Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Το «Κύπελλο Βορείου Αιγαίου» τεστ για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ORC




Η αντίστροφη μέτρηση για τη διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης αρχίζει στη Χαλκιδική, με τη διεθνή ιστιοπλοϊκή διοργάνωση «Κύπελλο Βορείου Αιγαίου 2016» που θα γίνει από αύριο Πέμπτη 30 Ιουνίου έως την Κυριακή 3 Ιουλίου 2016, για σκάφη με πιστοποιητικά ORC International και αποτελεί τη δοκιμαστική διοργάνωση για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.
Οι ιστιοδρομίες θα διεξαχθούν στον Τορωναίο Κόλπο και η έναρξη του «Κυπέλλου Βορείου Αιγαίου 2016» και η συνάντηση κυβερνητών θα γίνει στο Porto Carras στη Χαλκιδική, όπου θα είναι η έδρα της διοργάνωσης. Τα συμμετέχοντα σκάφη είναι 31, θα ελλιμενιστούν στην μαρίνα του Porto Carras και όλα θα συνεχίσουν τους αγώνες τους από τις 3 Ιουλίου, στο Eυρωπαϊκό
Πρωτάθλημα ORC. Μεταξύ των σκαφών είναι και πέντε από το εξωτερικό, καθώς υπάρχουν δύο από την Τουρκία και ένα από Βουλγαρία, Ρουμανία και Ουκρανία.
Οι ιστιοδρομίες θα περιλαμβάνουν διαδρομές ελεγχόμενου στίβου (όρτσα-πρύμα, τρίγωνο) και παράκτιες διαδρομές στον Τορωναίο κόλπο.
Το Κύπελλο Βορείου Αιγαίου είναι ο πιο ιστορικός αγώνας ιστιοπλοΐας ανοιχτής θαλάσσης στη Βόρεια Ελλάδα και τον ξεκίνησε το 1978 ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης για να γίνει ο πρώτος αγώνας την επόμενη χρονιά.
Από τότε οι καλύτεροι Έλληνες και ξένοι ιστιοπλόοι έχουν «αγκαλιάσει» τη διοργάνωση ενώ και φέτος δυναμικό «παρών» δίνουν τα καλύτερα ελληνικά πληρώματα που θέλουν να τεστάρουν τις δυνάμεις τους, ενόψει του  Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ORC.

To πρόγραμμα του «Κυπέλλου Βορείου Αιγαίου 2016»:

Πέμπτη 30 Ιουνίου
09:00 - 17:00 Εγγραφές και καταμέτρηση
20:00 Συνάντηση κυβερνητών
21:00 Τελετή Έναρξης

Παρασκευή 1 Ιουλίου
13:00 Αγώνας Inshore

Σάββατο 2 Ιουλίου
Αγώνες Offshore και Inshore

Κυριακή 2 Ιουλίου
13:00 Αγώνας Inshore
21:00  Τελετή Λήξης
Το Κύπελλο Βορείου Αιγαίου

Για περισσότερες πληροφορίες για το Κύπελλο Βορείου Αιγαίου: http://www.northaegeancup.gr

https://www.facebook.com/northaegeansailingcup

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger