Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Στρατηγικής σημασίας χωριό έξω από το Χαλέπι ανακατέλαβε ο στρατός

Φωτό αρχείουΦωτό αρχείου
Ένα χωριό που δεσπόζει σημαντικών πόλεων γύρω από το Χαλέπι, οι οποίες τελούν υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών του «Μετώπου Αλ Νούσρα» και ομάδων αντικαθεστωτικών που στηρίζονται από ιμπεριαλιστές σε Δύση και αραβικές χώρες, ανακατέλαβε ο συριακός στρατός.
Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε πως ο στρατός εισήλθε στο χωριό αλ-Ταμούρα, που βρίσκεται ψηλότερα από τις πόλεις Αναντάν, Χαγιάν και Χαριτάν που έχουν υποστεί σφοδρούς βομβαρδισμούς τις τελευταίες ημέρες και έχουν γίνει ένα από τα μέτωπα στον πόλεμο της Συρίας, ο οποίος διαρκεί σχεδόν πέντε χρόνια. Ο στρατός, υποστηριζόμενος από φιλοκυβερνητικές πολιτοφυλακές και πυκνούς ρωσικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς, άρχισε μια μεγάλη επιχείρηση αυτόν το μήνα με σκοπό να αποκόψει τη γραμμή ανεφοδιασμού από την Τουρκία των τζιχαντιστών και των ομάδων αντικαθεστωτικών και να ανακτήσει τον πλήρη έλεγχο της πόλης Χαλέπι, που είναι η μεγαλύτερη συριακή πόλη και ήταν εμπορικό κέντρο πριν από τον πόλεμο.

Τις τελευταίες ημέρες ο συριακός στρατός και οι Κούρδοι μαχητές των δυνάμεων YPG της Συρίας ανακαταλαμβάνουν τη μία περιοχή μετά την άλλη, διώχνοντας τζιχαντιστές του «Μετώπου Αλ Νούσρα» και ομάδες αντικαθεστωτικών. Μία από τις μεγάλες επιτυχίες που πέτυχαν οι Κούρδοι μαχητές της Συρίας την περασμένη Πέμπτη ήταν η ανακατάληψη της αεροπορικής βάσης Μάναγκ στο βόρειο Χαλέπι, που ήταν στα χέρια αντικαθεστωτικών και τζιχαντιστών από τον Αύγουστο του 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger