Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Ταλαιπωρίας συνέχεια για τους υποψηφίους της Σκοπέλου


Δεν γλιτώνουν ούτε φέτος την ταλαιπωρία του ταξιδιού με το καράβι ή το ιπτάμενο δελφίνι οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων του ΕΠΑΛ Σκοπέλου. Οκτώ υποψήφιοι του ΕΠΑΛ Σκοπέλου, θα δώσουν πανελλαδικές, είτε στο 1ο είτε στο 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας που θα λειτουργήσουν ως εξεταστικά κέντρα. Η πρόταση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας για τη λειτουργία του ΕΠΑΛ Σκοπέλου ως εξεταστικό κέντρο, απορρίφθηκε εμμέσως.

Σε απάντηση του Υπουργείου Παιδείας στο αίτημα της ΔΔΕ, επισημαίνεται ότι για τους υποψηφίους των πανελλαδικών από τα επαγγελματικά λύκεια στον νομό Μαγνησίας, προβλέπεται η σύσταση δύο εξεταστικών κέντρων. Αυτό σημαίνει ότι αν συστηνόταν εξεταστικό στο ΕΠΑΛ Σκοπέλου για τους οκτώ υποψηφίους, οι υπόλοιποι 340 υποψήφιοι των υπολοίπων επαγγελματικών λυκείων θα έπρεπε να «στριμωχθούν» σε ένα εξεταστικό κέντρο. Κάτι τέτοιο κρίθηκε μη εφικτό και έτσι για μία ακόμη χρονιά, οι υποψήφιοι από τη Σκόπελο θα αναγκαστούν να… «φάνε μίλια με το κουτάλι» ταξιδεύοντας ανά δεύτερη μέρα από το νησί προς τον Βόλο και αντίστροφα, για να δώσουν πανελλαδικές που ξεκινούν στις 6 Ιουνίου.
Στον νομό και φέτος, ο αριθμός των εξεταστικών κέντρων για τις πανελλαδικές θα είναι ο ίδιος, παρά τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας προς τις διευθύνσεις εκπαίδευσης ώστε να ερευνήσουν την πιθανότητα σύμπτυξης των εξεταστικών κέντρων.
Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι από το 8ο ΓΕΛ θα δώσουν εξετάσεις στο 2ο ΓΕΛ Βόλου και οι υποψήφιοι από το 5ο ΓΕΛ θα δώσουν εξετάσεις στο 1ο ΓΕΛ Βόλου. Τα τέσσερα λύκεια λειτουργούν εναλλάξ ως εξεταστικά κέντρα. Τα υπόλοιπα παραμένουν σταθερά και είναι τα: 3ο, 6ο, 7ο ΓΕΛ Βόλου, 1ο και 2ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας και τα γενικά λύκεια Αγριάς, Αργαλαστής, Ζαγοράς, Τσαγκαράδας, Βελεστίνου, Ν. Αγχιάλου, Αλμυρού, Σούρπης, Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου. Επίσης, για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ θα λειτουργήσουν ως εξεταστικά κέντρα το 1ο και το 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας.
Αμέσως μετά τον ορισμό των εξεταστικών κέντρων, από τη ΔΔΕ Μαγνησίας ακολουθεί η διαδικασία για τον ορισμό των εξεταστικών επιτροπών, των επιτηρητών και στην τελική ευθεία θα γίνουν οι ενημερώσεις για τη διαχείριση εκτάκτων καταστάσεων στα εξεταστικά κέντρα. Φέτος μάλιστα πραγματοποιήθηκε και σεμινάριο για το σκοπό αυτό, δεδομένου ότι κάθε χρόνο σημειώνονται περιστατικά λιποθυμιών υποψηφίων στα εξεταστικά κέντρα του νομού.
Συνολικά στις πανελλαδικές εξετάσεις, θα λάβουν μέρος φέτος από τη Μαγνησία, 1.876 υποψήφιοι. Πρόκειται για 1.170 τελειόφοιτους των γενικών λυκείων και 297 αποφοίτους γενικών λυκείων περασμένων ετών και 348 τελειόφοιτους των επαγγελματικών λυκείων και 61 απόφοιτους των επαγγελματικών λυκείων περασμένων ετών.
ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger