Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017

Οι Ουκρανοί «χαντάκωσαν» τη Demy - Ποια ήταν η αρχική σκηνοθεσία του Φωκά Ευαγγελινού; (vid)

Οι Ουκρανοί «χαντάκωσαν» τη Demy - Ποια ήταν η αρχική σκηνοθεσία του Φωκά Ευαγγελινού; (vid)  - Κεντρική Εικόνα
Μετά την εμφάνιση της Demy στον α' ημιτελικό της Eurovision που στέφθηκε από την πρόκρισή της στον τελικό, επικράτησε μία γκρίνια για το «ανύπαρκτο εύρημα» του Φωκά Ευαγγελινού.

Δεδομένου του ότι έχει καταφέρει να οπτικοποιήσει και να αναδείξει εξαιρετικά συμμετοχές άλλων χωρών στο παρελθόν, πολύς κόσμος θεώρησε ότι δεν έβαλε τα «δυνατά» του στο «This is love».
Ωστόσο, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του αρχισυντάκτη της εκπομπής «Φτιάξε καφέ να στα πω», Θέμη Μάλλη, αλλιώς ήταν η αρχική σκηνοθεσία του τραγουδιού και αλλιώς τελικά παρουσιάστηκε στον ημιτελικό.
Για την ακρίβεια, δεν είδαμε σχεδόν τίποτα από όλα όσα είχε προγραμματίσει να κάνει ο Φωκάς στο stage:
«Περίπου 5 μέρες πριν ξεκινήσουν οι πρόβες, κι ενώ η Ελλάδα είχε ενημερώσει τους διοργανωτές ενάμιση μήνα πριν τι ακριβώς θέλει να στήσει στη σκηνή της Eurovision 2017, ανακοινώθηκε στην ελληνική αποστολή ότι δεν μπορούν να κάνουν αυτά που είχαν συμφωνήσει. Δοκίμασαν μόλις 5 μέρες πριν την κατασκευή και είπαν ότι για λόγους ασφαλείας δεν μπορούν να το κάνουν. Έπρεπε λοιπόν αυτοί οι άνθρωποι μέσα σε 5 μέρες να δημιουργήσουν εξαρχής μια νέα εικόνα που να μην προσβάλει τους ίδιους, με όσα μέσα διέθεταν εκείνη τη στιγμή. Η παραγωγή "μπάζει" σε τέτοιο βαθμό που είπαν στον Φωκά Ευαγγελινό ότι "αν ήθελες να κάνεις εδώ στην Ουκρανία αυτά που έκανε πέρυσι με τον Ρώσο, δεν θα μπορούσες να το κάνεις!"», είπε ο Θέμης Μάλλης. 
Πώς ήταν όμως η αρχική σκηνοθεσία της ελληνικής εμφάνισης πριν ανατραπεί από τους Ουκρανούς;
«Η βασική ιδέα ήταν η Demy να βρίσκεται πάνω σε μια κούνια, η οποία θα ήταν στηριγμένη στη στέγη πάνω από τη σκηνή. Μπροστά από την κούνια θα υπήρχε η γυάλινη επιφάνεια που θα προβάλλονταν εικόνες και θα φαινόταν η Demy σαν να ήταν μέσα σε ένα παραμύθι. Και η γυάλινη επιφάνεια και η κούνια που ήταν υπερκατασκευή θα στηρίζονταν στη στέγη. Γι’ αυτό είναι έτσι και το φόρεμα, ώστε να ανεμίζει, γι’ αυτό κι έχει μέσα ένα κορμάκι. Το ανυψωτικό μηχάνημα που βλέπουμε ήταν μόνο για να ανέβει η Demy πάνω και να την σηκώσει στην κούνια και δεν θα φαινόταν τηλεοπτικά. Τα 2/3 της σκηνικής μας παρουσίας ήταν άλλα από αυτά που τελικά είδαμε. Όλα θα ήταν αλλιώς. Στον τελικό το ερχόμενο Σάββατο θα δούμε κάποιες διορθώσεις…», επεσήμανε ο Θέμης Μάλλης.
Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου

 
NewsAlloy button