Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Στο αυτόφωρο επαγγελματίες έβαλαν ξαπλώστρες και ομπρέλες Τραπέζια καρέκλες

Η καλοκαιρινή σεζόν φαίνεται ότι δεν ξεκίνησε καλά στην Κεφαλονιά, αφού από χθες το βράδυ η τουριστικότερη περιοχή, η Σκάλα, βρίσκεται εν βρασμώ, μια και σήμερα 20 επαγγελματίες που επιχειρούν εκεί οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο.


Συγκεκριμένα, μετά από καταγγελία που έγινε στην Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλονιάς, όργανα της τάξης ξεκίνησαν από χθες το βράδυ ένα… μπαράζ συλλήψεων των επαγγελματιών της Σκάλας, οι οποίοι είχαν την…. ατυχία να διαθέτουν τα μαγαζιά τους πρόσοψη στην παραλία του χωριού τους.
Το... έγκλημα το οποίο διέπραξαν ήταν ότι έβαλαν ξαπλώστρες και ομπρέλες στην παραλία, μπροστά από τα καταστήματά τους, όπως έχουν το δικαίωμα σύμφωνα με Υπουργική Απόφαση. 
Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι η Κτηματική Υπηρεσία και οι εμπλεκόμενοι κρατικοί φορείς κάθε χρόνο δίνουν συγκεκριμένη άδεια για να χρησιμοποιήσουν οι επαγγελματίες την πρόσοψη των καταστημάτων τους στην παραλία, μόνο που αυτή η άδεια δίνεται στα μέσα… Ιουλίου και διαρκεί μέχρι τα μέσα Απριλίου της επόμενης χρονιάς.

Με άλλα λόγια, τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και τις Απόκριες είναι όλα νόμιμα αναφορικά με ξαπλώστρες και ομπρέλες, αλλά είναι παράνομο να υπάρχουν αυτές στο 1/3 περίπου της τουριστικής σεζόν. Διότι σου λέει ο άλλος, να έρθουν οι τουρίστες τα Χριστούγεννα να κάνουν ηλιοθεραπεία και να πιουν το κοκτέιλ τους, τι δουλειά έχουν να έρθουν τον Μάιο και τον Ιούνιο.

Το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται, αφού πέρα από το αυτόφωρο σε κάποιους επαγγελματίες βεβαιώθηκαν και χρηματικά πρόστιμα.

Μία ακόμη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής: Αφού λοιπόν βγήκαν τα όργανα της τάξης να εφαρμόσουν τον… νόμο, γιατί δεν τον εφαρμόζουν σε ολόκληρη την Κεφαλονιά; Γιατί επικεντρώθηκαν στην Σκάλα και δεν έκαναν τη βόλτα τους και σε άλλες περιοχές, όπως η Λάσση, προκειμένου να συλλάβουν τους «παράνομους»;

Πηγή: efimeridakefalonia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger