Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ Τελική ευθεία για υποβρύχια μουσεία ΣΤΗΝ ΑΛΟΝΝΗΣΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ


 Εντυπωσιακές ενάλιες αρχαιότητες έχουν εντοπιστεί στο θαλάσσιο χώρο πέριξ της Αλοννήσου 
Στην τελική ευθεία εισέρχεται το φιλόδοξο πρόγραμμα δημιουργίας υποβρύχιων μουσείων στην περιοχή της Αλοννήσου και του Παγασητικού, το οποίο είναι ώριμο από την πλευρά της Εφορείας Ενάλιων Αρχαιοτήτων, ενώ στόχος της Περιφέρειας Θεσσαλίας είναι να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να έχουν ολοκληρωθεί οι απαιτούμενες διαδικασίες έως την επόμενη τουριστική περίοδο.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ
Συγκεκριμένα, από την πλευρά της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων έχουν προχωρήσει οι απαιτούμενες διαδικασίες, έχουν συνταχθεί τα τεχνικά δελτία και εναπόκειται πλέον στην Περιφέρεια, η υλοποίηση του στόχου, με την προοπτική να δημιουργηθούν μελλοντικά ανάλογες υποδομές και στα υπόλοιπα νησιά των Βορείων Σποράδων, όπου υπάρχει, επίσης, ανάλογο ενδιαφέρον.
Με δήλωσή της στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, η προϊσταμένη της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων Αγγελική Σίμωσι ανέφερε ότι το σχέδιο δημιουργίας υποβρύχιων μουσείων περιλαμβάνει προς το παρόν την Αλόννησο και τον Παγασητικό Κόλπο, δύο περιοχές όπου έχουν ερευνηθεί και καταγραφεί σημαντικά ναυάγια. Παράλληλα η δρ. Σίμωσι ανέφερε ότι το πρώτο καταδυτικό πάρκο που θα λειτουργήσει είναι εκείνο της Αλοννήσου, ενώ προσέθεσε ότι «είναι πολύ εντυπωσιακό και θα αποτελέσει πόλο έλξης για τους φίλους του καταδυτικού τουρισμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger