Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Δελτίο Τύπου των βουλευτών Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Αλ. Μεϊκόπουλου, Κ. Παπανάτσιου και Μ. Μπαλλή, σχετικά με την Κοινή Υπουργική Απόφαση για την παροχή οικονομικών κινήτρων σε ιατρούς υπηρεσίας υπαίθρου σε άγονες, δυσπρόσιτες και νησιωτικές περιοχές




Σημαντικό κίνητρο για την ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας στις άγονες, δυσπρόσιτες και νησιωτικές περιοχές, αποτελεί η κοινή υπουργική απόφαση του Υπουργού Υγείας, του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών η οποία έχει υπογραφεί (ΚΑΔ 43928)- και θα δημοσιευθεί σε ΦΕΚ σήμερα. Αφορά στη χορήγηση επιπλέον επιδόματος 400€ σε 311 γιατρούς υπηρεσίας υπαίθρου, υπόχρεους και επί θητεία, όπως και όσους ζητήσουν παράταση της θητείας τους, οι οποίοι υπηρετούν σε απομακρυσμένα Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία της χώρας.


Η συνολική δαπάνη ανέρχεται στο 1,5 εκ ευρώ και η ΚΥΑ θα έχει αναδρομική ισχύ για όσους γιατρούς συνεχίζουν να υπηρετούν σε αυτές τις περιοχές, από 21/2/2016, οπότε και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ο Ν.4368/2016 (Παράλληλο Πρόγραμμα). Να επισημανθεί ότι το επίδομα χoρηγείται επιπλέον οποιουδήποτε επιδόματος μπορεί να δοθεί από την τοπική αυτοδιοίκηση- ρύθμιση και αυτή που εξασφαλίστηκε από την παρούσα Κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, η Κοινή Υπουργική Απόφαση προβλέπει για την περιοχή της Μαγνησίας τα εξής Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία: Περιφερειακό Ιατρείο Ανάβρας (1 θέση), Περιφερειακό Ιατρείο Βρύναινας (1 θέση), Κέντρο Υγείας Σκιάθου (3 θέσεις), Κέντρο Υγείας Σκοπέλου (4 θέσεις), Περιφερειακό Ιατρείο Γλώσσας (2 θέσεις), Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου (2 θέσεις), Περιφερειακό Ιατρείο Νέο Κλίμα (1 θέση), Περιφερειακό Ιατρείο Τρικερίου (2 θέσεις).

Σκοπός της Κυβέρνησης είναι να ενισχυθούν οι δημόσιες δομές υγείας στις άγονες και νησιωτικές περιοχές της χώρας και να διασφαλιστεί η υγειονομική φροντίδα των κατοίκων των περιοχών αυτών, ενώ η παροχή επιπλέον οικονομικής ενίσχυσης θα λειτουργήσει θετικά ως κίνητρο για την ανανέωση και ενίσχυση του ιατρικού προσωπικού των Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων της χώρας.

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger