Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείξουν οι κάτοικοι των νησιών των Βορείων Σποράδων,Νέο κύμα χιονιά και ψύχους στη Μαγνησία με έντονα φαινόμενα σε Β. Σποράδες και Ν. Πήλιο

Ραγδαία είναι η επιδείνωση του καιρού, με θυελλώδεις βοριάδες εντάσεως 8-9 μποφόρ, πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά-ημιορεινά τμήματα, από την Τετάρτη το βράδυ στη Μαγνησία. Βαθμιαία μέχρι το ξημέρωμα οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν περισσότερο και θα κατέβουν και στις παράκτιες περιοχές.
Την Πέμπτη (πριν το ξημέρωμα) προβλέπονται χιονοπτώσεις, ίσως κι εντός του Βόλου, με το θερμόμετρο να δείχνει 2 ώς 5 βαθμούς. Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων διίστανται για το αν θα χιονίσει εντός του Βόλου ή όχι.

Τα φαινόμενα θα έχουν έντονο χαρακτήρα στα νησιά των Β. Σποράδων και το Νότιο Πήλιο και θα συνοδεύονται από ηλεκτρικά φαινόμενα (χιονοκαταιγίδες), θυελλώδεις ανέμους 8 με 9 μποφόρ στα ηπειρωτικά και πιθανόν στο Αιγαίο 10. Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός τοπικά ισχυρός στα ηπειρωτικά τμήματα. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείξουν οι κάτοικοι των νησιών των Βορείων Σποράδων, όπου προβλέπονται χιονοπτώσεις.
Την Παρασκευή συνεχίζεται η κακοκαιρία στις ίδιες περιοχές, έως το ξημέρωμα του Σαββάτου. Το Σάββατο προβλέπεται βελτιωμένος καιρός. Η θερμοκρασία την Παρασκευή και το Σάββατο θα κυμαίνεται από 0 ώς 4 βαθμούς Κελσίου στον Βόλο.
Την Κυριακή Πρωτοχρονιά και τη Δευτέρα προβλέπεται αίθριος καιρός με δριμύ ψύχος τις νυχτερινές ώρες και το θερμόμετρο να δείχνει 0-6 και 1-9 βαθμούς αντίστοιχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger