Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Δεν πρόλαβε να συμπληρώσει το πρώτο 48ωρο η απεργία των ναυτεργατών και τα γνωστά «παπαγαλάκια» έπιασαν δουλειά.

Επιασαν δουλειά
Δεν πρόλαβε να συμπληρώσει το πρώτο 48ωρο η απεργία των ναυτεργατών και τα γνωστά «παπαγαλάκια» έπιασαν δουλειά. Πρώτα, ανακάλυψαν 2.500 μαθητές που ξέμειναν στην Κρήτη και δεν μπορούν να γυρίσουν πίσω. Και μετά, κατέφυγαν στους συνήθεις εκβιασμούς ότι αν δεν κινηθεί καράβι, θα σαπίσουν τα λαχανικά των αγροτών της Κρήτης που προορίζονται για την αγορά της ηπειρωτικής Ελλάδας και του εξωτερικού. Είναι περισσότερο από βέβαιο ότι αυτή η επιθετική προπαγάνδα θα κλιμακωθεί τις επόμενες ώρες, καθώς η απεργία των ναυτεργατών παρατείνεται μέχρι και το βράδυ της Πέμπτης.

Το «έργο» το έχουμε δει και στο παρελθόν, όπου η συκοφαντία και οι απειλές πήγαιναν σύννεφο, όχι μόνο για να φοβηθούν οι ναυτεργάτες και να γυρίσουν στη δουλειά τους, αλλά για να «παραδειγματιστούν» και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι που σκέφτονται να κινητοποιηθούν και να απεργήσουν.
Θυμίζουμε ότι μέχρι και την ...καταστροφή της οικονομίας, ή τη χρεοκοπία της χώρας (!) προσπάθησαν να χρεώσουν στους ναυτεργάτες σε παλιότερες κινητοποιήσεις τους. Ο αγώνας των ναυτεργατών είναι δίκαιος. Και σαν τέτοιος, πρέπει να δεχτεί την αλληλεγγύη όλων. Πολύ περισσότερο, που την Πέμπτη είναι μέρα πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας, από την οποία δεν πρέπει να λείψει κανείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger