Τρίτη, 21 Ιουλίου 2015

Επαίσχυντο το μνημόνιο Τσίπρα... Τον ξεφτίλισαν εντελώς οι ηγέτες της Ευρωζώνης, αναγκάζοντας τον να υπογράψει μια κατάπτυστη συμφωνία που διέσυρε και την Αριστερά και την Ελλάδα...

Γιώργος Δελαστίκ
Συμφωνία αιώνιας ντροπής για την ελληνική Αριστερά είναι αυτή που συνυπέγραψε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας το πρωί της Δευτέρας στις Βρυξέλλες. Τον ξεφτίλισαν εντελώς οι ηγέτες της Ευρωζώνης, αναγκάζοντας τον να υπογράψει μια κατάπτυστη συμφωνία που διέσυρε και την Αριστερά και την Ελλάδα. Καταλύθηκε ακόμα περισσότερο και πιο επίσημα η υποτιθέμενη εθνική κυριαρχία της χώρας μας, η οποία υπήρχε -υποτυπωδώς μόνο- στο πλαίσιο της ΕΕ. Ειδικά μετά την εισαγωγή του ευρώ και την έναρξη της οικοδόμησης του Τέταρτου Ράιχ της Γερμανίας με όπλο αυτή τη φορά το...

Η εικονική πραγματικότητα των δημοσιολογούντων του ΣΥΡΙΖΑ

Στην «λογική», «αν δεν μπορείς να αποφύγεις τον βιασμό απόλαυσέ τον», φαίνεται να κινούνται μια σειρά δημοσιογραφικές πένες (Ακριβοπούλου, Μουλόπουλος, Ανανδρανιστάκης κ.α) σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να φέρουν την πραγματικότητα στις διαστάσεις που τους βολεύει.
Εντάξει, δεν έφτασαν το επίπεδο του ανεκδιήγητου Πάγκαλου να μας λένε ότι τα Μνημόνια είναι ευτυχία, αλλά δεν απέχουν και πολύ οι παραδοξότητες που γράφουν.

Φτάσαμε στο σημείο μάλιστα να βλέπουμε κείμενα στην ιστοσελίδα «Κουτί της Πανδώρας» που να ισχυρίζονται ότι «Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι εφικτό μόνο μέσα από το 3ο Μνημόνιο (δάνεια 86 δισ. ευρώ, συν 35 δισ. ευρώ της ανάπτυξης), όλα τα άλλα είναι αστεία», ο ιστότοπος του Κούλογλου να μας γράφει ότι με το νέο «αριστερό Μνημόνιο» θα έχουμε «ευκαιρίες που ανοίγονται για το ξεπάγωμα της ελληνικής οικονομίας», και «καθαρόαιμες» Συριζαίικες ιστοσελίδες σχεδόν να πανηγυρίζουν ότι οι πλειστηριασμοί σπιτιών με την «πρώτη αριστερή κυβέρνηση» δεν θα γίνονται στις αντικειμενικές αλλά στις εμπορικές αξίες.

Ποιον εξασφαλίζετε με τη συμφωνία για τις τράπεζες κ. Τσίπρα;

Του Αλέξανδρου Καπακτσή

 Ένα σημαντικό ζήτημα που αναφέρεται σε αρκετές διαφορετικές περιπτώσεις-εδάφια στη συμφωνία Τσίπρα και δανειστών είναι οι σχετικές αναφορές για τις τράπεζες. Είναι σημαντικό ζήτημα και εξαιτίας του ρόλου που παίζουν στη λειτουργία του καπιταλιστικού συστήματος και επειδή αποτελούν την ισχυρότερη μερίδα των ελλήνων κεφαλαιοκρατών και για το γεγονός ότι η χρηματοδότηση τους μέχρι τώρα με εγγυήσεις και ρευστό ύψους  211,5 δις  δεν έφθασε και απαιτούνται άλλα 10-25 δις.

Η συμφωνία λοιπόν απαιτεί τη "μεταφορά στο εθνικό δίκαιο της οδηγίας για τη θέσπιση πλαισίου για την ανάκαμψη και την εξυγίανση πιστωτικών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων επενδύσεων (BRRD) με τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής." Η οδηγία είναι ένα κείμενο 159 σελίδων, εξειδικευμένο ώστε να χάνεται μέσα στο λαβύρινθο του ο μη ειδικός, που συντάχθηκε με την ευθύνη των μεγάλων τραπεζών και του διευθυντηρίου. Η πιο γνωστή του "καινοτομία" είναι ότι θεσμοθετεί την ευθύνη των καταθετών στη διάσωση των τραπεζών. Η εγγύηση καταθέσεων είναι έως 100.000 ευρώ. Αυτό το έως έχει τη σημασία του. Προεργασία σύνταξης νόμου υπάρχει με τη συμβολή ιδιωτικής εταιρείας-συμβούλου από την εποχή Χαρδούβελη. Οι πρόθυμοι να την ψηφίσουν βουλευτές την έχουν διαβάσει; Και αν το έχουν κάνει τι κατάλαβαν; Θα έχουμε πάλι τα φαινόμενα Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και λοιπών;

«ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ»Του ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ*
Σύμφωνα με το Σύνταγμα, η απόφαση ενός δημοψηφίσματος είναι δεσμευτική για όλα τα κυβερνητικά και κρατικά όργανα. Δεσμευτική! Στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου η πλειοψηφία του λαού απέρριψε το μνημόνιο Γιούνκερ. Τι έγινε όμως – και μάλιστα με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, που θυμίζουμε ότι κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης είχε πει εκείνο το περίφημο πως ο ίδιος και ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπούν την κάθε λέξη του Συντάγματος. Είδαμε να γίνεται το εξής:
Δέκα μέρες αργότερα από το (δεσμευτικό) δημοψήφισμα, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σε συνεργασία με τη Ν.Δ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι ψήφισαν υπέρ της εφαρμογής ενός μνημονίου που περιλαμβάνει τα μέτρα του μνημονίου Γιούνκερ συν άλλα τόσα!

πορεία και συγκέντρωση την τετάρτη 22/07 στις 19:30 στον αγιο νικολαο εν οψη της ψηφησης του νεου πακετου εφαρμοστικών νομων στη βουληΟΧΙ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤHN ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ ΤΟΥ ΟΧΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ – ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ  ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ, ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΤΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.
ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΕΙ - ΟΛΟΜΕΤΩΠΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ
Η συμφωνία στην οποία κατέληξε η κυβέρνηση με τα αρπακτικά της ΕΕ αποτελεί μία πλήρη, εξευτελιστική παράδοση στις απαιτήσεις του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου. Ένα βαθιά αντιδραστικό και αντιλαϊκό νέο μνημόνιο, που προωθεί την μαζική κατάργηση των λίγων κοινωνικών δικαιωμάτων που έχουν μείνειτις αντιδραστικές «μεταρρυθμίσεις» - αναδιαρθρώσεις για να περάσει το σύνολο του κοινωνικού πλούτου σε μια οικονομική ολιγαρχία και τη διεύρυνση της εκμετάλλευσης όλων των πτυχών της εργασιακής, οικονομικής και κοινωνικής πραγματικότητας του λαού. Βάναυσα αντιασφαλιστικά μέτρα, φορολεηλασία χωρίς τέλος, διατήρηση και επέκταση της φτώχιας για την εργατική τάξη, συντριβή των ανθρώπων του μόχθου και των αγροτών, μαζικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των υποδομών και δικτύων, αντισυνδικαλιστικοί νόμοι, απελευθέρωση των κατασχέσεων και της πρώτης κατοικίας.
Η πρόβλεψη για το πέρασμα του συνόλου σχεδόν της δημόσιας περιουσίας στο νέο ΤΑΙΠΕΔ με την «εποπτεία» της τρόικας, η συμφωνία για επαναφορά της στην Αθήνα, η πρόβλεψη για ακύρωση -  επανεξέταση ήδη ψηφισμένων νόμων (επαναπροσλήψεις καθηγητών ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ κ.τ.λ.), η απαίτηση για προηγούμενη συμφωνία με την τρόικα κάθε νομοσχέδιου πριν καν βγει στην διαβούλευση, αναδεικνύουν ένα πελώριο θέμα δημοκρατίας και μια επιχείρηση να καταργηθεί οριστικά το δικαίωμα του λαού να ορίζει τις τύχες του. Πρόκειται για έναν σύγχρονο ολοκληρωτισμό από τους εκφραστές του κεφαλαίου, των δανειστών και της ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας που δε διστάζει να υποσκάψει ακόμα και την κουτσουρεμένη κοινοβουλευτική δημοκρατία, επιβάλλοντας μια επιχειρηματικού τύπου διακυβέρνηση.

Ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει ο Λαφαζάνης την κωλοτούμπα του Τσίπρα!

Όταν ο Αλέξης πήγε Τέξας και Κόμο... σκέφτηκε ο Λαφαζάνης ότι κάτι τρέχει με όσα αράδιαζε ο Τσίπρας;

«ΓΑΜΗΣΕ ΜΑΣ, ΡΕ ΠΛΟΥΣΙΕ ΤΖΙΤΖΙΦΙΟΓΚΟ, ΜΕ ΤΙΣ ΓΡΑΒΑΤΙΤΣΕΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΝΤΗΛΑΚΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΣΟΥ ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ


Εσύ και τα άλλα τσόλια, όπως το βλίτο της Κοζάνης, μπερδεύετε τη Βάρκιζα και το αντάρτικο με τις ξαπλώστρες στη Λούτσα

ΚΚΕ(μ-λ): ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΣΤΟ ΚΟΜΠΑΝΙΚαταγγελία του ΚΚΕ(μ-λ)
για τη δολοφονία στο Κομπάνι

 

 

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015
Το ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει το δολοφονικό, βάρβαρο χτύπημα που έγινε στην τούρκικη πόλη Σουρούτς, κοντά στο Κομπάνι, ενάντια σε Τούρκους αγωνιστές που εκδήλωναν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των Κούρδων στην περιοχή, οι οποίοι είχαν μαζευτεί με σκοπό την βοήθεια στην ανοικοδόμηση της πόλης του Κομπάνι. Η “επίθεση αυτοκτονίας” προκάλεσε τον θάνατο 30 τουλάχιστον αγωνιστών, με άλλους 100 να είναι τραυματισμένοι.
Η επίθεση αυτή προστίθεται στα γεγονότα που έχουν προκύψει από το χρόνιο μακέλεμα των λαών, από τα σχέδια των ιμπεριαλιστών στην περιοχή. Άλλωστε αυτά τα σχέδια των ιμπεριαλιστών είναι που έχουν γεννήσει και εξοπλίσει μορφώματα σαν αυτό του ISIS, με σκοπό την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους στην ευρύτερη περιοχή, που σαν αποτέλεσμα έχουν το αιματοκύλισμα ολόκληρων λαών. Συνένοχο στο έγκλημα είναι και το Τούρκικο κράτος που στηρίζει ενέργειες του ISIS για να χτυπήσει με κάθε τρόπο τους Κούρδους αγωνιστές και να εξαφανίσει τον αγώνα του κουρδικού λαού για ανεξαρτησία.

Fenerbahce - Olympiacos Piraeus Live Streaming

Και τώρα τι;

Γεια σου πιτσιρίκο, μήνες τώρα σκεφτόμουνα να σου γράψω για όλα τα στραβά που έβλεπα κατά την διάρκεια της περίφημης «διαπραγμάτευσης», αλλά κάτι η άρνηση της τελικής υπογραφής -που έλεγα περίμενε μπορεί να βγει κάτι καλό-, κάτι οι επιτροπές της Ζωής (μας), κάτι το δημοψήφισμα και το μεγαλείο φυσικά της Μεγάλης Παρασκευής για τον λαό του «ΟΧΙ», με κράταγαν από το να δω τι έρχεται. Είμαι πολλά χρόνια στην αριστερά αλλά από το 2010 και μετά είδα και εγώ -όπως και πάρα πολλοί σύντροφοι- την ανάγκη να βοηθήσουμε όπως μπορούμε τον ΣΥΡΙΖΑ για την ανατροπή, για να πάρουμε πίσω τις ζωές μας στα χέρια μας.
Ζήσαμε με μεγάλη αγωνία το 2012, τότε που προεκλογικά το ευρώ δεν ήταν φετίχ, που οι δηλώσεις από τους έξω ήταν ξεκάθαρες ότι, αν ψηφίσετε ΣΥΡΙΖΑ, είστε και εκτός ευρώ,τότε που τα κινήματα όλα ήταν έξω -με προτροπή του ΣΥΡΙΖΑ- και ξαφνικά την επομένη των εκλογών κρατήθηκαν πίσω όλα.

Ένας μαλάκας Λαρισαίος παρενοχλούσε σεξουαλικά 66 γυναίκες νοσοκόμες!

nosokomeio
Υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης αποκάλυψε η ετήσια έκθεση του γενικού επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης κ. Λέανδρου Ρακιντζή για το 2014.
Όπως σημειώνεται στην έκθεση, ο εγκαλούµενος υπάλληλος, όπως διαπιστώθηκε από το πόρισµα της διενεργηθείσας για την υπόθεση Ένορκης διοικητικής Εξέτασης, κατόπιν έγγραφης καταγγελίας γυναικών 66 συναδέλφων του, τις προσέβαλε και τις παρενοχλούσε σεξουαλικά µε πράξεις και λόγια εντός του εργασιακού χώρου.
Μάλιστα για το θέμα ο κ. Ρακιντζής παρενέβη με ένσταση κατά απόφασης του ∆ιοικητικού Συµβουλίου του Πανεπιστηµιακού Γενικού Νοσοκοµείου Λάρισας «Κουτλιµπάνειο και Τριανταφύλλειο» µε την οποία επιβλήθηκε η ποινή του προστίµου του 1/5 αποδοχών ενός µήνα σε υπάλληλο για το πειθαρχικό αδίκηµα της αναξιοπρεπούς ή ανάρµοστης ή ανάξιας για υπάλληλο συµπεριφοράς εντός ή εκτός υπηρεσίας.

Τσίπρα φύγε ...

Του Ακη Κατσούλα (καθηγητή κοινωνιολογίας –οικονομικών)
 

Δεν περνάνε οι εκβιασμοί ΤΣΙΠΡΑ και ηγετικής ομάδας.

Σαρωτικά υπέρ του Όχι στα νέα μνημόνια, τάσσονται οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, το ίδιο το πολιτικό γραφείο η Κ.Ε. του κόμματος, οι οργανώσεις βάσης. 


Στηριζόμενος πλέον από ένα μικρό επιτελείο γραφειοκρατών, των κατεστημένων ΜΜΕ, επιχειρηματιών και στους «πεθαμένους» του πολιτικού συστήματος Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ αρνείται πεισματικά να συγκαλέσει τα όργανα του κόμματος. 

Πρόκειται περί απίστευτης πολιτικής αλητείας και θράσους. Η παραίτηση ή η απομάκρυνση Τσίπρα και του επιτελείου του, είναι πλέον ζήτημα όλης της κινηματικής αριστεράς, που κινδυνεύει, σε πολιτική, ηθική, απομόνωση εφόσον περάσουν  τα νέα μέτρα σε βάρος του λαού. Ο κίνδυνος δεν είναι η μετατόπιση προς τα «πεθαμένα» κόμματα της αστικής διαχείρισης, αλλά προς την φασιστική, Χρυσή Αυγή… 

Το σύνθημα «ΤΣΙΠΡΑ πάρε τους κολλητούς σου και φύγε», είναι πλέον ζήτημα πολιτικής επιβίωσης όλης της κινηματικής αριστεράς, ανεξαρτήτως ευθυνών. Κάθε μέρα παραμονής του Τσίπρα στην Κυβέρνηση και στην αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ, κάνει και πιο κοντινό αυτόν τον κίνδυνο….

Υ.Σ. Ο μεγαλύτερος εχθρός μου είναι αυτός που παίρνει την αλήθεια μου (ψυχή μου) και μου την κάνει ψέμα…

Είναι αριστερό κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ;

Με τον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει το εξής πρωτοφανές. Δεν υπάρχει μεταπολιτευτικό προηγούμενο κόμμα που μιλάει στο όνομα της αριστεράς να λειτουργεί τόσο συγκεντρωτικά, οι καταστατικές του διαδικασίες να είναι κενού περιεχομένου, η ηγεσία του ηγεσία του να έχει απομονωθεί εντελώς από την κομματική του βάση, να δρα ουσιαστικά πραξικοπηματικά όντας κυριολεκτικά απονομιμοποιημένη.

Στην πραγματικότητα έχουμε ένα στενό πυρήνα ατόμων γύρω από τον Α. Τσίπρα (Φλαμπουράρης, Μουλόπουλος, Παππάς κλπ) που λειτουργεί σαν ένα καλοκουρδισμένο ρομπότ, σε μια αποστολή που του έχει ανατεθεί. (Από ποιον άραγε αφού η λαϊκή βούληση όπως εκφράστηκε και στο δημοψήφισμα κινείται σε διαμετρικά αντίθεση κατεύθυνση;).

"ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" ΛΕΝΕ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ Μαζί με τα "φορομπηχτικά" μέτρα έρχεται το bail in των τραπεζών και αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας υπέρ των άμεσων κατασχέσεων!

 
Mέσα σε όλα τα νέα εξοντωικά μέτρα κατατίθενται στη Βουλή προς άμεση ψήφιση και οι διατάξεις για το bail in των τραπεζών, δηλαδή την εξυγίανση τυχόν προβληματικών τραπεζών με ίδια μέσα (όπως έγινε στην Κύπρο), και τις αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας οι οποίες σύμφωνα με τους Δικηγορικούς Συλλόγους είναι υπέρ των χρηματοσπιστωτικών ιδρυμάτων και περιορίζουν τα δικαιώματα των πολιτών και τις συνταγματικές τους ελευθερίες.
 
Τα ξημερώματα της Τρίτης κατατέθηκε στη Βουλή  το νομοσχέδιο - τόμος που περιλαμβάνει το δεύτερο κύμα των εφαρμοστικών μέτρων. Σύμφωνα με την συνοδευτική επιστολή που υπογράφει ο γ.γ της κυβέρνησης Σπύρος Σαγιάς το νομοσχέδιο πρέπει να έχει ψηφιστεί έως τις 22 Ιουλίου.
 
Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει: 

My name is "Σαγιάς" ΛΕΟ, και τα κανάλια είναι φίλοι μας...

My name is "Σαγιάς" ΛΕΟ, και τα κανάλια είναι φίλοι μας.

Σκόπελος Ετοιμάζουν «τσουνάμι» ελέγχων στην αγορά των βορείων Σποράδων.... Πού θα στήσουν «μπλόκα» για έλεγχο οι εφοριακοί

Πού θα στήσουν «μπλόκα» για έλεγχο οι εφοριακοί

Όλοι οι εφοριακοί επιστρατεύονται και βγαίνουν από τα γραφεία τους για ελέγχους -Στο στόχαστρο μπαίνουν οι τουριστικές περιοχές

Στο δρόμο βγάζει πλέον όλους τους εφοριακούς ο νέος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κύριος Τρύφων Αλεξιάδης. «Όχι μόνο το ΣΔΟΕ, όχι μόνον η Υ.Ε.Δ.Δ.Ε. (Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων), αλλά και όλο το Δημόσιο» θα μπει στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής, όπως προανήγγειλε ο κύριος Αλεξιάδης, παραλαμβάνοντας χθες τα νέα του καθήκοντα από την προκάτοχό του, κυρία Νάντια Βαλαβάνη.

Άτομα με αναπηρία: Εξωφρενικά τα μέτρα που ζητούν οι δανειστές

«Σε μια χώρα που ήδη κυκλοφορούν λίγα προσβάσιμα οχήματα, το γεγονός αποκτά εξωφρενικότητα, γιατί αυτή η διάταξη επιβάλλεται στους φορείς του Δημοσίου και στις οργανώσεις των ΑμεΑ και των οικογενειών τους, ή άλλους φορείς του μη κερδοσκοπικού τομέα που μαστίζονται από την οικονομική ασφυξία» αναφέρεται σε ανακοίνωση της ομοσπονδίας.
Αναφορικά με το συνταξιοδοτικό, τα άτομα με αναπηρία τονίζουν ότι όπως απαιτήθηκε από τους δανειστές της χώρας και ψηφίστηκε στη Βουλή των Ελλήνων, «οδεύουμε ολοταχώς για τη "σφαγή" των νέων συνταξιούχων. Ειδικά για τους συνταξιούχους λόγω αναπηρίας, με λίγα χρόνια εργασίας, μετά από εργατικό ατύχημα, τους εντάσσει άμεσα στους πιο φτωχούς των φτωχών, με σύνταξη-χαρτζιλίκι, όπου όχι μόνο δεν καλύπτει το επιπλέον κόστος της αναπηρίας, αλλά δεν φτάνει ούτε για την επιβίωσή τους».

... και οι πραγματικές «σταθερές»

Στην πραγματικότητα, αυτό που επιβεβαιώνεται για πολλοστή φορά είναι ότι τα αστικά ΜΜΕ μπορεί να κλίνουν πότε προς τη μία και πότε προς την άλλη πλευρά των αστικών πολιτικών δυνάμεων, ανάλογα με το ποια είναι η εκτίμησή τους για τα στρατηγικά συμφέροντα του εγχώριου κεφαλαίου ή ισχυρών τμημάτων του με τα οποία συνδέονται. Πάντα, όμως, «πυξίδα» δικιά τους, όπως και κάθε αστικής διακυβέρνησης, όπως και αν αυτή αυτοχαρακτηρίζεται, είναι τα συνολικά συμφέροντα της αστικής τάξης την οποία εκπροσωπούν και υπερασπίζονται.
Γι' αυτό και η άλλη «σταθερά» των αστικών ΜΜΕ - πριν ή μετά το δημοψήφισμα, με αυτήν ή με άλλη κυβέρνηση - είναι το συνεχές «θάψιμο» των θέσεων και της δράσης του ΚΚΕ και του ταξικού εργατικού - λαϊκού κινήματος, των δυνάμεων που στρέφονται ενάντια στο ίδιο το κεφάλαιο, στην εξουσία του και τις λυκοσυμμαχίες του. Είναι το συνεχές «θάψιμο», η διαστρέβλωση και η συκοφάντηση του καλέσματος που απευθύνουν στο λαό οι δυνάμεις αυτές, ώστε να οργανώσει την πάλη του σε αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση, κόντρα στον πραγματικό του αντίπαλο...

Κανά γράφημα για τα ΜΜΕ..;

Τη βδομάδα που προηγήθηκε από το περιβόητο δημοψήφισμα, επιχειρώντας να δείξουν πόσο κόντρα στο «κατεστημένο» ήτανε τάχα το κάλπικο «ΟΧΙ» τους, η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ δε σταματούσαν να καταγγέλλουν τα αστικά ΜΜΕ (τα «καθεστωτικά ΜΜΕ» όπως τα αποκαλούν, κρύβοντας το ταξικό περιεχόμενό τους), για τα επιλεκτικά ρεπορτάζ και τα συνεχή σχόλιά τους υπέρ του «ΝΑΙ». Μέχρι και τα σχετικά γραφήματα φτιάχτηκαν και κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο, τα οποία μάλιστα αναδημοσίευε με θέρμη η «Αυγή».
Από την επομένη του δημοψηφίσματος, όμως, και μέχρι σήμερα, απ' όταν δηλαδή το δήθεν «ΟΧΙ» της κυβέρνησης έγινε και επισήμως «ΝΑΙ» στην αντιλαϊκή συμφωνία για το νέο μνημόνιο, την οποία ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ενέκριναν στη Βουλή παρέα με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, τα ίδια αστικά ΜΜΕ δεν έχουν σταματήσει να αφιερώνουν όλο το ειδησεογραφικό και αρθρογραφικό τους περιεχόμενο για να επιβραβεύουν τη σύναψη της νέας αντιλαϊκής συμφωνίας, αλλά και την «ωρίμανση» της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού.
Τι έγινε τώρα όμως; Πώς και δε δημοσιεύει πάλι κανένα σχετικό γράφημα η «Αυγή»;

Οπλα στην υπηρεσία του κεφαλαίου...


«Η συμφωνία δεν είναι Βάρκιζα, γιατί δεν παραδώσαμε τα όπλα. Και τα όπλα είναι η κυβέρνηση. Δεν πρέπει η κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας να γίνει παρένθεση»! Αυτά δήλωσε ο Γ. Κατρούγκαλος, κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης - παραλαβής του υπουργείου Εργασίας. Η κυβέρνησή του, όμως, είναι ένα όπλο στην υπηρεσία του κεφαλαίου. Η αποστολή της είναι συγκεκριμένη, να περάσει με αποφασιστικότητα μια σειρά αντιλαϊκά μέτρα, να προωθήσει καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, εξασφαλίζοντας την εργατική - λαϊκή ανοχή ή ακόμα και στήριξη σ' αυτή την πολιτική. Αλλωστε, δεν είναι τυχαίο πως από όλα τα αστικά επιτελεία, ντόπια και ευρωενωσιακά, προκρίνεται η σημερινή συγκυβέρνηση και προσωπικά ο Τσίπρας ως οι καταλληλότεροι γι' αυτή την αποστολή. Ο ίδιος ο Γ. Κατρούγκαλος, ως νέος υπουργός Εργασίας, έσπευσε να επιβεβαιώσει σε συνέντευξή του τι είδους «όπλο» είναι η κυβέρνηση. Δήλωσε χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, σε σχέση με τις πρόωρες συντάξεις: «Οι πρόωρες συντάξεις, εκτός από εξαιρέσεις που αφορούν Βαρέα και Ανθυγιεινά, γονείς που έχουν παιδιά ανάπηρα, πράγματι πρόκειται να τελειώσουν»!

Δεύτερη δόση...

«Δεν περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο οι ρυθμίσεις για τους αγρότες και την κατάργηση των πρόωρων συντάξεων», έσπευσε χτες να καθησυχάσει με non paper η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να αμβλύνει την κατακραυγή που απλώνεται σε όλο και μεγαλύτερα τμήματα τόσο της δικής της εκλογικής βάσης, όσο και των συνεταίρων της (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ, Ποτάμι).
Η προσπάθεια να καθησυχάσουν τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα δεν μπορεί να κρύψει πως ο ίδιος ο πρωθυπουργός λίγες μέρες πριν δήλωνε πως κι αν ακόμα δεν υπήρχε το μνημόνιο οι ανατροπές στις συντάξεις πρέπει να γίνουν και πως μάλιστα αυτό είναι προοδευτικό μέτρο. Προσπαθεί να κρύψει ότι οι ανατροπές και για τους αγρότες στη γενική τους κατεύθυνση περιλαμβάνονται σε όσα προαπαιτούμενα ψήφισε η Βουλή την προηγούμενη βδομάδα που πλέον είναι νόμος του κράτους και μένει να ρυθμιστούν οι λεπτομέρειες με τους εφαρμοστικούς νόμους.
Ομως και οι αλλαγές που προωθούνται με το νομοσχέδιο στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας φτάνουν για να ανησυχούν οι εργαζόμενοι. Οι γνωρίζοντες μιλάνε για αυτούσια μεταφορά του νομοθετήματος Χαμηλοχώρη, δηλαδή της πρότασης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ που αφορά στις κατασχέσεις σπιτιών και άλλες σημαντικές αλλαγές που αξιώνονται από το μεγάλο κεφάλαιο. Ερχεται δεύτερη δόση αντιλαϊκών προαπαιτούμενων, όχι όμως και η τελευταία...

Εορτή του Αγίου Παρθενίου του Επισκόπου Ροδοβυσδίου


Εορτή του Αγίου Παρθενίου του Επισκόπου Ροδοβυσδίου
Τη μνήμη του Αγίου Παρθενίου του Επισκόπου Ροδοβυσδίου τιμά σήμερα, 21 Ιουλίου, η Εκκλησία μας.
Ο νεοφανής αυτός Άγιος της Εκκλησίας καταγόταν από το χωριό Βατσουνιά της Θεσσαλίας. Από μικρός είχε την Ιερατική κλίση και επάξια δια της θείας χάριτος, έγινε επίσκοπος Ραδοβυσδίου (νομός Άρτας).
Υπήρξε άριστος ποιμενάρχης και δια της θερμής του αγάπης και δια του αγίου παραδείγματος του, στήριζε το ποίμνιό του σε κάθε του ανάγκη.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου