Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Πριν έρθουν οι τουρίστες...

Οπως ήταν αναμενόμενο, τα έκτροπα με τους εξαθλιωμένους πρόσφυγες άρχισαν ήδη να γίνονται ορατά και αν η Ελληνική Αστυνομία δεν είχε απαγορεύσει την είσοδο των δημοσιογράφων στα hot spots, θα βλέπαμε πολύ χειρότερα. Ξυλοδαρμοί, βιασμοί, πορνεία και ναρκωτικά είναι φαινόμενα που δεν μπορούν παρά να θεωρηθούν αναπόφευκτα ανάμεσα σε πάνω από 45.000 εξαθλιωμένους ανθρώπους, σχεδόν ανεξέλεγκτους. Εκατό να είναι τέτοιοι παραβατικοί τύποι όλοι κι όλοι, ανάμεσα στους χιλιάδες που φτάνουν στην Ελλάδα μέρα με τη μέρα, αρκούν για να δημιουργήσουν σοβαρό πρόβλημα.

Σε λίγες ημέρες, λοιπόν, ξεκινάει η τουριστική περίοδος και φυσικά οι εικόνες με τους ξυλοδαρμούς στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας αλλά και αλλού είναι όχι απλά ντροπή, αλλά τεράστια εθνική ζημιά για μας. Σε λίγο οι εικόνες βίας θα εξαπλωθούν σε διάφορα σημεία της Ελλάδας, πιθανώς εκεί που θα πάνε τουρίστες, ακόμα και σε παραλίες που θα κάνουν το μπάνιο τους ντόπιες και ξένες γυναίκες με παιδιά. Δηλαδή δεν είναι, δυστυχώς, αναμενόμενο να συμβούν και σεξουαλικές παρενοχλήσεις από νεαρούς μετανάστες όπως ακριβώς έγινε τα Χριστούγεννα σε διάφορες πόλεις της Βόρειας Ευρώπης; Το έχουμε ξαναγράψει ότι αρκούν δύο προβοκατόρικα δημοσιεύματα, π.χ., από την «Bild» ή την «Daily Mail» και ο τουρισμός πάει περίπατο...

Συνεπώς ας αφήσουν τα καραγκιοζιλίκια με τον Μουζάλα κι εκεί που μαζεύονται τα βράδια στα σπίτια και τα βρίσκουν μεταξύ τους ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ. (ναι, εκεί που το Johnnie Walker έρχεται και η ενδοκυβερνητική κρίση φεύγει), ας εκκενώσουν γρήγορα την Ειδομένη, τον Πειραιά και όπου αλλού εξελίσσεται αυτό το απίστευτο θέαμα που μας δυσφημεί παγκοσμίως.

Μία χώρα όπως η Ελλάδα, με 11 εκατομμύρια μόνιμους κατοίκους που γίνονται 35 εκατομμύρια το καλοκαίρι, μπορεί να φιλοξενήσει ή ακόμα αν θέλετε να «κρύψει» και 100.000 και 200.000 φτωχούς και ταλαιπωρημένους πρόσφυγες σε ευπρεπή σημεία διαμονής, αλλά καλά φυλασσόμενα. Μπορεί επίσης να στέλνει στις ελληνικές φυλακές όποιους από αυτούς είναι παραβατικοί, κανονικά και με τον νόμο.

Αυτά είναι τα πραγματικά προβλήματα του Προσφυγικού, τα οποία μπορούν κάλλιστα να αντιμετωπιστούν με σύστημα, ρεαλιστικότητα και φυσικά με κονδύλια από τους Ευρωπαίους. Μετά από λίγα χρόνια θα μοιάζουν απλά ζητήματα μπροστά στο δράμα της άγριας φορολόγησης που έρχεται, το οποίο θα ρίξει ακόμα πιο βαθιά στο τέλμα και την ύφεση την εθνική παραγωγή και συνεπώς θα χειροτερεύσει ακόμα πιο πολύ τη ζωή του Ελληνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger