Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

Πολλά κιλά δικαιοσύνη μοίρασε δικαστήριο, καταδικάζοντας μέλη της ΚΝΕ που… δέχθηκαν επίθεση από χρυσαυγίτες

Θα φταίει μάλλον που οι χρυσαυγίτες είναι τόσο αντισυστημικοί…
Λίγες μόλις ημέρες μετά την υπόθεση του χρυσαυγίτη, που επιτέθηκε σε φοιτητή και δικαστήριο αποφάσισε να τον στείλει σπίτι του, η δικαιοσύνη μας αφήνει και πάλι άναυδους(περίπου).
Το Β’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης καταδίκασε σε 12 μήνες φυλάκισης 3 μέλη της ΚΝΕ, επειδή αμύνθηκαν σε χρυσαυγίτες που τους επιτέθηκαν.

Οι χρυσαυγίτες, οι οποίοι καταδικάστηκαν και εκείνοι σε 21 μήνες φυλάκισης, είχαν επιτεθεί σε μέλη της ΚΝΕ που εκείνη την ώρα μοίραζαν προκηρύξεις έξω από το ΕΠΑΛ Λαγκαδά στο πλαίσιο 48ωρης απεργίας που γινόταν.
Το δικαστήριο απέρριψε τον ισχυρισμό της άμυνας για τα θύματα και αντιμετώπισε την υπόθεση σαν συμπλοκή δύο πλευρών, που είναι μάλλον ο νομικός τρόπος για να πεις ότι κνίτες και χρυσαυγίτες μάλωσαν για το ποδόσφαιρο.
Τα μέλη της ΚΝΕ είχαν βοηθήσει απεργοί εργάτες από την ΑΓΝΟ, που εκείνη την ώρα περιφρουρούσαν την απεργία τους και οι οποίοι κατάφεραν να πάρουν από τους χρυσαυγίτες δύο ξύλινα ρόπαλα και ένα μηχανικό. Από την επίθεση είχαν τραυματιστεί ένας απεργός εργάτης της ΑΓΝΟ και ένα μέλος της ΚΝΕ, που νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης με τραύματα στο κεφάλι.
Η απόφαση του δικαστηρίου κινείται προφανώς στη λογική των δύο άκρων, στέλνοντας το μήνυμα πως όποιος δεχθεί επίθεση από μπράβους αφεντικών, καλό θα είναι να κάτσει να τις φάει γιατί του αξίζει.
Όσοι είστε όμως καθώς πρέπει νοικοκυραίοι δε χρειάζεται να ανησυχείτε, αφού οι μόνοι που κινδυνεύουν είναι όσοι έχουν κάποιο παιδί ή κάποιον εργάτη στα κοντινό τους περιβάλλον. Οι υπόλοιποι είμαστε ασφαλείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger