπέλα, διαφόρων χρωμάτων, σχημάτων καὶ μεγεθῶν, ὅλα ἐκ παλαιοῦ χρόνου καὶ ὅλα κατακαίνουργια, τὰ ὁποῖα ἐφόρει ἐκ περιτροπῆς μετὰ τοῦ εὐπρεποῦς μαύρου ἱματίου του κατὰ τὰς μεγάλας ἑορτὰς τοῦ ἐνιαυτοῦ, ὁπόταν ἔκαμνε δύο ἢ τρεῖς περιπάτους ἀπὸ τῆς μιᾶς πλατείας εἰς τὴν ἄλλην, διὰ τῆς ὁδοῦ Σταδίου. Ὁσάκις ἐφόρει τὸν καθημερινὸν κοῦκόν του, μὲ τὸ σάλι του διπλωμένον εἰς ὀκτὼ ἢ δεκαὲξ δίπλας ἐπὶ τοῦ ὤμου, συνήθιζε νὰ κάθηται ἐπί τινας ὥρας εἰς τὸ γειτονικὸν παντοπωλεῖον, ὑποπίνων συνήθως μετὰ τῶν φίλων, καὶ ἦτο στωμύλος καὶ διηγεῖτο πολλὰ κ᾽ ἐμειδία πρὸς αὐτούς.

Σε ετοιμότητα εκτόξευσης έθεσαν Ρωσία-Κίνα τους πυρηνικούς πυραύλους – Μιλούν για ιστορική…

Καλή Ανάσταση !!!

'Ας είναι… έτσι ήρθαν τα πράγματα κι έτσι θα πάνε,αν δεν τα αλλάξουμε…'' Κ.Βάρναλης


Καλή Ανάσταση!!

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Πεπαρήθειου Δημοτικού Σχολείου Σκοπέλου εύχεται σε ολους Καλη Ανάσταση !Φωτογραφία της Σύλλογος Γονεων Πεπαρήθειου Δημοτικού.
Το Αναστάσιμο φως να φωτίζει τις ζωές όλων μας και να χαρίζει αγάπη, ειρήνη και αισιοδοξία για το αύριο!

Φοβερό συμβάν στο νησί: Ζευγάρι φεύγοντας από ξενοδοχείο πήρε μαζί του και την τηλεόραση του δωματίου!

Αστυνομία-740x431-1

Πέρασαν τις ολιγοήμερες διακοπές τους σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στη Θάσο και φεύγοντας πήραν μαζί τους την… τηλεόραση και το κλειδί της πόρτας!

Στολισμός επιταφίου Από τη Γλώσσα Σκοπέλου!!!

ΣΟΚ! ΣΕ ΠΟΙΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ (της Ελλάδας) αυξάνονται 5.500% τα τέλη...5.500% αύξηση του τέλους...
Πρεμιέρα της Fraport με αύξηση φόρων για τα περιφερειακά αεροδρόμια. Με αύξηση του τέλους των χαρακτηρισμένων άγονων γραμμών κατά 5.500%, η γερμανική εταιρεία εγκαινιάζει την δική της εποχή στα περιφερειακά αεροδρόμια, από την πρώτη κιόλας ημέρα λειτουργίας τους υπό την νέα τους διοίκηση, ενώ αύξησε και το αντίστοιχα τίμημα των υπολοίπων δρομολογίων από τα περιφερειακά αεροδρόμια, που απέκτησε και επίσημα μόλις την περασμένη Τρίτη.

Έβαλε τέρμα στη ζωή του ανήμερα της Μ. Παρασκευής

Έβαλε τέρμα στη ζωή του ανήμερα της Μ. Παρασκευής

Κρεμασμένος στο σπίτι του στη

Ιερέας τα «ψέλνει» σε βουλευτές -«Όλοι οι άθεοι παίρνουν συντάξεις 7-8 χιλιάδες ευρώ το μήνα» [βίντεο]


Βόρεια Κορέα: Είμαστε έτοιμοι για πόλεμο αν το θέλει ο Τραμπ

tromazei-ti-diethni-koinotita-i-kontra-tou-tramp-me-ton-kim

Οι ΗΠΑ φοβούνται ότι επίκειται ακόμη μια πυρηνική δοκιμή από τη Β. Κορέα μέσα στο σαββατοκύριακο και εξετάζουν το ενδεχόμενο στρατιωτικής δράσης.Κλιμακώνεται η ένταση στην Κορεατική χερσόνησο με τις Ηνωμένες Πολιτείες να εμφανίζονται αποφασισμένες να προβούν ακόμη και σε χρήση στρατιωτικής βίας κατά της Βορείου Κορέας, η οποία με την σειρά της απειλεί να συντρίψει τις αμερικανικές δυνάμεις σε περίπτωση που εξαπολύσουν επίθεση.

Σκόπελος χαρίζονται γατάκια σε φιλόζωους μόνο


ΣΚΟΠΕΛΟΣ Μόνη Ιωάννη Προδρόμου επιταφιος ΤΩΡΑ !!!

 

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Μόνη Ιωάννη Προδρόμου στολισμός Επιταφίου!


Στολισμός επιταφίου στης ΜΠΑΧΑΜΕΣ φωτο


Επαιξαν και φέτος για τον αξέχαστο Τάκη Καραθανάση(ΦΩΤΟ)

Επαιξαν και φέτος για τον αξέχαστο Τάκη Καραθανάση(ΦΩΤΟ)

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης, στο γήπεδο Βασιλικής, το 4ο τουρνουά ποδοσφαίρου στη μνήμη του Τάκη Καραθανάση
Ο Κεραυνός Βασιλικής, δεν ξεχνά τον Τάκαρο, που έφυγε από κοντά μας πριν περίπου 4 χρόνια, αφήνοντας ένα μεγάλο κενό για τα ποδοσφαιρικά δρώμενα του χωριού, καθότι επί σειρά ετών αγωνίστηκε στο σωματείο, ενώ στη συνέχεια ήταν ο άνθρωπος που αν και βρισκόταν μακριά από την ιδιαίτερή του πατρίδα, βοηθούσε την ομάδα συνεχώς υλικά και ηθικά με όλες του τις δυνάμεις

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Στολισμός επιταφίου στο ΝΕΟ ΚΛΗΜΑ

Φωτογραφία της Maria Dendi.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Στολισμός επιταφίου στον Άγιο Νικόλαο Λουτρακίου

Το καλοκαίρι ήρθε νωρίτερα φέτος για τους νησιώτες

Λαοθάλασσα στο λιμάνι του Πειραιά.

Λαοθάλασσα στο λιμάνι του Πειραιά.ΤΕΣ:
Από τα καντούνια της Κέρκυρας στα καλντερίμια της Σαντορίνης, Ελληνες και ξένοι ταξιδιώτες απολαμβάνουν την άνοιξη αναμένοντας την Ανάσταση. Στο νησί των Φαιάκων, μικροί και μεγάλοι αδημονούν για την απελευθερωτική στιγμή που θα ρίξουν όλο φόρα τις στάμνες στα καντούνια, ενώ οι «μυημένοι»

Υπεγράφη η απόφαση για την υποχρεωτική εγκατάσταση των POS

Υπεγράφη με καθυστέρηση 100 ημερών η υπουργική απόφαση με την οποία καθορίζονται οι κατηγορίες επαγγελμάτων και επιχειρήσεων που υποχρεούνται να εγκαταστήσουν τερματικά POS και να αποδέχονται μέσα πληρωμής με κάρτα τους επόμενους τρεις μήνες.

Η Σταύρωση Του Χριστού

Καλή Μεγάλη Παρασκευή

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΣΑΣ ΜΠΑΤΑΛΑΡΑΜΙ

Οι επιτάφιοι στη Σκόπελο βγαίνουν με την καθιερωμένη τους σειρά πρώτα βγαίνει του Χριστού μετά του Αη Γιάννη μετά της Παναγίας και τελευταία της Φανερωμένης ο επιτάφιος του Χριστού περνάει από τον Αη Γιάννη Παναγία Φανερωμένη σταματά σε κάθε ενορία και κάνει δεήσεις κατόπιν  περνάει από την παραλία και καταλήγει πάλι στην

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΕΘΙΜΑ


Από το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής τα παιδιά έβγαιναν στους δρόμους και έλεγαν τα συνηθισμένα κάλαντα σήμερα μαύρος ουρανός σήμερα μαύρη μέρα και τα φιλεύαν  γλυκά και καρύδια ,το στόλισμα του επιτάφιου άρχιζε  από το πρωί τον στόλιζαν Φυσικά και τεχνητά λουλούδια  τις λεγόμενες τρέζες που ετοίμαζαν οι

ΓΙΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ...

καμιά άλλη ομάδα δεν έχει τόση πλάκα όταν τον πίνει

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου