Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΤΙΣ ΗΠΑ! Ενώ κατηγορεί τον Γκιουλέν ότι ευθύνεται για το πραξικόπημα

Fethullah-Gulen-690106 (1)
Η Τουρκία απειλεί με «πόλεμο» την Αμερική κατηγορώντας τον Φετουλάχ Γκιουλέν που κατοικεί στις ΗΠΑ, ότι είναι ο ηθύνων νους πίσω από το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Η Τουρκία βαδίζει από σήμερα σε μια πορεία πολέμου με την Αμερική ενώ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιχειρεί να επιβεβαιώσει την κυριαρχία του στην χώρα με σιδερένια πυγμή μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα.
Σε μια εκπληκτική αλλά και απερίσκεπτη επίθεση προς τις ΗΠΑ ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπινάλι Γιλντιρίμ δήλωσε ότι η ίδια η χώρα θεωρεί ότι βρίσκεται σε πόλεμο με κάθε έθνος όπου διαμένει ο μουσουλμάνος κληρικός Φετουλάχ Γκιουλέν. Είπε συγκεκριμένα: «Κάθε χώρα που προστατεύει τον Φετουλάχ Γκουλέν θα είναι εχθρός για την Τουρκία.»

Ο μετριοπαθής μουσουλμάνος κληρικός Γκιουλέν, ο οποίος ζει στην Πενσυλβανία, είναι σταθερά ο αποδιοπομπαίος τράγος για τον Ερντογάν ο οποίος τον κατηγορεί επανειλημμένως  ότι προσπαθεί να δημιουργήσει ένα «παράλληλο κράτος» για να ανταγωνιστεί το δικό του φέουδο, όπως γράφει χαρακτηριστικά η Daily Express.
Η δήλωση του Γιλντιρίμ θα πρέπει να θεωρηθεί ως μια κεκαλυμμένη απειλή για την Αμερική να εκδώσει τον Γκιουλέν στην Τουρκία, ο οποίος ζει σε καθεστώς αυτοεξορίας στην Πενσυλβανία.
Ο Γκιουλέν, ιδρυτής ενός ισλαμικού κινήματος που φέρει το όνομά του, υποστηρίζει ότι η θρησκεία του προωθεί την πίστη στην επιστήμη, στον διαθρησκευτικό διάλογο και την πολυκομματική δημοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger