Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Mαζική κάθοδος της Βόρειας Ελλάδας στην Αθήνα, κατά προαίρεση κατεβαίνουν τα μπλόκα της Πανελλήνιας Συντονιστικής Αγροτών

Mαζική κάθοδος της Βόρειας Ελλάδας στην Αθήνα, κατά προαίρεση κατεβαίνουν τα μπλόκα της Πανελλήνιας Συντονιστικής Αγροτών Μαζική αναμένεται να είναι η συμμετοχή των Βορείων στις διαδηλώσεις της Αθήνας, όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο συντονιστής των κινητοποιήσεων και μέλος της Πρωτοβουλίας Αγροτών, κ. Θεόδωρος Παπακωνσταντίνου. Όπως ανέφερε ο κ. Παπακωνσταντίνου αγρότες από Σέρρες, Βέροια, Κοζάνη, Φλώρινα, Καστοριά, Καβάλα, Γιάννενα, Γρεβενά και άλλες περιοχές θα επιβιβαστούν στα λεωφορεία (30-40 σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις) τα οποία αναμένεται να ξεκινήσουν το απόγευμα. Όπως δήλωσε ο ίδιος η επιλογή αυτή έγινε για να μην ταλαιπωρηθεί ο κόσμος, υπό των φόβο και των αστυνομικών επιχειρήσεων που περιμένουν τους αγρότες σε κομβικά σημεία της Αττικής και όχι μόνον. Κατά προαίρεση θα κατέβουν οι εκπρόσωποι των μπλόκων της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής, όπως δήλωσε ο κ. Χρήστος Γκόντιας, συντονιστής του μπλόκου της Δράμας στο τελωνείο της Εξοχής μετά και την χθεσινή συγκέντρωση που διεξήχθη στην Βέροια ώστε να ληφούν οι αποφάσεις για τις επόμενες ημέρες.

«Όπως είχε συμφωνηθεί και με την Νίκαια, αυτό το συλλαλητήριο θα είναι των μπλόκων και των συλλόγων και όχι των οργανώσεων, κατά συνέπεια δεν καταβαίνουμε ως Πρωτοβουλία», τόνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου. «Δεν ξέραμε τι θα συναντήσουμε , φοβόμασταν για την ταλαιπωρία του κόσμου και γι' αυτό αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε απόγευμα. Επειδή και οι εκδηλώσεις σήμερα ξεκινούν το απόγευμα φοβηθήκαμε ότι θα φτάναμε αργά και δεν είχε νόημα να ξεκινήσουμε νωρίτερα και να ταλαιπωρήσουμε για 15 -16 ώρες τον κόσμο. Θα είμαστε έτοιμοι για τις αυριανές εκδηλώσεις. Όπως καταλαβαίνετε ο καθένας έχει καθορίσει το ταξίδι του ανάλογα και την απόσταση που βρίσκεται από την Αθήνα». Ο κ. Παπακωνσταντίνου εξέφρασε τέλος την αισιοδοξία του για μαζική προσέλευση του κόσμου αυτό το διήμερο στο Σύνταγμα.
Συγκεντρώθηκαν τα μπλόκα της Πανελλήνια Συντονιστικής, κατά προαίρεση θα κατέβουν οι αντιπροσωπείες
Όποιος επιθυμεί κατεβαίνει από σήμερα στην Αθήνα. Αυτό αποφασίστηκε μετά και την χθεσινή συγκέντρωση της Πανελλήνιας Συντονιστικής Αγροτών - Κτηνοτρόφων - Αλιέων, όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο κ. Χρήστος Γκόντιας. «Κάποια μπλόκα κατεβαίνουν, κάποιοι, στέλνουν αντιπροσωπείες και κάποιοι δεν πάνε καθόλου. Συμφωνήθηκε να αποφασίσει και να πράξει το κάθε μπλόκο όπως επιθυμεί. Η δική μας πρόταση ήταν να κατεβούμε Τρίτη ή Τετάρτη γιατί η Παρασκευή κρίθηκε τουλάχιστον από τα δικά μας μπλόκα ότι δεν θα βοηθήσει στην ενδυνάμωση των κινητοποιήσεων. Θεωρούμε επίσης ότι αρκετοί κατεβαίνουν υπό κομματική κάλυψη, δεν το συζητάμε, κάναμε δύο μεγάλα συλλαλητήρια ένα στην Αθήνα και ένα στην Θεσσαλονίκη στα οποία λοιδορηθήκαμε και δεν ακολούθησε κανείς από τους προαναφερθέντες. Προτιμήσαμε να παραμείνουμε στα μπλόκα έχοντας στο χέρι μας ένα διαπραγματευτικό χαρτί και δεν θέλουμε να το χάσουμε. Αυτό είναι το μπλόκο μας και η δύναμε που έχουμε εδώ. Αν καταβαίναμε μαζικά, τα μπλόκα θα παρέπαιαν. Εμείς βρισκόμαστε για 28η μέρα στον δρόμο.
Σχετικά με τις συνθήκες που επικρατούν στο τελωνείο της εξοχής και την αντιμετώπιση των αυτοκινητιστών ο κ. Γκόντιας ανέφερε ότι υπάρχει μεγάλη αλληλεγγύη εκατέρωθεν καθώς και σχεδιασμός ώστε να αμβλύνεται η ταλαιπωρία των οδηγών που βρίσκονται στο τελωνείο με τις νταλίκες τους. «Το μπλόκο είναι κλειστό 24 ώρες το 24ωρο και ανοίγει μόνο ανά δύο ημέρες κάποια στιγμή για 2-3 ώρες ανάλογα με το φόρτωμα που υπάρχει στα φορτηγά. Δεν έχουμε ιδιαίτερα προβλήματα με τους οδηγούς φροντίζουμε εμείς να έχουν το φαγητό τους το οποίο και του παρέχουμε, έρχονται οι γαυναίκες από τα χωριά και τους φέρνουν φαγητό για να αντιληφθείτε τι συμβαίνει και τι προσπάθεια καταβάλλεται ώστε και εμείς να πιέσουμε αλλά και αυτοί οι άνθρωποι να αντιμετωπίζουν όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες. Είμαστε άνθρωποι πάνω απ' όλα γίνεται πολύ σοβαρή δουλειά και από το μπλόκο των Κοκκινογείων και της Εξοχής, υπάρχει συνδυασμός δυνάμεων, τα τελωνεία είναι πολύ δύσκολη υπόθεση».
Τρίτη αποστέλλεται το ψήφισμα της Πανελλήνιας Συνστονιστικής προς των Πρωθυπουργό
«Στην χθεσινή συνάντηση ήταν πάνω από 50 μπλόκα, βγήκε από κοινού απόφαση ότι θα προκύψει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο αιτημάτων το οποίο θα πάει στα κόμματα και στον Πρωθυπουργό, από Δευτέρα, Τρίτη θα το δούμε αυτό, πλέον το μπαλάκι πάει στον Πρωθυπουργό και αν έχει πραγματικά διάθεση για γόνιμο διάλογο θα πρέπει να μας απαντήσει με συγκεκριμένο τρόπο και σε συγκεκριμένο χρόνο και πλαίσιο. Τα αιτήματα έχουν ένα πλαίσιο στο οποίο θα βασιστεί ο διάλογος, εφόσον γίνει. Εάν τα δεχτεί, μπαίνουμε σε διάλογο, εάν όχι δεν υπάρχει λόγος να γίνει», κατέληξε ο κ. Γκόντιας
Αλληλεγγύη για κινητοποιήσεις από ΑΔΕΔΥ
Την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή τους στην κινητοποίηση των αγροτών έχουν εκφράσει ηΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ. Το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση την Παρασκευή στις 5 το απόγευμα στην πλατεία Κάνιγγος και η ΑΔΕΔΥ την ίδια ώρα στην πλατεία Κλαυθμώνος. Στις 11 το πρωί του Σαββάτου το ΠΑΜΕ διοργανώνει πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Ομόνοια και η ΑΔΕΔΥ θα δώσει το «παρών» στην πλατεία Συντάγματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger