Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Η αθλιότητα του ακριβοπληρωμένου εθνικού γελωτοποιού Λάκη Λαζόπουλου, χτύπησε κόκκινο.

Του Γ. Γ.

Η αθλιότητα του ακριβοπληρωμένου εθνικού γελωτοποιού Λάκη Λαζόπουλου, στην τελευταία του τηλεοπτική εκπομπή χτύπησε κόκκινο.
Και όσο και να ήταν αναμενόμενες οι αντιΚΚΕ εκφράσεις του (ανακάλυψε ότι το ΚΚΕ -έτσι γενικά κι αόριστα- είναι μαζί με την Χ.Α οπαδοί στην επιστροφή της δραχμής), κατασκεύασε και μια ιστορία που –υποτίθεται- του είπε ένας παλιός κομμουνιστής, για να δικαιολογήσει την μνημονική ταξική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του στην διάρκεια της Απριλιανής δικτατορίας, για να μπορέσει να ανοίξει ένα μαγαζί και να «ταΐσει τα παιδιά του», ένας αριστερός πολίτης, του επιβλήθηκε να τοποθετήσει σ’ αυτό φωτογραφία του Παπαδόπουλου. Το έκανε αλλά δεν έπαψε να είναι κομμουνιστής.

Οι συνειρμοί, δημιουργούνται άμεσα. «Αναγκάστηκε το παιδί», ο Τσίπρας δηλαδή, να κάνει κάποιους συμβιβασμούς αλλά παραμένει αριστερός. Μάλιστα. Ούτε ο Γεωργαλάς δεν θα σκεφτόταν καλύτερο πλασάρισμα προπαγάνδας.

Εκεί που ξεπέρασε πάντως και τα Λαζοπουλικά όρια ήταν όταν ισχυρίστηκε ότι  «Όσοι είναι καθηλωμένοι σε καροτσάκι αποκτούν ψυχικές εμμονές», θέλοντας να κάνει κριτική στον Σόιμπλε. Μόνο καραμπινάτος φασίστας θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει αυτή την έκφραση. Αυτό δεν είναι απλώς βρισιά στους χιλιάδες συμπολίτες μας που είναι καθηλωμένοι για μια σειρά λόγους –ο κυριότερος είναι ο εργασιακός μεσαίωνας- σε αναπηρικό καρότσι. Κανονικά σε βάρος αυτού του ελεεινού τύπου –που αναμφισβήτητα έχει ταλέντο σατιρικού καλλιτέχνη- πρέπει να ασκηθεί ποινική δίωξη με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο. 

Ναι, ο Λαζόπουλος έχει χάρισμα και ξέρει πολύ καλά τον τρόπο που πλασάρει στο κοινό του, αυτό που ο ίδιος θέλει ή του αναθέτουν τα αφεντικά του. Εχει ταλέντο και σ' αυτό δεν έχουμε καμιά αντίρρηση. Το βασικό όμως είναι σε τίνος υπηρεσία το θέτει και ποιανού τα συμφέροντα εξυπηρετεί. Και είναι ολοφάνερο ότι ο Λαζόπουλος έχει επιλέξει να είναι ένας στρατευμένος καλλιτέχνης στην υπηρεσία της βάρβαρης ταξικής μνημονικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Το είδαμε και στην τελευταία του εκπομπή. Επικεντρώθηκε στο να κριτικάρει την πολιτική διαδρομή του τηλέμπορα – νεοδημοκράτη βουλευτή, να επιδοθεί σε ανούσια κριτική σε τηλεπερσόνες, να στοχοποιήσει πολιτικές και πολιτικούς αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ (άσχετο αν έχει δίκιο σ' αυτά τα λεγόμενα του) που ήταν η αφετηρία για να οδηγηθούμε στην σημερινή κατάσταση, να κάνει τον χαβαλέ του με τον Τάκη Τσουκαλά.

Αναμφισβήτητα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσε να βρει καλύτερο προπαγανδιστή, απ΄ τον εθνικό μας γελωτοποιό.
Αυτή την φορά όμως ξεπέρασε κάθε όριο και το αναπηρικό κίνημα δεν πρέπει να αφήσει αναπάντητη την φασιστική του πρόκληση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger