Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

Κοπανάκια κοτόπουλου με σος βασιλικού

kopanakia-kotopouloΥλικά

  • 12 μπουτάκια κοτόπουλου
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι βασιλικό φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας φιστίκια Αιγίνης κοπανισμένα
  • ¼ φλιτζανιού παρμεζάνα τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 κουτ σούπας πάπρικα γλυκιά
  • Αλέθετε στο μπλέντερ τα φιστίκια Αιγίνης να γίνουν σκόνη. Προσθέτετε το ελαιόλαδο, τον ψιλοκομμένο βασιλικό, την παρμεζάνα, λίγο αλάτι και άφθονο πιπέρι. 

    Τα χτυπάτε όλα μαζί μέχρι να γίνουν ένα πηκτό μίγμα μέσα στο οποίο μαρινάρετε τα μπουτάκια του κοτόπουλου για τουλάχιστον 3 ώρες.

    Αμέσως μετά τα ψήνετε σε χωνεμένα κάρβουνα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Την ώρα που ψήνονται τα περιχύνετε με τη μαρινάδα τους και τα πασπαλίζετε με πάπρικα γλυκιά.

    Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κατή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger