Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Ο ΚΑΤΑΡΓΗΜΕΝΟΣ ΦΟΡΟΣ ΜΑΣ ΠΙΕΖΕΙ

Ποιος «καταργημένος» φόρος;
Μα αυτός που κατάργησε ΑΜΕΣΩΣ μόλις ανέλαβε η παρούσα κυβέρνηση. Ο ΕΝΦΙΑ.
Ένα ΧΑΡΑΤΣΙ για το οποίο όσο ήταν στην αντιπολίτευση ούρλιαζαν για την αντισυνταγματικότητα του, για το ότι είναι… «παράνομο» για το ότι χίλια δυο, κατακεραυνώνοντας με τις «κραυγές» τους την προηγούμενη υποτιθέμενη κυβέρνηση.
Και για να θυμηθούμε μια δυο «ασήμαντες» λεπτομέρειες, λόγο ΕΝΦΙΑ και λοιπών χαρατσιών ΤΟΤΕ, έβγαλαν και τις 100 δόσεις, για να ξελαφρώσει λίγο ο κοσμάκης από την ασφυκτική πίεση που δεχόταν από τα Ελληνικά και Ξένα ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ!
Έγιναν λοιπόν «κυβέρνηση», προσπάθησαν (αυτό πρέπει να το αναγνωρίσουμε όλοι) να βρουν διάφορες οικονομικές λύσεις, ελαφρύνσεις με διακανονισμούς οφειλών του κοσμάκη, αλλά όπως συμβαίνει με ΟΛΕΣ τις Ελληνικές κυβερνήσεις ΠΑΝΤΑ δεν «βγαίνουν τα κουκιά», και οι…. «ελαφρύνσεις» τελικά γίνονται μεγαλύτερα και περισσότερα οικονομικά βάρη, τα οποία ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ!
Απλά πράγματα Συνέλληνες, και μάλιστα, ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΑ ΑΠΛΑ.
Τώρα, το θέμα είναι ΠΩΣ το κράτος θα εισπράξει ΑΜΕΣΑ όσο γίνεται περισσότερα από τους οφειλέτες του, οπότε τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση;
Διαβάστε την είδηση και το συζητάμε μετά.

«ΕΝΦΙΑ 2016: Σε τέσσερις δόσεις η καταβολή
Το υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζεται στην καταβολή του ΕΝΦΙΑ του 2016, σε μόλις τέσσερις δόσεις. Αυτό έκανε γνωστό ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, σημειώνοντας ότι τα εκκαθαριστικά θα αναρτηθούν στο σύστημα τον Σεπτέμβριο και η καταβολή της πρώτης δόσης θα αρχίσει από το τέλος του ίδιου μήνα.
Η κυβέρνηση καταργεί τις έξι μηνιαίες, ή τρεις διμηνιαίες δόσεις που ίσχυαν για τον ΕΝΦΙΑ, με στόχο όπως διαφαίνεται, να εισπράξει νωρίτερα τα χρήματα που έχουν υπολογιστεί. «Η είναι η αγωνία που έχουμε, να τελειώσουν οι φορολογικές δηλώσεις, για να γίνει η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ μέσα στον Αύγουστο, ώστε να έχουμε μετά μηνιαίες δόσεις μέχρι το τέλος του χρόνου», δήλωσε ο κ.Αλεξιάδης στο ραδιόφωνο του Real FM.
Παράλληλα ο αναπληρωτής υπουργός απέκλεισε το ενδεχόμενο να δοθεί άλλη παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις, τονίζοντας ότι έχει υποβληθεί περίπου το 85% των δηλώσεων.»
ΠΗΓΗ: sofokleousin.gr
Θα έρθει λοιπόν το «μπουγιουρντί» του ΕΝΦΙΑ, το οποίο θα πρέπει να πληρώσει ο Έλληνας σε τέσσερις δόσεις, χώρια τα εκκαθαριστικά που θα πρέπει να πληρωθούν τέλη του μήνα είτε μερικώς είτε είναι όλο το ποσόν, εκτός αυτών είναι και ΟΛΑ τα άλλα, ποσά που πληρώνουμε στην εφορία, και ΤΟΜΠΟΛΑ αδέλφια.
Το ξαναέγραψα όταν έκανα αναφορά στο ΞΕΖΟΥΜΙΣΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ, πως φέτος, ένας πολύ μεγάλος αριθμός φορολογουμένων όχι απλά θα χάσει τις εκατό δόσεις, θα χάσει πολλά περισσότερα αφού το ΧΡΕΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.
Μας ήθελαν ΟΛΟΥΣ ΧΡΕΩΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΤΥΧΑΝ.
Αν δεν το καταλάβατε αδέλφια, οι ΕΛΛΗΝΕΣ θα χρωστούν για τα επόμενα τριάντα (το λιγότερο ) χρόνια, και το ΚΡΑΤΟΣ ΚΛΕΦΤΗΣ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΤΑ ΧΡΩΣΤΟΥΜΕΝΑ ΜΑΣ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ….
Ο πιο «αγαπημένος» του;
Οι ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ, οι οποίες γίνονται καθημερινά, βγαίνουν σπίτια στο σφυρί, κατάσχονται τραπεζικοί λογαριασμοί, κλπ, κλπ.
Όπως είδατε, αναφέρω ΜΟΝΟ αυτά που ο Έλληνας πρέπει να πληρώσει στο κράτος.
Ο ΕΛΛΗΝΑΣ Ο ΑΝΕΡΓΟΣ, Ο ΦΤΩΧΟΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ, ΑΦΟΥ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΠΡΩΤΑ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ…..
Και ΧΙΛΙΑΔΕΣ Έλληνες έχουν το δίλλημα «ΕΦΟΡΙΑ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ»;
Αν πληρώσουν ΟΛΑ αυτά που μας ζητούν μαζεμένα, η οικογένεια θα πεινάσει, γιατί πολύ απλά ΔΕΝ θα περισσέψουν χρήματα για το σπίτι…..
Αν δεν πληρώσουν , η οικογένεια ΔΕΝ θα έχει σπίτι γιατί το…. Κράτος, θα το βγάλει στο σφυρί….
Και μια και μίλησα για ΣΠΙΤΙ, να θυμίσω πως από τότε που οι φωστήρες μας έβγαλαν τον ΕΝΦΙΑ, οι ΕΛΛΗΝΕΣ κάθε χρόνο, πληρώνουν ΕΝΟΙΚΙΟ στο κράτος για την περιουσία τους.
Αυτός ο ΕΝΦΙΑ ρε αδέλφια, πόσο εύκολα μας έβαλε στην ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ ΠΡΕΣΑ, και μας ΠΡΕΣΑΡΕΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΖΟΥΜΙΣΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ.
Θα επανέλθω.

Βασίλης Τσούγκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger