Πέμπτη, 4 Αυγούστου 2016

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΔΙΕΒΑ

Διεθνή Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα Βορείου Αιγαίου
Ο Ναυτικός Όμιλος Ανοιχτής Θάλασσας Θεσσαλονίκης με τη συνεργασία του Ναυτικού Ιστιοπλοϊκού Κολυμβητικού Ομίλου Σκοπέλου και υπό την αιγίδα του Δήμου Σκοπέλου διοργανώνει τη «Διεθνή Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα Βορείου Αιγαίου».

Μια εβδομάδα γεμάτη ιστιοπλοϊκή δράση από τις 6 έως τις 12 Αυγούστου 2016 στη Σκοπέλο διοργανώνει ο Ναυτικός Όμιλος Ανοιχτής Θάλασσας (Ν.Ο.Α.Θ.) για 11η χρονιά. Περισσότερα από 200 μίλια θα διανύσουν αθλητές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, ξεκινώντας από το μαγευτικό Νέο Κλήμα της Σκοπέλου το Σάββατο 6 Αυγούστου με τις αφίξεις όλων των σκαφών και τις εγγραφές των πληρωμάτων.


Τα σκάφη εκκινούν αγωνιστικά την επόμενη ημέρα όπου περισσότεροι από 150 αθλητές θα αγωνιστούν σε όρτσα –πρύμα ή inshore διαδρομές, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες. Η εβδομάδα συνεχίζεται γεμάτη δυναμισμό και πολλαπλές επιλογές που θα φέρουν την πολυπόθητη πρωτιά, στα σκάφη των διαφόρων κατηγοριών, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους συμμετέχοντες να γνωρίσουν την απαράμιλλη ομορφιά της Σκοπέλου.

Τις επόμενες ημέρες, ανάλογα με τον καιρό, θα διανυθούν περισσότερα από 200 ναυτικά μίλια εκκινώντας κάθε φορά από διαφορετικά σημεία της Σκοπέλου. Με την υποστήριξη του Ναυτικού Ιστιοπλοϊκού Κολυμβητικού Ομίλου Σκοπέλου, οι αθλητές θα βιώσουν μοναδικές εμπειρίες ιστιοπλοϊκής άμιλλας αλλά παράλληλα θα ανακαλύψουν τις ομορφιές του νησιού.  Ο Ν.Ι.Κ.Ο.Σ. σε συνεργασία με το τοπικό διαμέρισμα Νέου Κλήματος, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέου Κλήματος, την Ένωση Ξενοδόχων και τον Δήμος Σκοπέλου θα διοργανώσουν εκδηλώσεις με έντονα στοιχεία τοπικού χαρακτήρα, αναδεικνύοντας το παραδοσιακό νησιωτικό χρώμα. Η «Διεθνής Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα Βορείου Αιγαίου» θα κλείσει την Παρασκευή 12 Αυγούστου, στο λιμάνι της Σκοπέλου με μια πανυγηρική τελετή απονομής με τον μεγάλο νικητή να «σηκώνει» το πολυπόθητο επαμειβόμενο κύπελλο που αθλοθετήθηκε από τον αείμνηστο Γιάννη Καρρά!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου

 
NewsAlloy button