Τρίτη 3 Μαΐου 2016

To Πακετο-Καβα Κανένας Δημόσιος Υπάλληλος! Το ΔΝΤ μετά από 6 χρόνια ακουμπάει την ρίζα του κακού Η ώρα του αδηφάγου Δημοσίου και των κηφήνων (στην πλειοψηφία) υπαλλήλων του, πολλοί από τους οποίους δεν έχουν καν αντικείμενο εργασίας.

Επιτέλους μετά από 6 χρόνια μνημονιακού ολέθρου πλησιάζει η μεγάλη στιγμή του προημιτελικού.
Η ώρα του αδηφάγου Δημοσίου και των κηφήνων (στην πλειοψηφία) υπαλλήλων του, πολλοί από τους οποίους δεν έχουν καν αντικείμενο εργασίας.
Είναι ακριβώς αυτό το χυδαίο πελατειακό κράτος που μας έφτασε ως εδώ.
Είναι οι βολεμένοι κομματικοί στρατοί που αυξάνονται και πληθύνονται. Είναι αυτοί που εκλέγουν κυβερνήσεις και πρωθυπουργούς σχεδόν σε όλητην διάρκεια της μεταπολίτευσης. Είναι η Ιερή Αγελάδα της οποίας η διάσωση κοστίζει 1,5 εκατομμύρια ανέργους αυτοκτονίες, απόγνωση.
Το ΔΝΤ από το 201ο είχε εντοπίσει μία από τις δύο αιτίες της οικονομικής καταστροφής της Ελλάδας: Toυς δημοσίους υπαλλήλους και τους διαπλεκόμενους ολιγάρχες-νταβατζήδες.
Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες του Capital.gr  τo ΔΝΤ ζήτησε να περιληφθούν στο πακέτο μέτρα που είναι στην σωστή κατεύθυνση όπως:

– μειώσεις στη μισθολογική δαπάνη του δημοσίου με παρεμβάσεις σε όλο το φάσμα του μισθολογίου αλλά και στα ειδικά μισθολόγια
– μείωση του προσωπικού στο δημόσιο ακόμη και με απολύσεις
– πάγωμα όλων των προσλήψεων
– οριζόντια περικοπή των κύριων συντάξεων
– οριζόντια περικοπή των επιχορηγήσεων στις ΔΕΚΟ
Μόνο δύο προυποθέσεις υπάρχουν για να γίνει η Ελλάδα σύγχρονο κράτος: Kανένας Δημόσιος Υπάλληλος Δεν θα είναι μόνιμος και Δικαιοσύνη η οποία δεν θα ελεγχεται από τους εγχώριους ολιγάρχες.
Μετά από 6 χρόνια βασανιστηρίων επιτέλους πλησιάζει η ώρα να αντιμετωπισθεί η ρίζα του κακού.
Την ίδια στιγμή ετοιμάζεται πολιτικός φορέας με κεντρικό σύνθημα Κανένας Δημόσιος Υπάλληλος!
Δείτε πως πολύ νωρίς οι δανειστές γνώριζαν τη ρίζα του κακού αλλά οι Ελληνες πολιτικοί δεν τολμούν να έλθουν αντιμέτωποι με τους διορισμένους κομματικούς στρατούς-το σκοτεινό πελατειακό κράτος.
ΥΓ>Σήμερα Τρίτη του Πάσχα πόσοι δημόσιοι υπάλληλοι θα είναι στις θέσεις τους;
BOB TRAA
Ο Μπομπ Τρα, μόνιμος αντιπρόσωπος του IMF στην Αθήνα, ζούσε σε ένα διαμέρισμα της Φιλοθέης το οποίο η ΕΛ.ΑΣ. έχει μετατρέψει σε φρούριο. Ακόμη και το κροτάλισμα των εξατμίσεων από τα παπιά των  delivery boys  που ακουγόντουσαν στο βάθος πίσω από τις φυλλωσιές προκαλούσε κόκκινο συναγερμό. Οι άνδρες ασφαλείας τινάζονταν σαν αιλουροειδή- κάποιοι από δαύτους φοράνε τις μάσκες του χημικού πολέμου ενώ κάποιοι αλλοι ξαπλώνουν πίσω από τον μαντρότοιχο με το δάχτυλο στην σκανδάλη.
Aπό την Ιόλη Πιερίδη
Χαλάρωναν μόνο όταν άκουγαν τον επικεφαλής να τους φωνάζει:
-Πιτσαδόρος ρε χαιβάνια, δεν είχατε πιτσαδόρο στα χωριά σας;
 
Ένα βράδι δύο δημοσιογράφοι μεγάλης αθηναικής εφημερίδας επιχείρησαν να προσεγγίσουν το σημείο και να πάρουν συνέντευξη από τον σκληροτράχηλο Μπομπ Τρα.
 
Οι περίοικοι τους πήραν χαμπάρι και ειδοποίησαν την ασφάλεια. Σε κλάσματα δευτερολέπτου (όσο χρειάζεται ένα κοράκι να σφυρίξει πέναλτυ υπέρ του Ολυμπιακού στο πρόσταγμα «Θωμάς»), η περιοχή γέμισε περιπολικά. Ο ένας από τους δύο δημοσιογράφους, ο πλέον έμπειρος, κατάφερε να χαθεί στο σκοτάδι. Ο άλλος, πιο ψάρακλας, έδωσε μια και άρχισε να σκαρφαλώνει σε ένα δέντρο σαν τον Ταρζάν για να μην τον εντοπίσουν τα όργανα. Έζησε ένα θρίλερ αλλά στο τέλος τα κατάφερε.
Ο Μπομπ σε αντίθεση με τον Πολ Τόμσεν και τις γνωστές περιπέτειές του με την Σουζάνα– της  μεγάλης εγχώριας Τράπεζας- ζούσε στην Αθήνα μια αυστηρή, τυπική ζωή.
Ο ίδιος σε αραιά διαστήματα δεχόταν να συναντήσει εκπροσώπους του ελληνικού επιχειρηματικού κόσμου, ανθρώπους της αγοράς που λέμε και να κουβεντιάσει μαζί τους για τον αντίκτυπο των μέτρων που έχουν ενσκήψει σαν τυφώνας.
 
Σε μία από αυτές τις συναντήσεις, ένα βράδι σε σπίτι της Φιλοθέης, ο Μπομπ Τρά έδωσε την δική του ανατριχιαστική μαρτυρία για το πως επιλέχθηκε το πετσόκομα μιθών και συντάξεων, μαζί με τα χυδαία χαράτσια που ακολούθησαν.
Η παράθεση των γεγονότων είναι σοκαριστική για το μέγεθος της ενοχής δύο εκ των πρωταγωνιστών της κόλασης που βιώνουμε.  
 
Των κ.κ Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου:
-Δώσαμε (η Τρόικα) 3 εναλλακτικές στον κ. Παπακωνσταντίνου-άρχισε να διηγείται ο Μπομπ Τρα. H πρώτη ήταν να απολυθούν άμεσα 150.000 δημόσιοι υπάλληλοι. Ο Παπακωνσταντίνου που τον είχαμε στην άλλη άκρη του ακουστικού μας είπε «περιμένετε να ενημερώσω τον κ. Παπανδρέου». Ήμασταν στη γραμμή όταν μας μετέφερε την κάθετη άρνηση του τότε πρωθυπουργού, «με τίποτε, είναι ψηφοφόροι μας, αυτοί μας στηρίζουν». Η δεύτερη εναλλακτική ήταν να γίνει άμεσα και χωρίς καθυστέρηση μια καταιγίδα αποκρατικοποιήσεων. Κι αυτό το αρνήθηκε με το ίδιο επιχείρημα «αυτοί μας στηρίζουν». Η τρίτη και τελευταία εναλλακτική ήταν το κόψιμο μισθών και συντάξεων. «Ναι αυτή είναι η καλύτερη λύση…Αυτό να κάνουμε…» μας απάντησαν ομόφωνα οι κ.κ Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger