Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Έχουμε εκπληρώσει πάνω από το 100% των υποχρεώσεων προς την ΕΕ

«Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα η οποία εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της», δηλώνει ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, σε συνέντευξη του στην «Bild», υποστηρίζοντας ότι οι χώρες που παραβιάζουν τις συμφωνίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κλείνουν τα σύνορά τους «καταστρέφουν έτσι την Ευρώπη».
«Έχουμε εκπληρώσει πάνω από το 100% των υποχρεώσεών μας, την στιγμή που άλλοι δεν έχουν εκπληρώσει ούτε καν 10% και προτιμούν να μας ασκούν κριτική», τονίζει σύμφωνα με αποσπάσματα της συνέντευξης που προδημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα.

Ο Αλ. Τσίπρας ισχυρίζεται ότι απαιτείται «δίκαιη κατανομή», παραβλέποντας ότι η μόνη κατανομή που μπορεί να κάνει η λυκοσυμμαχία της ΕΕ είναι να ανοιγοκλείνει τα σύνορα ανάλογα με τις ανάγκες του κεφαλαίου. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του, αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα βρίσκονται 30.000 πρόσφυγες και μπορεί να δεχτεί ακόμη 20.000. «Δεν μπορούμε να γίνουμε μόνιμα μια αποθήκη ανθρώπινων ψυχών, οι οποίες δεν θέλουν να βρίσκονται εδώ» σημειώνει, τη στιγμή που οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εφαρμόζει η κυβέρνηση του, αυτό ακριβώς κάνουν, εγκλωβίζοντας πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα.
Ο πρωθυπουργός υπογραμμίζει επίσης, πως δεν φοβάται ότι θα εγκαταλειφθεί η Ελλάδα από την ΕΕ, γιατί η κυβέρνηση του υπερασπίζεται της «θεμελιώδεις αξίες» της Ευρώπης. «Είμαστε σε συμμαχία με τις χώρες, οι οποίες δείχνουν αλληλεγγύη. Και αυτές είναι χώρες με τις οποίες στην οικονομική κρίση είχαμε ακόμη πολύ μεγάλα προβλήματα», είπε φωτογραφίζοντας κυβερνήσεις όπως η γερμανική. «Δεν παραβιάσαμε τους κανόνες από πρόθεση, απλώς το θέμα είναι πάνω από τις δυνάμεις μας. Δεν έχουμε πρόβλημα να φυλάξουμε τα χερσαία σύνορά μας, αλλά η ακτογραμμή μας είναι πάνω από 10.000 χιλιόμετρα», αναφέρει σε άλλο σημείο της συνέντευξης, δίνοντας όρκους πίστης στους απάνθρωπους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger